DR.BADIU ALEXANDRU
Raspunsuri - Pagina 7

ruxi spune:
Danat si Andreutza, au spus exact ce as mai fi scris si eu. Total de acord, mai ales ca eu ii cunosc pe amandoi, pe dr. Badiu ca mi-a urmarit sarcina si pot spune chiar ca mi-a salvat-o, si pe dr. Corina Grigoriu, cu care am nascut, ca am fost tare grabita si m-am gasit sa nasc cu 6 sapt. mai inainte cand Badiu era plecat in concediu, insa nu inainte sa imi faca legatura cu Corina Grigoriu, in caz de ceva, asa cum s-a si intamplat de altfel.
Ruxi si Clara pisicuta, 1 an si 6 luni
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA

littlemcg spune:
si eu am o parere buna despre Badiu. E adevarat ca uneori din lipsa de timp te expediaza repede dar daca totusi ai vreo problema o rezolva. Daca nu ma insel, n-am vazut nicaieri pe acest site sa piarda cineva sarcina din cauza incompetentei lui, comparativ cu alti doctori. Daca cineva ma poate contrazice, o invit sa ne povesteasca si noua. E adevarat ca sunt multe pareri pro si contra deoarece are si foarte multe paciente. Eu consider ca orice medic a repezit cel putin odata o pacienta. Este imposibil sa multumesti pe toata lumea. Au si ei problemele lor. Asa ca nu ne ramane decat sa mergem la medicul nostru pana cand ne repezeste apoi o luam de la capat cu altul si tot asa ajungem la unul incompetent. Iar daca sarcina este fara probleme vom spune ca medicul a fost foarte bun si pe deasupra si sufletist. Nu ne ajuta foarte mult un medic sufletist daca nu stie meserie.

Jeff spune:
Am citit tot ce s-a scris pana aici despre Dr. Badiu. Ieri am fost la o consultatie la CMU. Am plecat foarte relaxata si linistita, ca de altfel de fiecare data cand am plecat de la dansul.
Am nascut in martie 2001 la Municipal cu Dr. Badiu. Mi-a supravegheat sarcina pe toata durata evolutiei si totul a fost O.K. Intr-adevar cand eram insarcinata in 7 saptamani am avut o mica pierdere de sange: am fost la CMU dar Badiu era la mare in concediu, am vorbit la tel si mi-a spus la ce ecografist sa merg si sa-l sun sa stie rezultatul. I-am spus ca nu se stie exact ce se intampla, s-ar parea ca ori se fixeaza ori se pierde sarcina. I-am cerut tratamet de sustinere a sarcinii si mi-a spus ca nu e normala la asa o varsta mica si ca daca e sa fie va fi. O.K. am facut ca el, am plecat cu inima cei drept cam starnsa dar am fost o luna incheiata in concediu in toata Europa si n-am patit nimic.
Pe toata durata sarcinii, surprinzator fata de ce au spus si patit alte fete, Dr. Badiu de cum intram in cabinet imi completa in registru numele, prenumele, varsta, stia absolut tot (nu mai stia RH si Kg dar nu mi se pare un capat de tara). Cand am avut chef am mers si cu sotul care a iesti din cabinet doar cand i-am spus eu (m-as fi simtit penibil sa ma consulte de fata cu el, asa sunt eu), dar niciodata Dr. Badiu nu i-a spus sotului sa iasa si niciodata, DAR NICIODATA n-am vazut doua paciente in cabinet.
Mai mult decat atat, Badiu s-a purtat mereu foarte delicat, m-a facut sa nu ma simt niciodata jenata, ceea ce mi se pare extraordinar la un ginecolog.
M-a linistit de fiecare data, nu mi-a facut nici o eco el personal, dar nici nu-mi doream asta pentru ca am fost suficient de inteligenta sa-mi dau seama ca exista medici mult mai buni in eco fetala si e firesc sa fie asa pentru ca acestia fac asta non-stop: am mers din proprie initiativa la Dr. Pop Adrian despre care am doar cuvinte de lauda si a fost un super profesionist, chiar daca in paranteza fie spus nici el nu-ti cauta in coarne prea mult: isi face treaba si atat, nu te intreaba ce-ti doresti - fata, baiat - si nici chestii personale, de altfel eu nici nu astept de la un dr. sa ma mangaie ci sa-si faca corect datoria.
Asadar, s-a apropiat momentul nasterii, mi-am luat bagajelul si m-am dus la Municipal din proprie initiativa cu toate ca nu aveam nici un simptom dar nu mai puteam nici sa respir asa burtika mare aveam.
L-am gasit de garda pe Badiu, i-am spus razand ca vreau sa nasc acum, sa-mi provoace nasterea ca nu mai pot de nerabdare. M-a consultat, a spus ca nu are rost sa astept o zi intreaga in spital, ca bb e pe vine si ca ma asteapta in garda la noapte.
M-a trimsi la farmacie sa cumpar ulei de ricin si a beau trei linguri amestecate cu lamaie pentru a declansa contractiile. Asa am facut, apoi am mancat, m-am uitat la TV, m-am jucat pe calculator si pe la 21 cand ma pregateam sa ma culc (pana atunci avusesem dureri slabe ca de ciclu) mi s-a rupt apa. Ei, din acel moment, deabia mai puteam merge de durere. Am plecat urgent la spital si asteptam la lifturi sa ajung o data sa fac peridurala. M-a agatat o mana din spate: era Badiu care m-a dus la camera de internari, mi-a completat datele si m-a asteptat sus la 4.
Acolo, ia-l pe Badiu de unde nu-i. A venit o infirmiere tanara si m-a condus intr-un salon in intuneric cu vreo 5 tipe care se vaicareau care mai de care. Eu suportam cu stoicism desi contractiile veneau din 2 in 2 min.
Am apucat de mana o asistenta si ia-m spus ca-l astept pe Badiu,ca sunt pacienta lui si ca vreau acum sa-mi faca peridurala. Am scos trusa din geanta, ia-m aratat-o si l-a cautat pe Badiu, a venit cu el, am mers in sala de nasteri unde a fost cat se poate de decent si curat: un pat de consultatie unde mi-a fost monitorizata fetita, un par de nastere, patul pt bb si cam atat. Nu tu vanzoleala cum ma asteptam cu frica, nu tu lume multa, liniste si pace. Badiu mi-a dat verdictul: dilatatie 10 cm, nasteti in 15 minute nici nu mai are rost sa-l caut pe anestezist ca nu mai e timp de instalare anestezie (eu cred ca ar mai fi fost timp, dar asta e, sotul meu care tot medic este, fost chirurg, a fost fericit ca am nascut natural si fara anestezie).
