Bilant hormonal

Bilant hormonal | Autor: muzicuta

Link direct la acest mesaj

Fetelor, astazi mi-am luat analizele hormonale.
Nu stiu ce sa cred. Situatia este cam roza.... Nu vreau sa ma sperii...
Voi ce parere aveti? Sa ma duc cu ele la ginecolog sau la endocrinolog? Unde?

Ziua 5:
FSH – 10,826 (normal 2-10) – putin peste
LH – 15,214 (normal 2-20)
Estradiol – 50,19 (normal 30-120)
Prolactina – 47,687 (normal 2,39-25,15) – foarte mare

Ziua 14
FSH –39,367 (normal 7-20) – foarte mare
Estradiol – 108,551 (normal 130-370) – sub limita

Ziua 21
LH – 4,765 (normal 2-20)
Progesteron – 15,11 (normal 4-25)
Prolactina – 33,856 (normal 2,39-25,15) – foarte mare

Cred ca am sa repet ziua 14 si 21. Cu o luna inainte de a face analizele am luat Duphaston 10 zile si poate din cauza asta valorile sunt date peste cap. Nu stiu ce sa cred. Sunt cam suparata.

Va pupicesc pe toate si sa auzim numai vesti bune
Muzicuta

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

endocrinolog, zic eu, asta este specialitatea lui. eu cred ca trebuie sa vezi ce-i cu prolactina intai, apoi cu FSH-ul acela si estradiloul - parerea mea
ai grija de tine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Tia are dreptate Muzicuta mergi la un endocrinolog. Prolactina mare inhiba ovulatia, dar sa sti ca prolactina iese mare pe baza de stres asa ca fi atenta. Si eu am avut prolactina doar in ziua 21 34,ceva si Ancar mi-a dat ....uite na ca am un lapsus nu imi aduc aminte nici moarta cum se numea medicamentul. Stiu ca erau 8 pastilute si costa 2.800.000 lei. Mi-a scazut si a ramas bione si mersi scazuta. Dar parerea mea este sa mergi si la un endocrinolog. Bafta!

Tia cum se numea pacatosul ala de medicament ca nu imi aduc sub nici o forma aminte?

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cali spune:

Monica, banuiesc ca este vorba de dostinex.. este intr-adevar asa de eficient? eu am probleme cu prolactina din 2001, si iau bromcriptin, de 2 ani.. a mai scazut, dar bebe inca nu a aparut..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

da, dostinex ii zice... dar eu l-am pacalit am inceput sa iau mastodynon pentru ca este numai pe baza de plante..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariciu spune:

Pentru prolactina mare mi s-a prescris si mie bromocriptin 1/zi : 1/2 dim si 1/2 seara. Dupa o luna de tratament prolactina este tot mare ... la voi ce medicamente au avut efect???
Mi-a spus si dr. ca prolactina ridicata duce la infertilitate...
dar vreau sa va spun ca eu am alte rezultate la prolactina (cred ca este alta metoda) : pe bulentin scrie
prolactina
electrochemiluminiscenta kit 3 : 798,8 microUl/ml valori normale 127-637

si la acest tip de analiza n-a contat ziua recoltarii..

spera si nu renunta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cali spune:

Schema de tratament cu bromcriptin trebuia sa ti-o stabileasca dr, dar de obicei se incepe cu doza mica, si se creste progresiv.. Eu de ex. am luat 1/2 pastila - prima sapt, 1 pastila/zi - a doua sapt, 1+1/2 pastila/zi-a treia sapt, si 2 pastile/zi-a patra sapt..
Despre acest mod de tratament progresiv am citit si undeva pe un site in care se explica foarte clar-aceeasi chestie, ca se incepe cu doza mica, se creste progresiv doza, se reface analiza si se stabileste doza care ti se potriveste si care-ti stabilizeaza prolactina.. eu de ex acum iau numai o pastila/zi.
Totusi, multe fete de pe forum au incercat si dostinexul, care desi este mult mai scump este mai eficient.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns muzicuta spune:

Fetelor,
Va multumesc pentru raspunsuri dar mai ales pentru sfaturi.
Recunosc ca am fost foarte stresata. In luna in care am inceput sa fac analizele am facut si HSG-ul si numai la prostii ma gindeam. Oricum am sa repet ziua 14 si 21 chiar daca nu imi recomanda doctora. Mai mult ca sigur ca stresul este de vina (Ei, fetelor ma incurajez si singura, nu vreau sa cred ca nu o sa fie bine cu mine). Saptamina care vine ma duc sa fac si zoonozele si dupa aceea am sa repet bilantul hormonal. Am sa va tin la curent.
Inca o data va multumesc.
Va pupicesc si sa auzim de ,
Muzicuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Da Cali dostinexul este f eficient, dar si f scump. In functie de cat este de mare prolactina ti se recomanda si nr de pastilute. Eu am luat 8. Parca 2 pe saptamana.

Multumesc Tia am avut un lapsus groaznic nu imi aduceam deloc aminte cum se numeste medicamentul.

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

La Medicover e un dr endocrinolog foarte bun , il gasesti si la spitalul militar. Se cheama dr.Ranetti.

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

E italian endocrinolul asta al tau?

pupici
Crinuta

Mergi la inceput