Zoonoze - Medsana sau Cantacuzino?
Fetele
Am o trimitere de la ginecolog sa fac ZOONOZE la Cantacuzino.
Tariful o sa fie in jur de 2.000.000 lei.
Din cate am inteles o sa trebuiasca sa fac foarte multe analize. Ma intreb daca ar trebui sa le fac pe toate sau sa ma rezum numai la unele? Eu am o pisicuta in casa si trebuie sa determin cauza sterilitatii.
Voi unde ati facut analizele? Mai bine sa ma duc la Medsana chiar daca este mai scump? Care sunt analizele pe care voi le-ati facut?
Va pupicesc pe toate si sa auzim numai vesti bune.
Muzicuta
Raspunsuri
anis spune:
Eu am facut o tona de analize, pe cele mai importante am preferat sa le fac la CAntacuzino. Au laboratoare specializate si stau mai bine pe partea asta decat MEdsana...Doar e institut.Si n-are rost sa arunci banii pe fereastra...
Sa nu-ti zic la cat m-au dus pe mine toate analizele...ca ma ingrozesc...si inca mai as avea vreo 2 - 3 lucruri de facut.dar m-am saturat..Deci eu nu as rata nici o analiza.
AniS
mina spune:
anis,
salut, mai esti cumva on line?
apeleaza-ma pe messenger ca eu nu mai am id-ul tau.
Multumescu anticipat !
Pupici
mina
muzicuta spune:
Fetelor,
Va multumesc pentru raspunsuri si mai mult ca sigur ca am sa urmez sfatul lui Anis, nu de alta dar nu are rost sa ratez ceva.
Informatiile de mai jos le-am cules de pe net si am sa le postez si intr-un subiect separat pentru informatii.
ZOONOZE
Zoonozele sunt boli, care se transmit pe cale naturala de la vertebrate, (mamifere, pasari) la om. Bolile transmise prin veninurile si toxinele serpilor, soparlelor sau de la pesti nu sunt considerate zoonoze. Multe dintre aceste zoonoze pot fi transmise de cainii comunitari, dar si de cainii cu stapan. Acestea pot fi: viroze, ricketsioze, bacterioze, micoze sau parazitoze.
De ce totusi aceste boli de la caine si pisica se transmit si la om?
Pentru ca primul animal domesticit a fost cainele si datorita conditiilor de viata asemanatoare cu cele ale omului au facut ca unii agenti etiologici microbieni ori parazitari, printr-o adaptare in timp sa le fie comuni. La fel si pisica, comensala din cele mai vechi timpuri, poate sa transmita omului o serie de boli deosebit de grave: turbarea - agent patogen virusul rabic, toxoplasmoza - agent patogen - parazit microscopic, microsporia - agent patogen - micoze. O alta explicatie mai simpla este aceea ca fiind mamifere, acest grad de inrudire filogenetica face ca anumite boli sa fie comune. Nu trebuie sa exageram, intre noi si carnivore exista o distanta filogenetica ce face sa fie totusi putine bolile comune. Putem spune, mai glumet ca este mult mai periculoasa coabitarea cu un om decat cu un caine. Rozatoarele pot transmite leptospiroza, salmoneloza, bruceloza iar pasarile de apartament – psitacozele, salmonelozele.
ZOONOZELE pot fi impartite in trei grupe, dupa importanta, frecventa si mortalitate si anume: MAJORE: turbarea, bruceloza, leptospiroza, trichineloza, encefalitele virotice; MINORE exemplu trematodozele si POTENTIALE ca de exemplu streptocociile, stafilocociile.
Pupici, Muzicuta