Cu toate ca Badiu mai pleca, mai venea, a stat cu mine o asistenta Marcela, de vreo 30 de ani care s-a purtat cu mine de parca eram surori (precizez ca nu m-a vazut niciodata inainte si dupa nastere am incercat sa-i dau bani, nu i-a luat si i-am luat eu o cutie cu bomboane pe care cu greu a acceptat-o) - ma mangaia, ma tinea de mana, mi-a aratat tot ce trebuie, imi spunea cand sa imping si cum sa o fac, a avut rabdare infinita cu mine. Ca amanunt, ma epilasem pe picioare (si nu numai) cu vreo doua zile inainte si mai ramasese un fir de par pe picior: Marcela sa chinuia sa-l smulga - nici nu va inchipuiti ce mult a contat gestul asta familiar pentru mine!
Apoi mi-au monitorizat iar bb-ul, am mai impins de cateva ori si am nascut. E adevarat, asa cum am mai zis, Badiu nu a stat sa ma tina de mana, a mai plecat, mai venea, dar nu am ramas nici o secunda singura, si fara supraveghere. La momentul nasterii l-a chemat si pe sotul meu sa fie cu mine dar am refuzat amandoi- n-as fi vrut Doamne fereste sa ma vada asa, plina de sange si cu picioarele pe pereti.
Dupa nastere, e adevarat si acest lucru, Badiu nu mi-a aratat cum ma asteptam eu copilul, s-a ocupat cateva minute bune doar de Anna, care a tipat imediat si a avut Apgar 10. Apoi copilul a fost dus la sotul meu pe culoar sa-l vada si a inceput "broderia". M-a cusut Badiu cred jumatate de ore de nu mai puteam. L-am rugat sa-mi faca anestezie si mi-a facut inca vreo doua fiole. La un moment dat de durere mi s-a pus un carcel si tin minte cum imi masa talpa infirmiera. Totul a fost OK, am avut intr-adevar hemoragie, noaptea am si lesinat, dar asistentele se ocupau de noi "in limitele normalitatii romanesti". Nu pot spuenca erau super saritoare, dar nici nu pot afirma ca nu le pasa. Mi-au fost schimbate de mai multe ori cearsafurile si camasa de noapte, mi-au dat completare pentru bb pt ca nu aveam lapte, m-am imprietenit cu o asitenta tanara de la copii care mi-a dat si mancare si cafea, iar alta mai in varsta m-a invatat de vreo doua ori cum sa ingrijesc copilul si s-a oferit sa vina si acasa. N-au asteptat nici o spaga, le mai dadeam eu daca aveam chef. Doar una era acritura, cea de la taoaletare care daca primea ceva se schimba in zana imediat.
Altfel, nu mi s-a parut nici groaznic, nici murdar in spital, trei in camera cu bb-ii langa noi, caldura suficienta de la un calorifer electric pe care il bagam si scoteam noi din priza cand voiam, intr-adevar fara hainute frumoase si pampersi dar pe astea am avut minte sa le aduc de acasa ca doar nu ma asteptam sa nasc la o clinica particulara, wc in camera, nici nu stiu daca mergea dusul, dar credeti-ma ca nici nu ma simteam instare sa fac dus acolo, lumea destul de amabila, prea multi vizitatori insa.
Badiu nu a venit sa ma vada dupa nastere, dar cand i-am semnalat o problema a venit (mai greu, dar a venit): nu aveam lapte, dar dintr-un san imi curgea sange: mi-a luat lama, a dus-o la analize, mi-a data medicamente pentru declansarea lactatiei, si a instructat o asistenta sa vina si sa-mi face nu stiu ce injectii.
Per total, Dr. Badiu - un doctor de exceptie incontestabil sub raport profesional (o afirma si medicii colegi care vorba aceea stiu cel mai bine ce-i poate pielea si de ce e in stare)- poate putin aglomerat (ar fi chiar culmea la sute de paciente sa poti sta cu fiecare cate o jumate de ora), s-a comportat bine cu mine, ii plac bb-ii (are si el doi copii - fetita si baiat) vine la nasteri si noaptea, te relaxeaza, te linisteste (si cred ca asta are importanta capitala) nu greseste tratamente cum fac altii, nu se insala asupra unor situatii (cum am auzit de multe ori) nu este nici sufocant cu vizitele dar cel mai mult conteaza ca este foarte bun ca medic.
In vara am avut un accident la munte si am avut nevoie de un traumatolog- ortoped: la-m sunat pe Badiu duminica si la-m rugat sa ma ajute: m-a trimis la cel mai bun medic din Municipal (Dr. Radu Radulescu - mare om si doctor) si mi-a spus sa merg din partea lui: am fost tratata foarte bine si nici bani nu a primit ortopedul.
Cum spuneam ieri m-a dus la Badiu pentru o problema la CMU- si-a adus repede aminte numele, m-a intrebat ce mai este pe la Campina (orasul meu natal) deci a tinut minte tot.
Acum trageti voi concluziile.
Eu pentru Badiu am o mare admiratie , mi-a adus copilul sanatos pe lume, fara suferinte fetale, repede, mi-a dat pe parcursul sarcinii tot ce aveam nevoie, concediu cat am vrut, jos palaria !
Melania & Anna-Luciana

