Colindul celui fara tara!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ciufulici spune:

Chiar voiam sa intreb de ce lipseste numele autorului? Intentionat sau o scapare? Mie imi placea "Cenaclul Flacara". Are si Adrian Paunescu partile lui. Am vazut ca pe mai multe liste de discutii in limba romana a fost postat acest colind si pe unele dintre ele(liste) a iesit cu "pãruialã".
Acum trebuie sa recunoastem ca sarbatorile de iarna ne duc cu gandul la copilarie. Ce sa va mai spun, aici in Thailanda unde e vesnic soare, nu sunt brazi, vin aoleu ce scump e, nu putem bea nici la Craciun iata ca se potriveste ceva, din colind.

Totusi emigrantii sunt de mai multe feluri, iar colinul e scris doar pentru cei care nu gasesc medicamente in farmacie sa le vindece dorul de tara.

Sanatate maxima tuturor, la mai multe colinde si la mai multi colindatori de sarbatori.

Ciufulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peca spune:

nici nu observasem ca am scapat numele autorului, nu nu e intentionat, nici fiindca imi place si nici fiindca nu imi place, mie imi place poezia, colindul in sine! si vu vreau sa iasa cu paruiala din cauza mea , mai bine atunci il sterg( eu banuiesc ca nu pot dar moderatori sau adminii)

" Colindul celui fara tara- Punescu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciufulici spune:

Nu am bagat de seama ca peca e membru nou. Bine ai venit peca si tine-o tot asa ca sa devii membru de baza.

Ciufulici

Mergi la inceput

membru junior, de baza, nu are importanta atata timp cat te simti bine acolo unde esti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris spune:

bun venit , peca!
nu tie personal iti era adresat "ei, na!"- ul meu ...ci celor nehotariti, care inca nu gasesc puterea sa se hotarasca ce vor; romania este cum este, situatia e cum e, variantele sint in ro si in afara ei, ce e atit de jalnic si de greu de ales, eu nu pot intelege, sau nu pot accepta argumente in favoarea acestor lamentari; mie mi se par a fi dovada de lipsa de maturitate, de constienta sau de ceva asemanator pina la urma...
daca sintem adulti si parinti trebuie sa fim cu picioarele pe pamint, in permanenta, sa avem grija de noi si de familia noastra , se ne fie cit mai bine material si sufleteste, sa dam la o parte ce e dureros si sa gasim solutia cea mai buna; trebui sa facem asta si sa incetam sa ne gindim la nesfirsita adolescenta, la cenaclul flacara si aura lui zapacitoare - sint toate trecute si nu are ros sa le folosim ca pe un drog ; sintem oameni mari, hai sa comportam ca atare, cam asta ar fi indemnul meu mobilizator ascuns cam fara bun simt sub "ei, na!"; (si cum zicea paunescu u u u , miinile sus toata lumea...hai ca ma amuz amintindu-mi cenaclul flacara.....)

Mergi la inceput

imi pare rau daca cumva am lasat impresia ca ma jignit "ei, na", dar nu m-a jignit.

pe mine ma rascolesc versurile ei, mai ales ..ma gandesc eu...fiindca...

Cineva care pleaca din Ro mai ales d.p.d.v. material are mai multa ambitie sa se adapteze intre straini. Eu am venit aici fiindca aici era jumatatea mea si de aceea mai am momente de melancolie. E greu, cel putin pt. mine, sa vi de la prieteni, faculta, viitor, si nu in ultimul rand fam. la practic nimic, sa nu poti spune ceea ce gandesti findca nu sti limba, sa stai acasa ca ti se inchid usile in nas, caci esti ausländer..si tot asa.

Mie imi place personal, colindul pt. versuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba spune:

Da,Iris ai perfecta dreptate,dar eu mai bine prefer acest "drog",decit altele...
Iar nostalgia copilariei, a adolescentii, a cenaclului Flacara,nu o au doar cei "plecati" din tara,ci toti care,stiu si simt ca acele clipe au fost unice si nu se mai intorc niciodata inapoi !
Si oamenii din Ro,simt la fel,s-a mai discutat pe forum la un subiect asemanator! Nu e om sa nu aiba cite un dor in suflet,cred eu!

Dar exista lucruri mult mai grave pe lume,sanatosi sa fim,cu nostalgia,dorul si tot ce apartine de trecut,trebuie sa inveti sa traiesti, altfel o iei "rara", si-ti faci viata cumplit de grea, deh,stiu eu ce zic....viata merge inainte,dar suntem si noi oameni si cel tirziu de sarbatori , ne mai apuca, cite un dor de duca !

Dar de Craciun,cind fulgi subtiri de fum
Coboara liniste pe suflet si pe drum,
Cind bate-n geamuri cea dintii colinda,-
Din intunericul uitat de mine
Eu simt incetisor cum vine ....

Dar imi aduc aminte... si tresar
La gindul ca va trebui, curind,
Sa-adun cu truda si sa leg cuminte,
Intreaga viata mea de mai-nainte
De viata care o sa-nceapa iar...

***Alba***
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=499&cid=78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris spune:

quote:
Originally posted by alba

Da,Iris ai perfecta dreptate,dar eu mai bine prefer acest "drog",decit altele...
Iar nostalgia copilariei, a adolescentii, a cenaclului Flacara,nu o au doar cei "plecati" din tara,ci toti care,stiu si simt ca acele clipe au fost unice si nu se mai intorc niciodata inapoi !
Si oamenii din Ro,simt la fel,s-a mai discutat pe forum la un subiect asemanator! Nu e om sa nu aiba cite un dor in suflet,cred eu!

Dar exista lucruri mult mai grave pe lume,sanatosi sa fim,cu nostalgia,dorul si tot ce apartine de trecut,trebuie sa inveti sa traiesti, altfel o iei "rara", si-ti faci viata cumplit de grea, deh,stiu eu ce zic....viata merge inainte,dar suntem si noi oameni si cel tirziu de sarbatori , ne mai apuca, cite un dor de duca !

Dar de Craciun,cind fulgi subtiri de fum
Coboara liniste pe suflet si pe drum,
Cind bate-n geamuri cea dintii colinda,-
Din intunericul uitat de mine
Eu simt incetisor cum vine ....

Dar imi aduc aminte... si tresar
La gindul ca va trebui, curind,
Sa-adun cu truda si sa leg cuminte,
Intreaga viata mea de mai-nainte
De viata care o sa-nceapa iar...

***Alba***
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=499&cid=78

oho, am si eu 'drogurile ' mele, si e si galati-ul printre ele...
pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba spune:

Poi, atunci poate ne-ntilnim la Galati la o
Pe faleza, pe undeva,ce zici ?

Küsschen

***Alba***

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

"Sunt insingurat
In singratatea singuratatii
Ce a fost insingurata
De insinguratul din mine...
Insingurat !"

Titlul nu il stiu, dar va pot spune ca a fost scrisa la un pahar de un prieten Emil si mi-a venit sa o scriu aici gandindu-ma ca de fapt, unii sunt mai departe de Romania in buricul Bucurestiului, iar altii sunt aici cu sufletul... SI NU NUMAI !!!

DARAEL

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput