refuza laptele!!!!!!!!!
buna dragele mele!
de aprox 2 saptamani bb Bianca(6 luni si jumatate)refuza sistematic laptele, atat cel la san, cat si cel din biberon!ce sa fac?productia proprie a incaput sa scada vertiginos-bb se joaca cu sanul ba chiar sufla in el cateodata!!!!, lapte praf am incercat mai multe feluri , cu si fara fainos ,si cand in sfarsit parea sa accepte milumil 2, iata ca a inceput sa refuze tot ceea ce inseamna lapte!
asadar, dintre cele 4 mese normale pt. varsta ei, au ramas 2!
programul zilnic este:
-dimineata pe la 6 incercare nereusita de hranire la san si cu bibe, si dupa multe insistente inghite 50 ml
-la 10-banana +biscuit
-la 13,30 supa de legume-aprox. 140 ml
-la 18,00 iaurt+branza calcica+biscuit
-la 23-24-din nou incercare ratata de alaptare+bibe(aprox.70 ml)
tinand cont ca era maorta dupa san, nu inteleg de ca aceasta schimbare!
in seara asta am incercat si lapte pasteurizat+ceai(100ml lapte cu 1,5% grasime+50ml ceai-nu stiu caca am diluat suficient!)dar a mancat cu insistente 50 ml!
la ultima cantarire, avea 6,900 kg-ceea ce dupa mine este putin!!!
ce sa mai fac? cu ce sa inlocuiesc mesele de lapte pe care le sare?
astept sfaturi din partea voastra!
va pup si numai bine!
Jeni si bb. Bianca
va pup si numai bine!
Raspunsuri
Mazarica spune:
Eu zic ca nu e slaba, la 7 luni - 7 kg. Poate si-a schimbat gustul, laptele tau, ti-a venit ciclul? Si al meu dupa 6 luni a refuzat sanul. E drept manca biberon. Fai o pauza de 2-3 zile de lapte, sa-i uite gustul, poate s-a plictisit, apoi dai iarasi biberon.
Lapte cu gris, cu zahar ars mananca? Sau budinca ( Nestle, Humana , Milupa) ? Al meu mananca budinca f. bine, sunt care au laptele inclus , le faci doar cu apa, altele cu lapte ( fulgi) .
Te pup si sa aveti pofta.
Nuk spune:
Fata mea,care acum are 10 luni a avut si ea asa o perioada.Pe la 7 luni nu mai vroia lapte de loc.Eu i-am dat milumil de la inceput ca nu am avut lapte.Oricum am lasat-o in pace si dupa o perioada si-a mai revenit.Nu maninca decit dimineata pe la 5-6 cam 150 mllapte iar
seara nu mai vrea.Nu dispera,da-i cit mai multe lactate(brinza de vaci,iaurt)si o sa fie bine.
Andreea mamica Anei
jeni spune:
dragele mele, va multumesc mult pt. sfaturi!
din pacate, draga Andreea,productia proprie de lapte abia mai este(10ml)asa ca ingura scapere ramane tot laptele praf!
Mazarica, de schimbat gustul nu cred ca poate fi vorba,(nu mi-a venit ciclul), si am incercat o gramada de sortimente de budincute si lapte praf cu adaosuri de fructe si arome!
acum marea mea dilema este -sa o intarc sau nu?!
pupici de la Jeni si bb Bianca
July spune:
Draga Jeni,
Celelalte produse lactate de genul branza calcica,iaurt,cascaval,branza topita inlocuiesc cu succes laptele praf,in schimb nu pot spune acelasi lucru si de laptele matern.Nu este singurul bb.care dupa diversificare refuza laptele.Incearca sa-i blenduiesti la masa de la ora 10 banana cu lapte praf(sau de-al tau mai bine).Bagi in biberon cu tetina mare in stea.Vezi daca il accepta.Fetita mea de 1 an asta mananca la ora 10,o banana cu 90ml de lapte.Reteta este luata din revista Mami.A acceptat-o cu mare placere si nici dureri de burtica nu are.Mai salvezi si cu piureul de cartofi,dovlecei in care pui lapte.Noi am inceput diversificarea la 4 luni si la 6 luni ii puneam la sfatul pediatrei si smantana in supa,o lingurita.Intreaba-ti pediatrul mai intai daca poti sa-i dai smantana.
In ceea ce priveste greutatea nu te stresa prea mult.A mea a fost tot timpul sub greutate cu 1/2 kg motiv ptr. care am fost f. mult timp necajita,dar faptul ca s-a dezvoltat atat de armonios si este sanatoasa ma face acum mult mai fericita.
Poate este o toana cu laptele asa ca mai bine mulge-te cat rezisti.Chiar si asa te apreciez ca ai putut s-o alaptezi atata timp,ca si pe celelalte mamici.
Va doresc succes si lapte mult!
July si bb. Teodora-Cristiana
renisor spune:
Buna Jeni
aceeasi problema o am si eu cu fetita mea.Are 5 luni si o saptamina.In 24 ore maninca cam 450ml lapte.la amiaza maninca morcovei cu catofiori si carnita iar seara ii mai dau griz cu morcovi si mere.Are 6400g acum.Alti bebe beau mai mult lapte la aceasta virsta.Joi am programare la pediatra.Cred ca buba e :dintisorii.Cred ca ies ca tare se freaca saraca la gingii si plinge mult.Poate si la bebe tau e aceasi problema.I-au iesit deja dintisorii?Am sa-ti scriu ce mi-a zis pediatratoate cele bune
voinea spune:
e posibil sa-l deranjeze gingiile pentru ca-i dau dintisori si se poate sa fie inflamate din acest motiv si sa-l doara la suptul din orice. Daca mai poti sa te mulgi ar fi foarte bine iar laptele (ori muls ori praf) il poti da adaugat in pireurile de fructe sau gris cu lapte, branzica de casa cu calciu lactic, lapte cu cereale.
Daca nu gingiile sunt problema ar mai fi o solutie pe care o aplic eu: cand e aproape adormit ii bag biberonul in gura si asa cu ochii intredeschisi mai trage.
Bafta.
Adina si Dragos
Adina
gabrielat spune:
Baietelul meu de la 3,5 luni a inceput sa-mi refuze laptele. Eu ii dadeam lapte praf NAN ca eu nu aveam lapte.
Am aplicat acceasi metoda ca voinea, il adoemeam si ii bagam biberonul in gura si asa il hraneam, cand adormea bine si nu mai sugea il zgaltaiam putin si asa m-am chinuit. Ii mai dadeam lapte cu fulgi de cereale (orez), asta ii placea si manca cand era treaz.
Nici acum (are 5 ani) nu bea lapte,il mananca numai impreuna cu ceva, fidea, gris, cereale si cu mare greutate.
Sunt multi copii care refuza laptele, nu trebuie sa te sperii, incearca sa aplici aceasta metoda.
Bafta!
gabi