o alta fata a stiintei-logica

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns camelia-daniela spune:

Joxy, mi-a venit altä idee!!!

De ce sä le vindä separat, si nu impreunä???
Cei 3 frati fac un AG si vind cele 90 de ouä la acelasi pret!!...dupä care, impart suma la 3...deoarece ai acelasi nr. de actiuni in AG!!!
E bine???

Cami.
P.S. nu pot sä astept pinä miine, deoarece am un termin!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pet spune:

O alta idee am si eu: DA-NE DOM'LE RASPUNSUL IN PRIVAT SI LASA-I PE ALTII SA SE CHINUIE IN CONTINUARE...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefanluchian spune:

Multzumim, Babee, pentru mentzinerea in forma a rotitzelor din scufitza.

Am gasit si eu un sait (http://www.galaxyng.com/potw/) care are multe probleme de logica, printre care si problema cu camilele (insa cu enuntzul complet http://www.galaxyng.com/potw/currentpro.php?current_number=70). Saitul apartzine dlui profesor Adrian Atanasiu de la Facultatea de Matematica din Bucuresti, cu care am facut si noi cursul de Logica.
Asadar, in loc sa propun si eu o alta problema de logica, va invit sa vizitatzi acest sait.

Numai bine,
Stefan

Mergi la inceput

Joxyyyyy...unde esti???

Mai citeste-o si pe asta!!!
Äla mic, acceptä ideea cä nu poate sä care mai multe ouä si nu mai plinge, cä a adus acasä mai putin bani!!!
Solutia este sä mai creascä, si cind o sä fie mare, atunci este pe picior de egalitate cu fratii säi si probabil o sä reuseascä sä-si vindä ouäle chiar mai scump decit ei...am uitat sä-ti spun cä este un negustor inäscut!!! ...asa, avind ocazia sä le arate cä "buturuga micä, rästoarnä carul mare!!"

Cami.
P.S. S-a fäcut miine!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dede spune:

Joxy arunca un ou si ...

Mergi la inceput

Eu cred cä Joxy se joacä cu ouäle!!!

Cami.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaruta spune:

Camelia mergi linistita ca asta e raspunsu, fiecare cupil a vandut doar 10 oo.

quote:
Originally posted by camelia-daniela

quote:
Originally posted by joxy

Revenit-am sa va dau o problema la cei ce va datzi mari in ale logicii:

O baba are 3 copii si o groaza de gaini. Cu prea multe oua in casa, isi trimite plozii la piatza sa vanda oualele..(asa se scrie ?).
Acum sa va vad... :D

Joxy,

se spune: "sä-si vindä ouäle"

Rezolvarea:

1. le vind toti cu un leu, iar cel mare ii dä celui mic 20 de lei, si asa vin toti acsä cu cite 30 de lei!!!!
baba a spus sä nu schimbe ouäle intre ei, nu si banii!!!

2. a 2-a variantä...mai putin pluzibilä!!!
Primul si al 2-lea copil, se impiedicä si li se sparg ouäle!!! ( bineinteles cele din pantaloni nu se pun!!! )....si uite, cum rämin cei doi cu cite 10 ouä, pe care le vind cum pot si ei, numai cä trebuie sä se sfätuiascä impreunä, sä le vindä la acelasi pret!!!

Multumit???

Cami.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bombi spune:

quote:

asta este simpla, prea simpla...
6 cu 6
3 cu 3
1 cu 1

Simpla, simpla, dar te-a pacalit :)
Solutia ta merge cind stii daca moneda falsa e mai grea sau mai usoara.

Solutia la problema data de parpalak e
4, 4, 4
3, 3, 3
1, 1, 1
In plus se afla si cum e moneda falsa fata de cele bune (mai grea, mai usoara)
Mai explicit, solutia e dupa cum urmeaza
- se impart monezile in trei grupe : 4a, 4b, 4c
- Prima cintarire: se cintaresc 2 grupe oarecare. (de ex, 4a cu 4b)
- se fac grupe, dupa cum urmeaza
I. 4a = 4b
- din cele 8 monezi bune (4a + 4b) se aleg 3 -> 3c, iar din cele 4 rele (4c) se aleg 3 -> 3a si mai ramine una 1b
II. 4a != 4b (pp 4a < 4b)
- din grupa 4a se aleg 3 -> 3a, din 4b->3b, monedele ramase din 4a, 4b + una buna din 4c -> 3c

A doua cintarire: 3c cu 3a
I.1. 3c = 3a -> moneda 1b e falsa, iar cu a treia cintarire obtii greutatea (+ sau -)
I.2. 3c != 3a -> 3a se impart in 3 grupe: 1a, 1b, 1c; daca 3c < 3a, moneda falsa e mai grea, altfel e mai usoara

II.1. 3c = 3a -> moneda falsa e in 3b: 1a, 1b, 1c, iar din prima masuratoare se obtine ca moneda falsa e mai usoara
II.2. 3c != 3a -> moneda falsa e mai grea, asa ca grupa care e mai grea se imparte in 3: 1a, 1b, 1c

In sfirsit, a treia cintarire: 1a cu 1b
-daca sint egale, moneda falsa e 1c
-daca sint diferite, deoarece se stie deja greutatea relativa, se poate afla moneda falsa

Sper sa ma fi facut inteleasa. Mie mi s-a parut greu sa scriu matematica in cuvinte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bombi spune:

quote:
deci, 3 copii, 50 oua, 30 oua, 10 oua ... sa le vanda cu acelasi pret si sa aduca acasa aceeasi suma de bani.

ar fi o solutie, nu prea inteligenta din punct de vedere economic, dar matematic merge:

dau ouale pe gratis

asa pretul e acelasi (0 lei/ou) si suma totala e aceeasi (tot 0)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by bombi

quote:
deci, 3 copii, 50 oua, 30 oua, 10 oua ... sa le vanda cu acelasi pret si sa aduca acasa aceeasi suma de bani.

ar fi o solutie, nu prea inteligenta din punct de vedere economic, dar matematic merge:

dau ouale pe gratis

asa pretul e acelasi (0 lei/ou) si suma totala e aceeasi (tot 0)

Cristina

Si dupä aia, cind ajung acasä, iau o paparä de mama focului!!

Cami.

Mergi la inceput