insuficientza ovariana

insuficientza ovariana | Autor: Morgan

Link direct la acest mesaj

Hello voua tuturor
Am o problema pt care sper sa primesc niste sfaturi. Dupa cum am mai mentionat si alta data vreau sa fac un copil,insa nu prea merge. Incercarile dureaza de relativ putin timp (1 luna mai precis) insa am aflat ca am o insuficientza ovariana care ma impiedica sa raman gravida. Medicul meu mi-a sugerat sa fac o dozare hormonala in ziua 21-a. Problema abia acum incepe. De cca 2 ani am sangerari intermenstruale care au fost diagnosticate ba cu ovare polichistice, ba cu chist ovarian si nu mi s-a dat nici un tratament care sa ma vindece. Am facut eu unul naturist care a avut efect doar pt vreo 3 luni. Dupa aia am luat-o de la capat.
Ce sfat vreau eu sa cer...dat fiind ca de vreo 2 saptamani tot am sangerari, habar n-am care va fi prima zi de ciclu. Cunoasteti voi vreo modalitate de a opri sangerarea asta? Trebuie ca macar o luna sa n-o mai am ca sa pot face si eu un calcul in privintza acelei a 21-a zi pt dozare hormonala.
Multzam tare mult
Ura!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Ma mir ca nu ti-a dat sa faci toate analizele hormonale, o laparoscopie ca metoda de investigare,ceva..

Din ce stiu eu la sangerarile intermenstruale se da progesteron, medicamente ca utrogestan, duphaston...

Ziua a 21-a este relevanta ca analiza, pt progesteron....dar pana acolo..mai sunt f importante si FSH si LH, care se fac in ziua a 3-a sau a 5-a si in ziua a 14-a.

Mai cere parerea si unui alt doctor!

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgan spune:

Anis,pai m-am dus cu toate ecografiile facute si i-am si povestit tot istoricul medicatiei luate. Ma gandesc ca nu intamplator mi-a zis sa fac doar analiza asta. Oricum,am sunat la Medsana si m-a cam luat durerea de cap in privintza pretului. Daca e sa fac toate dozarile pt zilele 3(5), 14, 21 inseamna ca fiecare analiza trebuie platita de fiecare data (spre ex FSH se face de 3 ori, din cate am vazut eu pe forum)? Ar insemna ca ma costa vreo 4 mil.si ceva. Nu-i cam prea piparat pretul?
Oricum, mai intai de toate trebuie sa aflu prima zi de ciclu si e tareeee greu din moment ce eu sangerez de 2 saptamani.
Hai sa traiti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Morgan , incearca la Inst Parhon sa le faci sau la Spt Giulesti. La Medsana e dublu la pret la aproape orice.

Ar trebuii sa faci ceva cu sangerarea aia. Du-te si la alt dr!

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

ca sa mai scutesti niste banuti, fa-ti intai dozarile din zilele 5 si 21 si mai vezi, daca iti ies bine, pa si la gara, nu te mai pune nici un doftor sa faci si ziua 14, zic io

bafta si sa mai auzim de burtici noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgan spune:

De fapt am uitat sa spun. Este impropriu spus sangerare...este un lichid maroniu inchis care e total diferit ca textura de sangele din cadrul menstrei. Am fost pana acum la x medici si nimeni nu mi-a dat o solutie. Ba, Dr. Niculescu de la Giulesti mi-a spus sa ma duc acasa si sa ma apuc de facut copii. Deci, nu pare sa fie ceva foarte grav, dar cu toate astea eu inca am aceste "sangerari" de prin ziua 20 pana la urmatorul ciclu. De aia sunt asha derutata.
Medicul la care am fost acum (Octavia Ciurel de la Cantacuzino) mi-a recomandat analiza de progesteron din ziua 21 + cateva ecografii consective cu care sa urmeareasca evolutia foliculilor pt a vedea daca am sau nu ovulatie.E prima care mi-a spus sa ma duc sa fac analize.
Aha...sa nu uit. Am nevoie de trimitere de la medicul de familie daca vreau sa-mi fac dozarile in spital?
Hai va pup si multzam tare mult de informatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cornelia1172 spune:

cand am facut prima data analizele hormonale singurele care au iesit prost au fost cele din ziua 14.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

Cornelia, spune-ne mai multe... care au iesit prost? si ce a spus ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cornelia1172 spune:

a iesit prost cea din ziua 14
dr. a zis ca am ovulatie dar foliculul nu se rupe sa se intalneasca cu
spermatozoizii
asta era atunci
acum nu mai am nici ovulatie fara stimulare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns muzicuta spune:

Draga Morgan,
Daca vrei sa faci bilantul hormonal la Giulesti iti trebuie doar trimitere de la ginocolog. Oricum analizele se platesc.

Tarife Giulesti - Total - 1.020.000 lei + maruntis pentru asistenta care recolteaza probele (eu am dat cite 20.000 lei la fiecare infatisare)
- ziua 3,4 sau 5 costa 510.000 lei (FSH-120.000 lei, LH-120.000 lei, estradiol-120.000 lei, prolactina-150.000 lei)
- ziua 14-240.000 lei (FSH-120.000 lei, estradiol-120.000 lei)
- ziua 21-270.000 lei (LH-120.000 lei, PRG-150.000lei)

Tarife Medsana - Total - 2.960.000 lei
- ziua 3,4 sau 5 costa 1.480.000 lei (FSH-350.000 lei, LH-330.000 lei, estradiol-420.000 lei, prolactina-380.000 lei)
- ziua 14-770.000 lei (FSH-350.000 lei, estradiol-420.000 lei)
- ziua 21-710.000 lei (LH-3300.000 lei, PRG-380.000lei)

Tu decizi.
Te pupicesc si sa auzim numai vesti bune
Muzicuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copilutzu spune:

Buna!
Morgan, si eu am avut aceiasi problema ca tine.Timp de un an am tot batut pe la usile medicilor plangand,ptr. ca mi se facuse mie sila de mine.Toti imi spuneau ca sunt sanatoasa .Pana la urma dr. Niculescu(Giulesti)mi-a zis ca ma interneaza ptr. 2zile sa vada care este cauza sterilitatii mele.-Nu am ovulatie-dar sa fiu perfect curata,fara pic de sangerare.Am facut pe proasta si dus la spital.Binenteles sa lasat cu tunete si fulgere.M-am facut mica, mica am tacut si....pana la urma in loc sa imi faca histerosalpingnografie mi-a facut chiuretaj biopsic, si asa sa aflat care era cauza sangerarilor===un amarat de polip endometrial
care ma albise.Cand stranutam,cand radeam mai tare,sau faceam orice mic efort,poc sangeram.Am avut un an de cosmar,nu eram niciodata curata.Am impresia ca acel prapadit de polip sa format iar ca am inceput sa am aceleasi simptome
<Sangerarile> erau(sunt) tot maronii dar cu niste firicele tot maronii>.
Sper sa iti rezolvi problema cat mai curand.
Te pupacesc.
DOINA

Mergi la inceput