aspiranta noua - poveste noua
Salut,
Eu sunt Muzicuta si va urmaresc de aproape 5 luni. As vrea sa stau cat mai putin in postura de aspiranta si sa trec la "mamici de iulie-august2004". Poate reusesc.
Dar sa va spun pe scurt povestea mea.
Am 36 de ani. De anul trecut incercam sa facem un bebe dar, din pacate nu s-a prins ca noi il vrem. De ce asa tirziu un bebe? Pai stiti voi cum sta treaba..... Mai intii cariera, o casa, calatorii , distractii si acum si poate . Dar se cam lasa asteptat. Ce o fi zis .... Nu am fost pe primul loc.... acum astemptati ca o sa apar cand vreau eu ... ha, ha...
Daca am vazut ca nu apare am fugit la doctor... sa vad cum sta treaba...
Am inceput cu spermograma sotului. Totul a fost OK
Dupa aceea am inceput cu mine.
Am facut HSG la sfirsitul lui octombrie (ziua a 7-a de la menstra). Nu a fost foarte dureros. Oricum totul a fost OK si aici. Diagnostic: Uter laterodeviat spre stinga in limite normale, ..... amindoua trompele permeabine. Totul a fost OK.
In acelasi timp am inceput sa fac si bilantul hormonal in ziua 5 (FSH, LH, estradiol, prolactina) ziua 14 (FSH, estradiol) si ziua 21 (LH, PRG, prolactina). In ziua 21 am repetat prolactina pentru ca o aveam cam mare in ziua 5. Miercuri sau joi ma voi duce sa imi iau rezultatele.
In ziua a 12-a de la menstra am fost si la o ecografie vaginala (uter cu endometru trilaminar 10,2 mmm si folicul 23,5 mm). Doctorita mi-a recomandat sa ma apuc de treaba 1 saptamina, dupa sa stau la orizontala 2 ore, sa nu ma spal deloc toata saptamina (doar acolo.... hi, hi...).
Oricum eu incepusem treaba mai devreme ca sa nu pierd timpul.
Am vrut sa beneficiez de HSG care din cite am auzit iti stimuleaza ovulatia. In a 4-a zi de la HSG am inceput sa prestez la greu. Aveam un mucus de toata frumusetea, dureri la ovare tot tacimul.
Acum sint in ziua 26 de la menstra si sper sa nu imi apara rushii. Cam din ziua 14 am inceput sa am dureri de sin. Au luat proportii, sint mai grei, citeodata parca imi iau foc si rareori ma maninca. De 3-4 zile am un rau in mine care tine aproape toata ziua, citeodata ametesc si ma simt mult mai obosita. Dar cum ma apropii de ziua Z sanii nu mai sunt asa sensibili dar ii simt la fel de grei mai ales seara la culcare cand incep sa ma doara si dimineata cand ma dau jos din pat parca au 10 kg.
Temperatura o masor de aproape un an. Luna asta din ziua a 15-a se mentine peste 37. Am sa va redau mai jos graficul meu de temperatura.
ziua 7 - HSG
ziua 8 -36.7
9 - 36.7
10 - 36.6
11 - 36.8
12 - 36.7 - folicul 23,5
13 - 36.9
14 - 36.8
15 - 37
16 - 37.2
17 - 37.2
18 - 37.1
19 - 37
20 - 37.1
21 - 37.2
22 - 37.1
23 - 37.2
24 - 37.2
25 - 37.1
26 - 37.1
Dupa cum ma simt nu am simptome ca ar veni nepoftitii. Sper sa nu ma gaseasca.
Sper din tot sufletul sa reusesc de data asta. Poate cu incurajarile si cu sfaturile voastre totul o sa fie mai placut, mai ales ca eu nu am cu cine sa impartasesc toate aceste neplaceri inafara de sotul meu si simt nevoia sa discut si cu fete care sunt in aceasi situatie, care inteleg si care au sfaturi de dat. Va doresc cit mai repede bebei la burtici. Va pup pe toate si sa auzim numai de bine.
Muzicuta
Raspunsuri
anka77 spune:
Muzicuta bine ai venit pe .Sper ca sa stai cat mai putin in rolul de aspiranta si sa auzim cat mai repede de bebici in burtici.Cat despre simptome Doamne-ajuta.
Marina spune:
Muzicutza...as spune aspiranta noua, problema veche...
Oricum iti durez bine ai venit la Despre Copii si sper din suflet sa avansezi la Mamici de iulie august 2004.
anis spune:
Mai inatai iti urez , bine ai venit si sedere cat mai scurta!
Pai dupa cum vad eu , lucrurile la tine stau Ok, ca la carte as putea spune. Nu vad de ce nu ai avea sanse. Dupa temperatura ovulatia s-a produs undeva in ziua 11-12.
Analizele hormonale ti-au iesit OK?
Ai mai facut o eco in ziua 21-a ? Ca sa ti se confirme ovulatia?
