Surse de fier

Surse de fier | Autor: gabid

Link direct la acest mesaj

Credeti ca daca nu-i dau carne Simonei o afecteaza cu ceva?Nu-i place pireul de legume cu carne!Soacra mea crede ca -i afecteaza musculatura,din cauza asta nu merge inca!Dar ou?Ce efect are si ala?Eu i-am dat fier pana la un an si acum am inceput sa-mi fac probleme pt ca nu am nici o sursa de fier!

Gabi.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

Eu am o colega de serviciu care are un baiat de 15 ani...si n-a mancat niciodata carne. Si este bine dezvoltat, face si sport.
Nu stiu daca trebuie sa-ti faci griji.

m

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluca spune:

Sincer cred ca e necesar ca in alimentatia copiilor sa fie si carne si ou. Nici Ilinca nu agreeaza carnea insa o mai pacalesc din cand in cand.

Raluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vladosmina spune:

Am vazut ca Simona are doar un an asa ca nu ai motive sa te ingrijorezi pentru ca inca nu merge. Soacra ta e cumva nutritionist sau pediatru? Daca nu, atunci nu cred ca se poate pronunta categoric in acest domeniu, doar iti da bataie de cap...
Nici Vlad nu a vrut carne pana la un an, rar cand accepta si numai peste. De ou nici nu mai vorbesc. Incercam sa-i dau ou in piureuri, dar cum simtea miros refuza.
Acum insa are un an jumatate si mananca carne, nu foarte multa e drept, dar mananca.
Din experienta si din ce am mai citit nu e bine sa obligi un copil sa manance ce nu vrea, pentru ca se dovedeste ca are motive.
Cumpara vitamine pentru copii, care au si minerale, dar mai intai consulta-ti pediatru. Eu i-am dat lui Vlad vitamine fara sa mai intreb doctorul, dar asta pentru ca stiam ca nu e nici o problema.
Viaminele trebuie sa i le pisezi pana la un an jumate, doi.
Surse de fier sunt: caisele uscate, smochinele, prunele uscate, stafidele. Eu am incercat cu prune uscate, caise si stafide si pe cele din urma le-a acceptat cel mai repede si cu placere. De fapt trebuie sa le ascund de el acum. Dupa stafide trebuie sa o speli pe dintisori, pentru ca se lipesc de dinti. Cauta niste stafide mai mari si mai carnoase.
Continua sa incerci cu carnita, taiata marunt, marunt si putina, ascunsa in piure, dar daca nu vrea si nu vrea nu te ingrijora si nu te enerva.
Eu am avut momente cand simteam ca ma urc pe pereti de ciuda, pentru ca ma straduiam sa ii fac mancaruri cat mai bune, dar el le refuza si vroia doar branza, grissine, lapte si fructe. Pana cand nu am zis ca fie ce o fi si mananca ce o vrea, nu am scos-o la liman cu Vlad.
Aaaa! Mi-am mai amintit ceva... Broccoli are fe si este chiar usor tolerata de burticile micutilor. Si ar mai fi faptul ca lui Vlad a inceput sa-i placa carnita de la o felie de sunca presata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia spune:

Am vrut sa ma fac candva vegetariana si chiar ma simteam bine cand nu mancam carne.Dar dupa ce am consultat vreo patru doctori nutritionisti care mi-au spus ca proteinele de clasa intai nu se iau decat din carne, m-am cam razgandit.
Nu stiu cat fierul sau complexul de vitamine B sunt o problema cat aceste proteine care sunt esentiale si pe care am inteles ca nici un alt aliment nu le contine.
Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe spune:

Buna gabid,

baietelul meu de 1 an si 4 luni, mananca saptamanal cate un ou fiert cu piure de cartofi.
mai greu e cu ficatelul de pui pe care nu prea il agreeaza, dar am citit si eu in cartea "Mama si copilul" cum ca, oul, ficatelul de pui si carnea de vita ar contine fier.
incearca si tu poate vrea si Simona.
mult succes,
bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Monica are 2 ani peste 2 saptamani si nici acum nu se omoara cu carnita.Pe ficat nu pune gura,adica il scuipa indiferent cu ce il combin.Carnita papam la ciorbita dar f.putina ca sa ne mentinem silueta,daca ii pun multa carne numai papa nici ciorbica.Acum papam out ...unul la 2 zile...dupa ea ar trebui cate 3/zi.Oul il dau cu branzica facuta de mine pt ca din piata a facut indigestie si numai cumpar.Iau lapte in punga ,il pun la prins si fac branzica.
Monica are 94cm,11kg...e mult,e putin,e bine...nu stiu ce sa spun!

Gabi si Monica 2 ani .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Mancarea va ramane problema noastra cea mai mare!Nu papam decat ciorbita sau pilaf,piure de cartofi...altceva NU...acum si spune ce vrea sa manance,nu o mai pot pacali cu nimic.Nu papa niciun alt fel de mancare gatita(ma refer la tocanita,fasole pastai,legume cu sos...nimic).Eu m-am consolat cu ideea ca este mofturoasa pt ca asa am fost si eu!

Gabi si Monica 2 ani .

Mergi la inceput