Durere de ureche
Dragi mei am nevoie de un sfat de la voi.
Baietelul (3 ani 7 luni) meu se plange ca-l doare o ureche. El imi arata spre lobul urechii dar la cand pun mana pe ureche nu se pare ca l-ar durea ceva acolo.
L-am intrebat daca s-a lovit, a zis da, la gradinita, l-a lovit un copil. Mi-a zis ca nu mai vrea sa se duca la gradi. Cand l-am tras de limba mi-a zis de fapt l-a lovit la serbarea, adica acum 3 saptamani si mi-a incropit o poveste sf!
Eu nu prea stiu ce sa cred:
- ori il doare intr-adevar
- ori e un mijloc sa scape de gradinita.
Inclin spre prima varianta pentru ca toata noaptea s-a foit intr-una, a plans ca-l doare urechea. Am vorbit si la gradinita si educatoarea nu a observat vreo bataie.
Credeti ca ar putea sa faca o complicatie gen oreion sau otita? Nu are febra, nu este nimic inflamat, nu-l doare la palpare. Cum se manifesta bolile astea? V-ati lovit de dureri de urechi?
Multumesc mult, Iulia
Raspunsuri
nadina spune:
Iulia,eu cred ca ar trebui sa mergeti la doctor pentru linistea ta,dar parca tot a "vreau la mami" imi suna mie.
Sper sa nu fie nimic grav.
Pupici,
Nadina
"Poate pentru lume esti o singura persoana, dar pentru o anume persoana esti intreaga lume"(Marquez)
tinatache spune:
Copiii fabuleaza de multe ori, inventeaza povesti daca vad ca li se da atentie... dar daca vad ca ajung la dr. cel rau cu halat alb si seringa...se linistesc si nu prea le mai tb a doua oara.
Oreion a avut sora mea si mai tin minte cum era: e dureros, se umfla si face ca o "gusha" mare pe parti, oricum cred ca ar fi mult mai mult decat o poveste de serbare, cu lovitura nu-stiu-cui. Ar plange, nu? ca atunci cand il doare ceva... La copii mici e posibil ca forma sa fie f usoara, eu as merge la dr. sa vada unde ajunge daca spune povesti, iar daca e ceva serios o sa fie multumit ca ii trece, normal, datorita dr.-ului cel bun care ii ia durerea cu mana:)))
Cristina, mamica cu burtoaie
GabrielaG spune:
Mergi neaparat la medic sa vad urechea. Cu otitele nu e de glumit. Si al meu cel mare se plangea de ureche si de fiecare data avea otita. Nu face febra. Incearca tu sa-i pipai ganglionii sub mandibula in zona urechii si chiar langa ureche, dar ia-l prin surprindere si daca reactioneaza, atunci nu e bine.
Sanatate,
Gabriela si baietii
danielac spune:
si Diana mea (2 ani) s-a plans aseara a o doare urechea, dar nu are febra si la palpare nu a reactionat cine stie ce.
Eu i-am pus in ureche o picatura calda de ulei de lumanarica de la PlantExtract, azi nu mai zicea nimic.
Credeti ca am facut bine?
Dana si Diana-Maria
http://www.babiesonline.com/babies/f/fatamea
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac
iuliacm spune:
Multumesc, fetelor. Am fost la doctor si are intr-adevar otita.
Saptamana trecuta a fost racit si eram fericita ca a scapat usor de raceala, fara alte complicatii, fara sa-i dau nici un antibiotic. Din pacate a facut otita medie si n-am scapat de antibiotic.
Iar smecherul meu mic, ce si-a zis el, sa profite si de aceasta ocazie sa scape de gradinita!
Sanatate multa la copilasi vostri
Iulia