La 5 luni inca are capul turtit. Isi revine?
Buna fetelor,
Diana are 5 luni si o sapt si are caputul turtit in spate, spre dreapta. Se vede destul de bine. Dr-ita ne-a zis ca isi va reveni si sa ii dau 4 pic de Vigantol, dar nu vad nici o imbunatatire deocamdata.
De proptit capul nici vorba, ca si-l misca tot timpul in somn si doarme pe spate doar noaptea, ziua pe burta.
Ati patit asa ceva? Isi revine singur?
Multumiri, Denisa si Diana.
Denisa
Raspunsuri
Marox spune:
Nepotelul meu avea capul turtit pt ca dormea numai intr-o parte. Parintii s-au chinuit (si pe el l-au chinuit) sa-l faca sa doarma si pe partea cealalta. Acuma are 5 luni jumate si capul rotund. Dar daca tu zici ca fetita ta isi misca virgula capul in timp ce doarme nu cred ca este din aceeasi cauza. Poate ca trebuie sa ai putina rabdare pt ca tratamentul pe care ti l-a dat doctorita sa-si faca efectul. Sau mai vezi un alt medic.
Denisa spune:
Si Diana dormea numai pe o parte, de asta s-a turtit. Dar nu reusesc sa o fac sa doarma pe cealalta. Dupa ce adoarme ii mut capul si in 5 minute e la loc.
Denisa
Ana71 spune:
Si noua ni se parea la baietelul nostru ca are capul turtit intr-o partea (cea pe care dormea de obicei)tot pe la cateva luni. Am fost la dr. si ne-a spus ca o sa-si revina, dar sa incercam sa-l mai culcam si pe partea cealalta. Acum are 3 ani si 10 luni si nu se mai vede. Oricum in perioada aia ne tot uitam la fetele/capul oamenilor si am observat ca majoritatea au mici imperfectiuni. Nu te ingrijora, la ei se vede pentru ca au parul scurt (sau nu au deloc). Cand o creasca, o sa aiba parul mai mare si nu o sa se observe nimic. Si eu vreo 2 saptamani m-am gandit la asta, dar a fost mai mult o obsesie de-a mea decat o adevarata problema.
Sanatate multa!
ange spune:
denisa,si bebeul meu a avut capul turtit si inca se mai vede! daca-l priveai din spate aveai impresia ca-i lipseste o bucatica dintr-o laterala.Am fost la 3 pediatrii dintre care 2 mi-au spus ca-si va reveni cu varsta,iar al 3-lea mi-a spus clar:torticolis congenital!
Am facut fizioterapie cu el(inca facem) timp de 4 luni de zile,i-am facut exercitii acasa n si n si n,l-am "obligat" sa doarma pe partea opusa torticolisului si incet,incet cu multaaa rabdare si-a revenit.Acum la 6 luni se vede doar putin,prieteni-mi spun ca daca nu sti ca acolo a fost "buba" nici nu bagi de seama.
Atentie mare ca daca are torticolis avansat(deformarea este destul de pronuntata),uneori se lasa cu modificarea fizionomiei fetzei,vedere afectata,etc...
Hai ca nu vreau sa te sperii!
Parerea mea este sa consulti si alt medic,poate chiar si un fizioterapeut.
Ca si tine am lansat pe forum aceeasi intrebare"cap turtit" si o mamica cu inima mare si patita mi-a explicat ce este de fapt "cap durtit" si am mers direct la pediatru.Nu te "juca"!
sunt prin zona daca vrei si alte amanunte.
sanatate maxima!
ange,mamica de 2 ori
ciupercar spune:
Si Rebecca a avut capul asa. Ii placea sa doarma mai mult asa, si noi, parinti neexperimentati, am lasat-o...Si dupa aia am observat ca era tesit pe dreapta.
Eu i-am pus un prosop, facut sul, pe partea dreapta, ca sa nu mai poata intoarce capul.
Si acum, la 8.5 luni aproape ca nu se mai cunoaste.
Incearca, poate reusesti...
Elena C spune:
Multumim de raspunsuri. Si noi suntem in aceeasi situatie.
2 pediatrii ne-au spus ca isi va reveni.
O sa mai incerc cu mutatul capului noaptea.
Elena
Denisa spune:
Multumesc frumos.
Incercam sa ii mutam si noi capul, dar... la cate energie are...
Denisa Si Diana
Denisa
narcisa spune:
Si Patrick a avut capul turtit pt. ca dormea pe spate si cu capul intors spre dreapta. Acum la aproape 1 an si jumatate nu se mai cunoaste demult. Las-o in pace sa doarma cum vrea ea pina la un an ii trece.
toate cele bune
narcisa 28 saptamani & bb Patrick 1 an si 4 luni
simonab spune:
Tin minte ca imi tot spuneau parintii sa nu culc copilasul numai pe o parte ci sa tina capsorul si in alta parte. Fata mea a dormit mult pe spate si avea parul scurt acolo, apoi a inceput singura sa doarma intr-o parte si se foia de ajungea cand intr-o parte cand in alta. Parintii mei imi spuneau ca eu nu vroiam sa dorm decat pe-o parte si am avut capul tesit acolo dar cu timpul, cu cresterea parului nu s-a mai cunoscut. Acuma nu-mi dau seama, ar trebui sa ma rad in cap sa vad daca mai am capul tesit. Cert este ca si eu cam prefer sa dorm numai intr-o anumita parte....