Laptele de seara si dimineata...pana cand ?
Dragi mamici grijuli,
Am si eu o umila intrebare, mai ales pentru cele cu bebei mai mari dar si pentru cele care s-au gandit si au deja un raspuns....Razvan are 1 an si 6 luni si folosim periuta de dinti numai ziua dar este foarte greu...el bea lapte seara la culcare, de fapt ...numai la culcare , apoi dimineata in zori, in somn, si asa nu ne putem spala pe dinti decat ziua...Intrebarea mea este cum dati voi copiilor laptele , atat cel de seara...dar mai ales cel dis de dimineata (adica la 6-7 iar el se trezeste la 9,30-10)Dar ce ma macina acum este pana cand papa bebe lapte la biberon in astfel de conditii...Eu aveam de gand sa-i dau pana la 3 ani, apoi cu cana...dimineata la mic dejun...Voi cum procedati? Nu vreau sa renunte la lapte....ce sa fac?
Pupici la pitici
gaby
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=739&cid=488
Raspunsuri
renisor spune:
draga Gabi
daca copilul se trezeste numai la 9 ii dai atunci lapte.Fii bucuroasa ca doarme .Are programul lui nu trebuie sa faci cum fac alti copii.Fiecare copil are ritmul lui.
Un lucru te sfatuiesc.renunta la biberon!Ii distrugi dantura!Bebe meu are 5 luni si il invat acum sa bea ceai din canita ( speciala sa nu curga asa de mult,doar cind trage)Nu amina.Biberoanele nu sunt bune.Asta mi-a zis si doctorita si moasa si scrie si-n carti.cauta-i o canita mai mica si draguta din care sa-i faca palcere sa bea
Toate cele bune
Gaby spune:
Tare as vrea sa fie asa de simplu.El bea seara lapte in pijama,apoi pune capul jos si adoarme....daca nu-l bea pe tot( un bibe de 300ml) il cauta noaptea....Apoi mai bea si ceai dulce din bibe....Am uitat sa va spun ca din cauza laptelui dulce Parmalat de la 1 la 3 ani pe care l-am consumat de la 1an la 1,3 acum bea laptele indulcit cu un picut de miere...bea la Dorna.La ora 6-7 il aud cum se maraie, isi baga degetelul in gurita si asteapta laptele....in somn il bea....deci?Ce sa ma fac....poate exista cineva care a patit ca mine....
gaby
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=739&cid=488
Corina spune:
Draga Gaby, Anna are un an si 3 luni si bea lapte cu biberonul, dimineata si seara.E adevarat ca nu adoarme niciodata cu biberonul in gura,deci putem sa spalam dintii.Eu o spal numai seara ,cu periuta si cu apa curata,nu am gasit pasta de dinti decit pentru copii de la 2 ani in sus.
Eu cred ca nu ar trebui sa iti faci griji,o sa il speli pe dinti cind poti,eu una am baut lapte cu biberonul pina la 2 ani,si nu m-a spalat nimeni pe dinti, si sa stii ca nu am avut nici cea mai mica carie pina pe la vreo 16 ani.
Spala-l ziua pe dinti,iar seara cind adoarme ,incearca eventual cu o batista uda sa îi stergi dintii ,poate asa reusesti chiar daca e adormit.
Pupici
Corina si Anna nazdravana
Quand on veut une chose, tout l'univers conspire à nous permettre de réaliser notre rêve.
( Paolo Coelho)
diana904 spune:
Tudor are acum 2 ani si 4 luni iar seara si dimineata bea laptele din biberon. Nu adoarme cu biberonul, pune capul pe perna, termina de baut apoi se culca. Orice altceva bea din pahar in schimb nu renunta la ritualul cu laptele. Cred ca , daca nu i-as da biberonul ar renunta la lapte, asa ca aleg si eu din 2 rele.
mamica dulce spune:
si eu sunt ingrijorata pt puiul meu..are aproape un an si bea lapte din biberon doar cand il pun in pat la somn(la pranz sau seara)si adoarme cu el in gura,altfel nu se poate.
eu nu ii dau nimic dulce,are 4 dinti ..mai bea sucuri de fructe din comert(hipp,alete etc)care sincer nu cred ca contin zahar...de fapt ce spun,scrie ca sunt suta la suta suc de fructe,deci ar fi numai zaharul fructelor care si ala e nociv daca sta mereu pe dinti.
ceai nu accepta de nici un fel..poate ar bea indulcit dar nu vreau sa incep cu indulcitori.
apa chioara nu bea,macar putin suc sa fie in ea,de gust.
de spalat pe dinti nici nu am incercat pana acum dar ..e timpul,ca ar fi cumplit sa
pe de alta parte eu am crescut la bunica in varf de munte cu biberonul pana la..mai mult de 2 ani si am avut dinti perfecti.
dar acum,ca am citit ce ati scris despre biberon...uuuuufffff chiar nu stiu cum si ce sa fac,pentru ca nu vreau sa renunte la lapte si nici sa.l trezesc pe somnoros mic..
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce
iris spune:
eu am doua fetite si la aminodua s-a intimplat cam asa: cam de la un an si 7-8 am inceput sa schimbam ritualul de culcare in ideea de a incepe sa ne spalam pe dinti inainte de nani; pina atunci ne spalam insa ziua de doua ori...
asa ca am inceput sa papam impreuna seara , ceva care sa ii placa, plus lapte, in biberon , pina pe la 3 ani....deci sandvis, ou, brinza, pateu plus laptic, apoi spalat pe dinti, citit si nani;
fetita cea mare a renuntat la biberonul de sara iniante de 3 ani, am mers impreuna si si-a cumparat o cana galbena, din plastic si mindra nevoie mare bea din el; la biberonul de dimineata am renuntat dupa 3 ani, am inceput sa mincam impreuna fulgi cu lapte; rezultatul e ca bea totusi mai putin lapte decit cu biebronul, dar maninca 250g iaurt pe la 4 dupa-masa, deci e ok; din biberon bea inainte cam 270 ml, pe cind acum bea dimineata cam 150 , seara cam 100; oricum pentru fetita cea mare a fost ok sa bea mai putin lapte la culcare pt ca deja avea 3 ani si atunci am renuntat usor si la pampersul de noapte...
cit despre lapticul de la ora 6-7 dimineata urmat de inca putin somnic, am scapat de el pe la 2 ani, cind au dormit pina pe la 8 continuu; acum fetita cea mica are 2 ani si doua luni, iidau inca lapte din biberin, deci apa , ceai sau suc bea cu cana; nu vrea lapte din cana si banuiesc ca daca as forta-o ar bea mai putin, si cum nici iaurt nu maninca dcit cam 100 grame, nu ca sora-sa mai mare...mai astept putin cu biberonul asta; de afpt cred ca peste o lun ai-l desfiintez ca parac nici lapte nu mai bea prea mult, uf!
sper ca nu v-am ametit,