"Primatv" se prinde in strainatate,decodata?
![](images/user_woman.png)
Eu am auzit ca, in strainatate se prinde prima,decodata cu filme cu tot.Este adevarat? Stie cineva?
Raspunsuri
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Doinna spune:
Denisa,este adevarat...eu pe langa protv si tvr international prind si etno si rsc care are emisiuni de la prima si antena 1 dar sa stii ca filmele nu le dau...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/hannen/hannen.jpg)
hannen spune:
Fetelor cat am fost in Egypt m-am tot gandit daca sa intreb s-au nu, stiti cumva in Asia (japonia) se poate receptiona cu o antena satelit posturile noastre de tv?
Sotul meu a vrut sa cumpere una de acolo ,dar nu stim nimic despre antenele astea.Adica cum functioneaza ,cred ca sunt de mai multe feluri .Stie cineva ceva?
Va rog un sfat.
Nicole&Amira
Ancuta spune:
Doina, spune-mi , te rog, prinzi Protv-ul si TVRInternational prin internet sau ai antena parabolica?
Multumesc, Ancuta
denisa73 spune:
Yasmine, poti sa-mi spui te rog ce fel de antena ai (diagonala)? Noi avem de 85cm. Mai trebuie facut ceva special?
Iris2002 spune:
Noi prindem TVR i si Protv i , Atomic, Antena 1 (fara filme americane, dar am vazut unele seriale si filme europene) Eurosport in romaneste, Tvr Cultural, Etno, Realitatea TV...
Avem o antena de 78 cm, rotabila...
denisa73 spune:
Stiti ca protv international, se va prinde de la 15 decembrie numai pe Sirius 2, 5 grade est?
sophie spune:
Hallo!
eu sint de fapt sotul lui Sophie, va pot da citeva informatii utile referitoare la receptia programelor romanesti.Da, se prind mai multe programe romanesti. Unele codate partial ( Tvr1, tvr2,antena1), unele nedecodate, "libere". Va este suficienta o parabola de 80 cm, NU va trebuie un receiver scump (eu am un Humax fox din internet), dar conditia esentiala si hotaritoare pt. o receptie buna e un LNB de 0,4 dB (gasiti si de 0,3db). LNB-urile le gasiti mai greu din magazine, sint si scumpe, dar se gesesc fara probleme in internet sau la Conrad (wwww.conrad.de).Eu am comandat un LNB la Compusat-Gad, 26 Euro , acelasi LNB costa la Conrad 39 Euro. Acest lucru e valabil si pt. receiver. Daca nu folositi Pay-TV nu dati mai mult de 130 Euro( Humax-ul meu a costat 125 Euro si are calitile technice care ma intereseaza). Va spun sincer ca, "Beratung-ul" din magazinele de specialitate nu ajuta prea mult celor din situatia mea.
Incercati sa cumparati un receiver cu diseqC 1.2 ca sa puteti actiona un motor (tot din internet). Asta deoarece programele romanesti sint pe mai multi sateliti si nu cred ca e placut iarna sa actionezi antena manual. Dupa ce aveti tot la indemina, va trebuie frecventele respectiv "datele" programelor, le gasiti de exemplu pe www.nauy.de/FernsehsenderRo.htm
Succes!
pt. alte intrebari va raspund cu placere!