Problema cu kaki
![](images/user_woman.png)
Daria, fetitza mea de 7 luni a fost oparita la poponete destul de rau, fapt care ma determina sa cred ca-i e teama sa faca kaki. Ideea e ca pe parcursul intregii zile face de cateva ori ( 6-7 ), cantitate putina, se opreste, incepe sa planga ingrozitor. Imediat trebuie sa o iau in brate sa-i desfac pampersul si daca o prind in momentul in care se screme, sa-i desfac piciorusele si abia apoi face ca lumea. Intreb daca-i posibil sa se inhibe si ce sa fac in cazul asta...cum sa o determin sa-si termine "treaba" o data si bine? Ce crema sa folosesc pentru a preveni iritatia la popou? Cred ca am incercat tot ce exista pe piata, de la cremele cu zinc, pana la cele cu antibiotice (dau cateva nume Nidoflor, Pimafucort, Clotrimazol, Cutaden/reviken, imi scapa numele la cea cu untura de peste, crema petrini, bepanthen, tot absolut tot)
Va rog un sfat
Multumiri si urari de sanatate
Tamara si gemenii
http://community.webshots.com/user/tamarutza
Raspunsuri
moosy spune:
Eu il ung pe baietelul meu cu Panaten din prima zi de cand l-amn adus acasa, si sunt foarte multumita de crema. Daca gasesti , e excelenta si o recomand.
Sper sa treaca repede problema.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
dcm spune:
eu as fi un pic ingrijorata ca la 7 luni face kk de 6-7 ori pe zi. e mult prea des si din ce spui tu e si dureros pentru ea (nu pot sa cred ca plinge asa rau de la iritatie). iritatie la fundulet persistenta poate insemna ca are o ciuperca (fungus) gen candida pentru care trebuie trament special, un antifungal si o crema cu oxid de zinc mai puternica decit cele obisnuite (aici se foloseste lotrimin af si un preparat farmaceutic special care are o concentratie de oxid de zinc mai mare). cred ca ar trebui sa o vada totusi un doctor.
parpalak spune:
Sau ia-i o olita si pune-o pe olita cind o vezi ca se screme :)
Sanatate la bebei si mamici.
http://community.webshots.com/user/parpalak
Nicoleta spune:
Salut.
Eu folosesc pentru iritatiile lui Stefan la fundulet o crema pe baza de zinc de la "eel", lanozinc. Este foarte buna, insa noi nu am avut asa probleme. O gasesti in farmacii.
Daca este eritem fesier micotic, poti folosi Clotrimazol sau Nidoflor. Daca este eroziv, Neopreol sau crema de mai sus. Apar cumva bubite in zona? Daca da, este micotic.
daca este insa asa de complicat, du-te la un dermatolog. Asa nu mai stai sa vezi la care tratament raspunde. Si sa ne spui si noua, ca cine stie?!
Sanatate.
Nicoleta.
PS Inainte de fiecare aplicare cu crema sa speli bebele bine la fundulet cu apa calda si cu sapun. Fara ceai de musetel.
mari spune:
Mie mi-a recomandat moasa sa il ung pe bebe cu ulei cu galbenele dupa ce l-am spalat cu apa calduta, apoi sa aplic crema tot pe baza de galbenele. Incearca si tu, dar cred ca ar fi bine totusi sa intrebi medicul pediatru sau un dermatolog !
Mari