vaccin act-hib???
![](images/user_woman.png)
am fost acu o sapt sa facem priorix-ul si la plecare am intrebat cand ne mai vedem..adica la ce varsta este urmatorul vaccin.abia atunci mi-a recomandat acest vaccin care mi-a spus ca nu-i obligatoriu dar totusi sa-l fac...voi ce stiti despre acest vaccin si cate dintre voi l-ati facut bb-ilor ....cica ar trebui sa-l facem luna viitoare
simona si bb carmen
Raspunsuri
andry spune:
Noi am facut Pentaq-hib, la un an, care include si act-hib-ul. Ni s-a spus ca nu e nevoie sa-l mai repetam avand in vedere ca l-am facut dupa 1 an (1 an si 3 sapt.). Este impotriva hemophilus influentze tip B, care da anumite boli meningita, pneumonie.
Numai bine.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Laura T spune:
Si noua ni s-a recomandat Act-Hib pt. fetita cea mica (de 1 an 1/2), dar nu stiu daca e bine sa-l facem sau nu. Mai asteptam pareri...
Laura si bebitele: Bianca (4 ani si 7 luni) si Ramona (1 an jumate)
iuliana_2002 spune:
Buna!
Noi la-m facut la 1 an si o luna si nu ne-a dat nicio reactie adversa.
L-am facut la recomandarea pediatrei, stiind ca daca va face odata si odata rubeola, rujeola, etc, va face o forma usoara.
Va recomanda sa-l faceti, e spre binele puilor vostri.
Iuliana si Claudiu 1 an si 3 luni
ruxi spune:
Si noi l-am facut la recomandarea a doi medici pediatri, la 3,5,7 luni si 1 an. Primele trei le-am facut sub forma vaccinului Act-Hib si cel de la un an, pentru ca intre timp aparuse Pentact-Hib, i l-am facut pe acesta, care nu este decat Tetracoq-ul combinat cu Act-Hib. Adica am intepat-o o sigura data, in loc de doua, ca oricum la varsta asta trebuia sa-i facem si rapelul la Tetracoq. Este un vaccin care nu da nici un fel de efect advers, copilul nu se resimte in nici un fel supa el.
Ruxi si Clara pisicuta, 1 an si 2 luni
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA
aquariusrpro spune:
Si noi l-am facut. Am inceput la 2 luni si un pic, trebuia sa plec din tara cu bebeul. In alte tari este obligatoriu. La noi nu. Pediatra mea ( lucreaza in spital de copii ) spune ca de 3-4 ani s-au inmultit cazurile de infectii cu hemophilus influentze .. probabil din cauza numarului mai mare de straini.. nu stiu. In Uk parca.. este obligatorie vaccinarea si la ei infectiile de acest tip sunt frecvente.
Intr-adevar, nu exista reactii urate dupa vaccinare.
Pupici la pitici!
Roxana&Ruxandra
Margot spune:
Noua ne-a recomandat pediatra Hiberix-ul.Dar fetita mea are aproape 3 ani.Daca i-l fac acum , mai trebuie facut vreun rapel??
Margot
Nuk spune:
Si noi i-am facut Anei acest vaccin,la 2,4,si6 luni.
Mai trebuie sa-l facem la 1an si jumatate.
Este impotriva HAEMOPHILUS INFLUENZAE TIP B.
Acest virus da meningita la sugar si copilul mic.
Vaccinul nu da imunitate la alte boli date de alti virusi.
Daca se administreaza concomitent cu D.T.P.,injectarea se face in doua locuri diferite, respectiv cele doua picioruse.
Nu da reactii adverse,dar ca orice vaccin poate da febra
Eu iti recomand sa il faci.
Eu nu l-am facut la recomandarea med. de fam.,ci la cea a unui medic
neonatolog.
Andreea si Ana
erika23 spune:
Eu nu stiu nimic despre acest vaccin. Madalin face 7 luni pe 20 si nu mi-a zis nimic doctorul... Imi poti da si mie un sfat te Multumesc mult!
Madalin si mamica lui Brindusa
Baldau Brindusa
azibel spune:
Fetita (acum are aproape 5 luni) mea a facut vaccinul la 2 si 4 luni concomitent cu cele obligatorii.cele obligatorii intr-un piciorus si act hib-ul in celelalt.La 2 luni se inrosise destul de mult pe picioruse si a plans,dar acum la 4 luni nu a mai avut nimic.Putina febra a facut dupa ambele vaccinuri.O sa mai facem si la 6 luni si apoi un rapel la 1 an jumatate.