Ce inseamna ...

Ce inseamna ... | Autor: try

Link direct la acest mesaj

Am pierdut o sarcina in iunie. De atunci nu mai am dureri in sani deloc la ciclu. Ce poate insemna asta? Ca nu mai ovulez?
Inainte aveam de fiecare dta dureri la ciclu cam cu 4-5 zile inainte.
Acum deloc-deloc. Nici nu mai stiu cand imi vine ciclul, ma trezesc ca am dureri cam cu 1-2 ore inainte si apoi... poc!... ma plezneste. Plus ca e total dereglat. Dupa avortul spontan mi-a venit la 7 sapt (lucru normal), apoi la 34 de zile, apoi la 37, acum la 28 (nu mi-a venit mie la 28 de zile decat cand luam pilule). Luna asta am avut si-o sangerare in a 15 zi de ciclu (am banuit ca-i ovulatia), dar dupa ce-am citit cateva mesaje mai jos de-ale voastre legate de cand se produce sau nu ovulatia, m-a lovit intrebarea asta drept in crestet: Daca nu mai ovulez dupa ce-am pierdut sarcina? De ce oare nu ma maidor sanii la ciclu?
Marturisesc ca desi noi ne-am reluat eforturile de a face un bebe din nou imediat dupa primul ciclu, pana acum n-a iesit nimic, dar asta in primul rand pentru ca am ratat de fiecare data ovulatia din motive obiective.
Ca sa va dau alte amanunte… n-am facut nici un fel de investigatii amanuntite legate de hormoni, daca ovulez sau nu etc.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cloe spune:

In primul rand - imi pare f. rau ca ai pierdut sarcina...
Nu am un raspuns concret la intrebarea ta... Stiu doar ca o sarcina, chiar si oprita in evolutie schimba f. multe in organism. Nu stiu zau daca lipsa durerilor de sani inseamna ca nu ovulezi...

Ai putea sa cumperi un "ovulation test kit" - testele arata ca si alea de sarcina, dar in loc sa detecteze hormonul HCG de sarcina, detecteaza cand creste concentratia de LH - care e un semn ca se produce ovulatia (cam la 24 de ore dupa ce iti arata testul). Trebuie sa faci cateva zile bune testele alea daca ti-e asa dereglat ciclul in ultima vreme. Incearca asa 1-2 luni si daca din testele alea reiese ca nu ovulezi, atunci ar trebui sa mergi la un medic. (banuiesc ca dupa ce ai pierdut sarcina ai fost la mecic) Eu zic sa nu incepi cu analize si investigatii serioase inainte de a verifica tu ovulatia. Poate ovulezi doar putin mai dereglat decat inainte si nu are rost sa te stresezi. Se mai poate determina ovulatia si cu temp. bazala, dar testele astea sunt mult mai practice si comode.
Iti doresc din suflet toate cele bune.
Cloe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISTINEL spune:

Daca nu ai un ciclu regulat probabil ca nu ovulezi in fiecare luna sau ovulatia are loc si tu nu iti dai seama.Fa-ti un consult la gin. sa vezi cum iti sunt ovarele si sunt pilule pe care le iei 5 zile dupa menstruatie care te ajuta sa ai ovulatie, cel putin mie asa mi-a spus ginec.Nu am incercat inca, dar am si eu aceiasi problema cu dereg. de ciclu datorita unor chistulete mici pe ovarul drept.

Multa sanatate si nu te da batuta , lupta pt. ceea ce iti doresti si vei reusi.
Te pup,
Cristine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Eu am ciclul regulat la 32 de zile,max 35 de zile,am dureri de sani (SPM) si ciclul trecut cand am facut analize hormonale mi-a iesit ca nu am ovulat.Livia spune ca e normal sa ai luni cand nu ovulezi...

Gabi si Simonica de 2 anisori .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Sunt convinsa ca la tine este ceva trecator. Nu iti fa probleme daca nu ai dureri la sani, asta nu este neaparat un indiciu de ovulatie.
Iti iei temperatura? Am spus-o de nenumarate ori pe forum: temperatura este foarte relevanta daca stii cum sa o interpretezi.
Eu te sfatuiesc sa incepi sa o monitorizezi, si daca vei observa o crestere care se mentine, fii sugura ca ai avut ovulatie, cu sau fara dureri de sani.

pupici
Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

try, si eu la fel am patit. dupa ce am pierdut sarcina au disparut durerile de sini inainte de ciclu. doctorul zice ca nu e motiv de ingrijorare si ca ovulez bine merci. stai linistita ca nu e grav. fiecare organism e diferit si nu e o regula in ce priveste simptomele pre-menstruale.

in ce priveste lungimea ciclului, dupa un avort spontan organismul are nevoie de timp sa isi revina la normal si sa se formeze o "regula". o sa vezi ca se va stabiliza dupa citeva luni.

bafta la incercari,
lorelai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Multumesc fetelor, mai ales cazul lui Lorelay m-a linistit intrucat a trecut prin aceasi experienta. M-a nelinistit faptul ca au disparut durerile de san si am crezut citind explicatiile altor subiecte ca motivul ar putea fi lipsa ovulatiei.
Luna asta am de gand sa nu mai ratam ovulatia, sper sa nu mai intervina nimic in viata noastra care s-o amane iarasi...

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina G spune:

Si eu sint exact in aceeasi situatie. Am avut un avort spontan in Septembrie. Ciclul urmator a fost de 35 zile. Eu am avut intotdeauna un cilu regulat la 28-29 zile. Deasemenea si ovulatia am avut-o regulata la 14 zile. Deci cind am avut cilu de 35 zile, ovulatia am avut-o cam in a 19-a zi. (Mestruatia vine cam la 14-15 zile dupa ovulatie.) Luna asta (a doua dupa avortul spontan) iar am avut ovulatia tirzie (ziua a 16-a). Deci, ce incerc sa spun aici este ca dupa pierderea unei sarcici organismul isi revine incetul cu incetul la normal, nu din prima luna.
Si mie mi s-au oprit durerile de sini dupa pierderea sarcinii. Deobicei ma dureau inainte de menstruatie, dar luna trecuta nu m-au mai durut deloc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitzura spune:

Draga try, hai sa te linistesc si eu. Si eu am avut un avort spontan acum sase luni, in urma caruia efectul cel mai remarcabil a fost ca nu m-au mai durut sanii inainte de ciclul (inainte de acea sarcina incepeau sa ma doara cu o saptamana sau chiar doua inainte). Am mai intrebat si eu in stanga dreapta si am aflat ca sarcina regleaza organismul din punct de vedere hormonal: acele dureri de sani se datoreaza unui exces de estrogen (cred), care prin sarcina se regleaza. Asadar lipsa durerilor de sani nu inseamna ca nu mai ovulezi. Ca dovada, uite, eu am ramas gravida din nou dupa 6 luni.

Mergi la inceput