kita spune:
Multumesc mult pentru incurajari ,Jeff.
Eu inca sunt aspiranta la "burtici", dar am fost la cateva consultatii la dumnealui, si abia am terminat tratamentul prescris. Mi-a placut ca la ultima consultatie mi-a zis "sa te faci sanatoasa si sa te vad insarcinata data viitoare. Ai inteles da?"

Jeff spune:
Kita, o sa-ti povestesc cum am ajuns eu la Badiu pentru a te linisti definitiv si deplin in privinta competentei si profesionalismului sau: sotul meu este medic, in armata cel mai bun prieten al lui era tot un medic (fireste) ginecolog care mai apoi a fost "capul de afis" de la Municipal - Dr. Ovidiu Popa. Era asadar cel mai bun ginecolog de acolo si noi am stat foarte linistiti stiind ca atunci cand voi avea bb voi naste cu prietenul Ovidiu.
Numai ca socoteala din targ nu se potriveste cu cea de-acasa si exact cand am ramas insarcinata Ovidiu al nostru a plecat definitiv in SUA. Ce sa facem, ce sa facem, eram foc si para de necaz ! Ovidiu ne-a spus asa: fratilor, n-am ce sa fac, am prins o ocazie sa lucrez acolo, eu aici nu mai raman (adevarul ca se irosea, era un doctor a I-a), DAR, nu disperati, va duceti la colegul meu - Sasa (Alexandru) Badiu care va spun si garantez eu este de departe cel mai bun, la fel de bun ca si mine. Deci cu incredere, va duceti la Sasa ii spuneti cine sunteti si sunteti garantat pe cele mai bune maini.
Deci draga mea, comentariile sunt de prisos zic eu, daca colegul tau care te vede moment de moment ce faci, cum faci, daca opereaza cu tine si te simte cat de bun esti, spune asta, atunci asa este, si crede-ma ca niciodata n-am avut, obiectiv vorbind, alta parere despre acest medic.
Un alt amanunt pe care tu trebuie sa-l afli pentru ca vrei sa fii mamica este ca am trimis la Badiu foarte multe cunostinte, colege, prietene, iar unele dintre ele, desi aveau probleme de fertilitate acum isi plimba bblusii !
Vecina mea care a pierdut fetita dupa 2 saptamani, nascuta la termen dar cu o grava malformatie la inima (incompetenta medicilor de la Elias) avea si ea destule probleme dupa incident. A mers la Badiu si in scurt timp a ramas insarcinata, are un bb super dragut de 7 luni.
Succes mult si sa auzim vesti bune !
Melania & Anna-Luciana
melania

cristiniuc spune:
Buna tuturor,
are cineva idee cand intra badiu in concediu in vara asta. Eu ma duc saptamana viitoare la control la el si ar trebui sa nasc la sf. lunii iulie. O alta pacienta a lui mi-a zis ca i-ar fi spus ca nu mai intra de la 1 aug. ci mai devreme.
daca are cineva cunostinta de noile schimbari dati-mi si mie de veste.
Multumesc,

cera spune:
Buna!
Sunt noua in sat, dar tare ce ma bucur ca am nimerit aici.
Am citit tot ce s-a scris despre dr. Badiu, si uite care-i parerea mea:
am nascut cu el in 1997 (pe radu care-i o minunatie de baiat) prin cezariana; n-a fost alegerea mea, sasha a decis asa (am nascut si tarziu la 32 ani), a fost super, parca as fi nascut cu sotul meu alaturi, nu cu un doctor de care cu 9 luni inainte nici nu auzisem. Ma-am "indragostit" de el din prima clipa si-l iubesc si acum, bineinteles cu acordul sotului, care si el il simpatizeaza si apreciaza pe sasha! Ce-i cel mai misto e ca te face sa te simti in largul tau si poti sa-i spui tot ce te framanta. N-am nici o bucurie sa merg la consultatii, dar macar cand tre' sa merg la sasha o fac cu placere.
Cera

Mirunaa spune:
Am citit pe nerasuflate tot ceea ce ati spus despre doctorul Badiu.Eu am terminat cu nasterile dar acum caut un dr ginecolog pt alte probleme.
Sarcina cu Rares mi-a fost monitorizata de doctorul Badea.Am fost si eu nemultumita de el dar nu-i pot contesta profesionalismul.Sunt convinsa ca daca nu-mi facea el cerclajul ori pierdeam sarcina ori nasteam prematur si avea bebicul probleme.Pana la urma n-am nascut cu el...
In ceea ce priveste pe Liana eu o admir foarte mult pt curajul pe care l-a avut de a interzice cuiva sa se apropie de ea si de bebicul Robert.Avand in vedere prin ce a trecut e de admirat!!!!!
Si eu am patit o asa umilinta dar nu am avut curajul de a protesta....
Toate cele bune!