ceaiuri si plante medicinale
Raspunsuri - Pagina 2
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Oana_B/Oana_B.jpg)
Oana_B spune:
Eu dupa operatia de apendicita am avut dureri de ficat, mi s-a spus ca anestezicul mi l-a puturosit si mi s-a spus sa mananc de regim ca la hepatici. Am facut ceva teste pe mine, am mancat niste mancare de vinete pe la 3 dimineata si m-am trezit a doua zi incovoiata spre dreapta de dureri. Am baut ceai de sunatoare neindulcit si de cate ori aveam dureri beam ceai.
Alina, galbenelele se cheama Calendula in engleza, denumirea latina este Calendula Officinalis.
Oana_B
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
peca spune:
am vazut ca s-a mai discutat aici o data de revista "Formula AS", eu ti-as recomanda cu caldura sa mergi pe pagina lor si sa cauti in arhiva ceea ce te intereseaza. Eu o citesc saptamanal pe net. si chiar ma gandesc sa imi fac abonament, caci se livreaza si pt. strainatate.
personal merg pe ideea :" Medicul ingrijeste, natura vindeca!" ( Hipocrate).
![](images/user_woman.png)
aquariusrpro spune:
Alina_s,
In primul rand ar trebui sate vada un medic. Ficatul nu doare. Afectiunile legate de bila dau dureri.
Drenarea bilei poate fi deficitara dar dureri apar si la depuneri de tip nisip, pietre etc. Dupa ce pune un medic diagnosticul, poti sa cauti remedii naturiste. Documentandu-te despre fiecare sau vorbind cu un medic specializat in tratament naturist. Din cate stiu, Livia are un numar de telefon al unui medic roman cunoscator in ale plantelor. Daca ai diagnosticul poti sa-l suni si-ti recomanda ceea ce trebuie.
O serie de plante au efecte si la nivelul tensiunii arteriale ( ca exemplu de efecte colaterale, nu in sensul de efecte negative )si, daca esti hipotensiva si mai iei si un ceai care duce si la scaderea tensiunii.. te trezesti ca mine, pe jos de-am speriat tot familionul!
Parerea mea: intai diagnostic la medic alopat si apoi investigatii referitoare la tratament.
Sanatate.
Roxana&Ruxandra