Si ultima problema, daca ai facut toxoplasma, CMV, mycoplasma si chlamydia? (dau sterilitate).
Si eu una sunt in tabara asteptarilor , dupa o inseminare.Dar desi de abia am implnit 27 de ani , am probleme ca la 40 de ani.In afara ca am trompele fffff lungi si subtiri , mai am si probleme cu ovulatia. In fine sper sa reusesc odata si odata....hehe zic asta de 3 ani..Dar nu renunt niciodata!
Iti urez NOROC si sa ne auzim la vesti bune!
AniS
muzicuta spune:
Fetelor, va multumesc pentru urari!
Stiu ca totul arata ca la carte la mine dar....
Anis,
Saptamina asta ma duc sa imi iau analizele hormonale - miercuri sau joi. Din pacate nu am facut eco in ziua 21, dar o sa retin pentru data viitoare (daca o sa fie cazul).
Toxoplasma, CMV, mycoplasma si chlamydia nu am reusit sa le fac, dar le am in vedere mai ales ca am si o pisicuta in casa. Cred ca am sa ma duc sa le fac la Medsana sau la Cantacuzino. Oricum acum astept sa vad ce o sa fie cu mine urmatoarea saptamina. Sper din tot sufletul sa fie bebe ca sa putem sarbatorii. Sa auzim de cit mai multe burtici
Inca o data va multumesc ca m-ati primit in mijlocul vostru
Muzicuta
Ioana1971 spune:
Muzicuta draga, mult succes si rabdare in zilele ce urmeaza, ca stiu eu ca ai nevoie de o astfel de urare.
Sa dea Domnul sa fii
Ioana
bunny spune:
Buna Musicuta!!!
Eu sunt -bunny si sunt tot la 36 de ani si te inteleg foarte bine - noi avem insa si nerabdarea datorita virstei !!!!
Si eu am facut ca si tine, cariera, distractii, calatorii si suntem casatoriti doar din aprilie si din septembrie mi-am oprit din anticonceptionale si am asteptata sa treaca 2 luni cel putin.
Am facut un test de ovulatie ( CLEAR PLAN )si data de 11 Nov a corespuns cu data data de calculatorul de la desprecopii ( sincer nu am avut prea mare incredere in aceste teste ) . Acum suntem in 18nov si astept pina dupa martea viitore......si mai vedem. Pina atunci nu mai sunt pe 'receptie' sotul meu ma trimite la Londra s-o vad pe mama-soacra si va dati seama cit sunt eu de incordata acum cu PMS in floare, numai de stat acolo fara voi nu am chef. Dar , trebuie sa ma duc !!!!
Simpomele tale cu pieptul tare si dureros si cu mici ameteli am si eu ( dar am in schimb si dureri ca inainte de ciclu ) numai ca imi este frica sa sper. Am citit atitea despre emotiile fiecareia dintre fetele de aici, incit de o saptamina nu am mai avut curajul sa deschid forumul.
DAR, sa va spun si partea haioasa despre voi, dragele mele
In primele seri dupa ce v-am descoperit, cind a venit vremea de , nu am avut decit imaginea asta in fata ochilor si a trebuit sa ma opresc si sa-i povestesc & arat sotului unde mi-am petrecut eu majoritatea timpului liber. S-a distrat cind a vazut si partea lui !!!
Va sarut pe toate, imi suntei tare dragi si aproape ,( mai ales ca aici in Ungaria , ca roman esti privit tare ciudat si prieteni mai putini - si dac sunt sunt doar de suprafata ). Pe voi va simt aproape si faptul ca fiecare isi spune off-ul , vine aici si-si impartaseste bucuria sau temerea , ma face sa ma simt acasa , in familie.
si sa ne auzim cit de curind , cu cit mai multe vesti bune !!!
bunny
muzicuta spune:
Salut ,
Cred ca suntem pe aceasi lungime de unda. Mi-ar fi placut sa ne intilnim la "Mamici de ...... 2004", dar asta este, bebeii nostrii se lasa asteptati.
Din cite am inteles, tu te-ai apucat de curind de burtici si inca astepti un final fericit. Poate treci tu de partea cealalta. Cel mai important lucru este sa nu ne stresam si sa incercam sa combinam utilul cu placutul.
Eu cred ca o sa mai ramin in tabara aspirantelor. De dimineata mi-am luat temperatura si a fost de 36.9 si sint in ziua 27. Cu toate astea sinii aproape ca nu ma mai dor (tensiunea este aproape inexistenta) dar am ramas cu senzatia de greata (la serviciu era sa dau pe dinafara rau de tot), A inceput sa ma doara mijlocul si sa simt o vaga durere la ovare. Cred ca o sa am musafiri cit de curind.
Eu totusi ma intreb daca este posibil ca la sarcina sa scada temperatura (in jurul datei Z ca apoi sa creasca din nou.
Oricum nu imi ramine decit sa mai astept o zi sau doua.
Muzicuta