Duminica bogatului care I-a rodit tarina

Duminica bogatului care I-a rodit tarina | Autor: toni

Link direct la acest mesaj

Scumpe prietene , daca in fiecare duminica la biserica se citeste din Evanghelie , dupa calendar , cum stiti de altfel , haideti sa ne dam si noi cu parerea , sa incercam sa patrundem in profunzimea Sfintei Scripturi.Poate astfel ne vom apropia mai mult de Dumnezeu si Il vom intelege mai bine.

Pilda bogatului care I-a rodit tarina

Apoi le-a zis: Vedeti si paziti-va de orice fel de lacomie de bani; caci viata cuiva nu sta in belsugul avutiei lui."
Si le-a spus pilda aceasta:
„ Tarina unui om bogat rodise mult. Si el se gindea in sine, si zicea: Ce voi face? Fiindca nu mai am loc unde sa-mi string rodurile. Iata, a zis el, ce voi face: imi voi strica grinarele, si voi zidi altele mai mari; acolo voi stringe toate rodurile si toate bunatatile mele; si voi zice sufletului meu: Suflete, ai multe bunatati strinse pentru multi ani; odihneste-te, maninca, bea si veseleste-te!
Dar Dumnezeu i-a zis: Nebunule! Chiar in noaptea aceasta ti se va cere inapoi sufletul; si lucrurile, pe cari le-ai pregatit, ale cui vor fi?”

Tot asa este si cu cel ce isi aduna comori pentru el, si nu se imbogateste fata de Dumnezeu."

Evanghelia dupa Luca , cap12:14-21

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns toni spune:

Un gand….
Domnul Isus cata vreme a fost pe pamant ne-a lasat prin cuvintele si pildele sale tot felul de indemnuri. Dumnezeu l-a numit nebun pe un om harnic.Oare ce ar avea Domnul sa reproseze unui tip harnic , care s-a straduit sa se ingrijeasca de ogoarele lui pentru a scoate un rod bun?
Pe de alta parte Domnul Isus ne da raspunsul :acest om s-a ingrijit doar de bunastarea lui materiala , iar sufletul a fost lasat in paragina , si probabil ca sufletul acestui om era plin de spini si maracini.

M-am gandit si la mine , de cate ori m-am ingrijit de sufletul meu ?Oare am scos ceea ce e de prisos din ogorul sufletului meu?Oare cand am sa ajung in fata lui Dumnezeu , am sa vin cu un suflet curatat prin lacrimi de pareri de rau pentru pirul si spinii sufletesti?Cred ca azi trebuie sa –mi aduc inima inaintea Domnului , si sa-I spun:

„Doamne Isuse , prin jertfa Ta ,Tu ai ispasit pacatele sufletului meu.Te rog iarta-ma.
Ce-ti pot da eu Doamne decat pacatele mele ?..., iar Tu , Isuse scump , da-mi neprihanirea Ta !Fa din sufletul meu o gradina minunata , in care sa creasca floarea dragostei , a pacii , a bucuriei , a rabdarii , a credinciosiei….Fii Tu Gradinarul sufletului meu , si ajuta-ma sa te las sa lucrezi mereu in inima mea….”

Acestea au fost putinele ganduri sarace care mi-au trecut prin minte.Dar voi , prietene nevazute , voi ce credeti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Da, este adevarat, trebuie sa ne ingrijim de sufletul nostru. Dar nu cumva este si o invatatura pentru viata? Cand ai un surplus, care depaseste nevoile tale, nu cumva incerci sa acoperi cu el nevoile celor ce nu au? Nu asta facem toti? Nu incercam oare in fiecare zi,acolo unde putem, sa stergem lacrimi si sa dam ajutor celor ce nu au? Fie ca ne rugam impreuna vineri seara la ora 22.00, fie ca ne rugam Duminicile in Biserica,fie ca ajutam in azilele de batrini sau pe cei cu pensie mica carora nu le ajunge mancarea? Sau pe parintii nostri? Pilda este un indemn sa ne ingrijim de sufletul nostru; dar nu este cumva si un indemn sa ii ajutam pe cei ce nu au?

