Complectarea cu formula pt bb de 4 luni!
Sara nu se mai satura cu laptele meu,a devenit o mancacioasa;mananca din ora in ora,chiar si noaptea.
Este o greseala f. mare daca ii dau comlectare cu lapte praf?
Pediatra a spus ca e rasfatata, de aceea mananca asa des,dar eu cred ca nu se mai satura.
Puiutii vostri s-au saturat numai cu laptele vostru ?
Voi cum ati procedat?
Raspunsuri
Mazarica spune:
Nu cred ca e rasfatata. nici vladut al meu nu se satura cu ceea ce manca de la mine. Eu il puneam intai la san, il tineam cate 1/2 ora, poate mai mult, apoi ii dadeam completare. De cele mai multe ori manca tot bineronul, micutului ii era foame. Aveam o masa pe zi cand nu voia biberon, cred ca atunci aveam lapte suficient si se satura in rest completare cu formula.
La un moment dat, vazand ca e mai usor cu biberonul, refuza sanul, atunci nu-i dadeam biberon, il infometam o ora si reluam intai cu sanul, apoi biberon , si-a facut reflex, stia ca dupa ce papa san primeste si sticluta.
Asa i-am facut pana la 6 luni, cand am inceput sa-i mai sar mesele cu san, l-am intarcat treptat pana la 7 luni, trebuia sa incep serviciul.
E foarte importanta hranirea naturala , dar daca nu-i de unde dam cat avem si restul completam , doar n-o sa tinem copii flamanzi?
Gabbriela spune:
Julian a manact pana la 6 luni numai san si dupaia a inceput sa manance foarte des, la fiecare ora, asha ca prima data il dadeam san si dupaia formula. Am continuat cu sanul pana la 9 luni cand brusc el nu a mai vrut sa il ea. Doctorul meu a zis ca este bine sa ii completezi ca daca nu se mai satura si vrea sa manance asa de mult inceamna ca laptele tau incepe sa isi piarda din calitati, poate fi cantitativ mult, dar calitativ... slab. Nu fi ingrijorata si dai sa pape cat vrea. Numai bine si pofta de mancare la bb.
Gabbriela & Julian
puppe spune:
Si eu am patit-o...Andrada avea trei luni cand am inceput lucrul si, dupa nici o saptamana, din cauza stressului si a mancatului pe sponci (din partea mea) am ajuns sa nu mai 'produc' decat 30 ml lapte .Biata fata a urlat de foame vreo saptamana, pana m-am prins care-i treaba si am inceput sa-i bag Milumil in completare.Dupa alta saptamana, fiica-mea s-a autointarcat, nu a mai vrut sa suga deloc, si nici nu m-am mirat, ca aveam un lapte verzui si straveziu si nu mai avea nici un gust.E drept ca la inceput am regretat f.mult, am plans, mi-am facut zeci de procese de constiinta, dar pana la urma m-au convins doctora mea si psihologul ca e mai bine pentru copil sa manance, nu sa insist sa o alaptez daca laptele meu nu mai face fata.
Asa ca acum, la 4 1/2 luni, papusa mea e o grasana si, slava Domnului, e sanatoasa tun, desi de-o luna papa exclusiv lapte formula.
Marianar spune:
Si eu i-am dat completare Milumil I de la 1 luna jumate. De la 3 luni jumate i-am dat numai lapte formula iar la 4 luni am trecut pe Milumil II si totul a fost ok.