transformari la pubertate
Raspunsuri - Pagina 2
anchi spune:
buna craciunitza,
sper ca raspunsul meu sa te ajute.
eu sunt o persoana alergica, nu pot sa folosesc deodorante sau parfumuri.
singurul produs la care pielea mea nu face urat (mincarimi, usturimi, bubute) este Lady speed stick , nu mennen, nu gel.
cel cu miros de fructe (sau orhidee) ... nu prea miroase.
si baiatul meu il foloseste la orele de sport si este foarte incintat ca nu se simte mirosul de transpiratie. in paralel foloseste si parfum adidas sport.
lorelei_19 spune:
da cu acneea cum stati? ca eu innebunesc, nu alta! merg la doctori, ne dau tot felul de creme, ba sunt prea slabe, ba sunt prea puternice si biata fiica-mea- 12 ani, si-a tuns singura bretonul ca sa nu se mai vada punctele negre. Mi-e o mila de ea...
Un an nou fericit si sanatos tuturor!
Lorelei & Family
aquariusrpro spune:
Craciunitza, incearca urmatorul regim: spala parul copilului cu un smapon cat mai simplu ( ala cu urzica de la Farmec sau un sampon fara baslam de la copii ) si pune copilul sa-si clatesca parul in apa stransa in chiuveta cu 1-2 linguri de otet ( de mere preferabil). Ar trebui sa faca chestia asta de 2 ori pe saptamana cam 3 saptamani. Eu am avut probleme de tipul asta cand eram adolescenta si mama asta mi-a facut. Si am scapat si am avut un par.... mama mia!
Roxana&Ruxandra
craciunitza spune:
Buna tuturor,
Am revenit dupa un concediu foarte frumos si odihnitor in care am avut timp sa studiez problema ca la carte respectiv sa aplic metoda pe care am aplicat-o cand fiu-meu era bebe: l-am tuns scurt, i-am uns parul cu ulei si dupa o zi l-am spalat pe cap, l-am clatit bine apoi l-am pieptanat. Deocamdata cojitele au disparut. I-am aplicat tratamentul asta de 4 ori pana acum.
lorelei, cu acneea nu stiu ce sa zic. Fiul meu are doar puncte negre si acelea pe nas! Dupa ce face baie, pe cele mai urate incerc sa i le scot dar face un taraboi si un circ asa mare ca ma las pagubasa rapid.
In orice caz, intre timp am descoperit ca trecerea la pubertate inseamna lucruri mult mai complexe ca matreata, cosurile si transpiratia asa ca am cautat sa ma calmez singura si sa iau lucrurile asa cum sunt incercand sa le rezolv din mers. Personalitatea fiului meu mi se pare, de exemplu, mult mai importanta avand in vedere ca se transforma rapid si ma surprinde din ce in ce mai mult. Dintr-un copil vesel si respectuos incepe sa devina un golanas impertinent, un smecheras care are replica la orice. Mie deocamdata nu-mi vorbeste urat, am surprins doar cateva priviri umbrite pe care mi le arunca pe sub sprancene, sper ca razvratirea lui sa se opreasca la aceste priviri.
In acelasi timp trebuie sa recunosc ca m-am simtit foarte bine cand l-am surprins discutand relaxat cu prietenii nostri de familie subiecte care mie mi se pareau ca sunt prea grele pentru varsta lui.
In fine, fiul meu de 12 ani are 1,60m poarta 44 la pantofi si devine cu fiecare zi mai barbat.
Si Doamne cum imi mai vine sa-l strang in brate si nu ma lasa.
Nu certati copiii cand viseaza!
maria m m spune:
Dragele mele,
am citit problemele voastre si am sa va zic ceea ce foloseste fiica mea(12ani).
sampon-pantenne
balsam-elseve si nu a avut nciodata probleme cu matreata
deodorant-C-TRU
Draga lorelei,cu acneea fetita mea a rezolvat-o in felul urmator: a tratat acneea cu un produs numit eritroancol!Este ieftin(48.000) dar foooarte eficient.Fetita mea nu mai are nici un cos.
Dar cu cealalta schimbare(menstruatia cam pe la ce varsta a aparut???
maria m m spune:
Dragele mele,
am citit problemele voastre si am sa va zic ceea ce foloseste fiica mea(12ani).
sampon-pantenne
balsam-elseve si nu a avut nciodata probleme cu matreata
deodorant-C-TRU
Draga lorelei,cu acneea fetita mea a rezolvat-o in felul urmator: a tratat acneea cu un produs numit eritroancol!Este ieftin(48.000) dar foooarte eficient.Fetita mea nu mai are nici un cos.
Dar cu cealalta schimbare(menstruatia) cam pe la ce varsta a aparut???
angel_jp spune:
O sa incerc si eu pt fetita mea sfatul tau pt. acnee,fetei mele inca menstruatia nu-i vine regulat ,prima data anul trecut ,era pregatita ,instruita de mine ce sa faca,cum sa faca,acum are din 2 in 2 luni...(are 13 ani)