Cu mult drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Taranii recunoscatori si cei nerecunoscatori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Taranii recunoscatori si cei nerecunoscatori
Spune-le lor pilda a doi barbati;i-am dat NOI unuia dintre ei doua gradini cu vita de vie,pe care le-am imprejmuit cu palmieri de curmale,iar intre ele am facut ogoare verzi.
Amandoua gradinile au dat roadele lor,si nu ia lipsit lui nimic
Si am facut Noi sa curga prin mijlocul lor un parau.
Si a avut el si alte roade,si ia zis semenului sau pe cand statea de vorba cu el
"Eu am mai multa avere decat tine si sunt mai puternic(ca-ci am )mai multi sprijinitori."
A intrat in gradina sa,pacatuind fata de sine insusi (prin necredinta sa) si a zis:Nu cred ca aceasta va pieri vreodata ,si nu cred ca Ceasul va veni,iar de voi fi dus la Domnul meu voi gasi(loc)si mai bun in schimb"!
Si ia zis semenul sau stand de vorbcu el:"Oare nu crezi tu in Acela care te-a creat din tarana apoi dintr-o picatura si la urma ti-a dat chip de barbat?
In ce ma priveste ALLAH este Domnul meu ,si nu-i fac Domnului meu pe nimeni asociat"
"Cand ai intrat in gradina ta de ce nu ai spus,ce voieste Allah (se implineste)nu este putere decat numai la Allah!"Iar daca ma vezi pe mine cu mai putina avere si mai putini copii decat tine,S-ar putea intampla ca Domnul meu sa-mi dea ceva mai bun decat gradina ta,si sa trimita asupra ei nenorocire din cer si sa devina un pamant lunecos,ori apa ei sa se duca asa de adanc incat sa nu o poti scoate"
Si roadele lui au fost inconjurate (de mania lui Allah)iar el a ramas frangandu-si mainile pentru ceea ce cheltuise cu ea si (via)era distrusa cu totul pe proptelele ei.
Si atunci el a zis :"Ce bine era daca eu nu-i faceam Domnului meu nici un asociat"
Si n-a avut el nici o ceata care sa-l ajute ipotriva pedepsei lui Allah;si nici el insusi nu si-a putut fi de nici un ajutor.
Acolo,ocrotirea vine numai de la Allah,(Ocrotitorul)Adevarat.
El da cea mai buna rasplata si urmarea cea mai buna.

Mergi la inceput

Povestea aceasta este scurta si nu am auzit-o la Biserica ci am citit-o pe internet.M-a frapat ca are un continut simplu si profund.

„Doi oameni , de credinte si religii diferite s-au intalnit.Unul l-a intrebat pe celalalt:
- Crestinule , de ce te lauzi atat de mult cu Dumnezeul tau.
- Este simplu, Dumnezeul meu nu cere sange . El insusi si-a dat sangele ca noi sa fim salvati si mantuiti prin jerfa Lui.”

Mergi la inceput

Daca deci ati inviat impreuna cu Hristos, sa umblati dupa lucrurile de sus, unde Hristos sade la dreapta lui Dumnezeu. Ginditi-va la lucrurile de sus, nu la cele de pe pamint. Caci voi ati murit, si viata voastra este ascunsa cu Hristos in Dumnezeu. Cind Se va arata Hristos, viata voastra, atunci va veti arata si voi impreuna cu El in slava. Coloseni capitolul 3 vers.1-4

Gand:
Si ceea ce a promis , EL va face.Caci cerul si pamantul vor trece dar Cuvantul lui Dumnezeu se va implini !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucian spune:

Mi-a placut mult acea povestioara despre doi oameni de credinte diferite.Am inteles de ce este atat de profunda si frumoasa religia crestina.Are frumustea sublima a jerfei unei fiinte ceresti , care este chiar Dumnezeu. Iti multumesc !

Mergi la inceput