Inseminare artificiala [IAS] 2
Raspunsuri - Pagina 4
gabid spune:
Gabela,La multi Ani si tie!!!!Sa ni se indeplineasca visul.
Am cautat ieri ca bezmetica pe internet despre inseminare intrauterina(IUI).Nici nu stiam cum se cheama...la insemination nu gaseam nimic...
Am inteles ca spermograma sotului trebuie sa fie de minim 10 mil/ml si mobilitate minim 30 %.Se poate si cu o mobilitate mai mica oare?Sotul meu avea 30 % mobilitate dar forme normale doar 10 %.
Anis,eu am facut stimulare la Ancar acum 4 ani cu humegon(menogon)si am obtinut 2 foliculi.Au crescut dar erau la minim ca dimensiune la desprindere.Urmatoarea luna am facut puregon si am avut 5 foliculi super.Ma refer la stimularile inainte de FIV.Faceam 5 file per ciclu.
daca spermograma sotului meu va iesi bunisoara avand in vedere ca ia tratament de aproape 2 luni deja o sa fac o inseminare.Pentru asta se pare ca trebuie sa fac o HSG luna viitoare ca sa vad trompele mele cele lungi si intortocheate.
In ce zi se face HSG?
si la toate!!!!!
Gabi si Simonica de 2 anisori .
crinuta spune:
Gabi, cand Anis a facut HSG spunea parca ca nu se poate mai tarziu de ziua a 10-a( sper sa nu ma insel).
pupici
CRinuta
anis spune:
Mai intai sa reactualizam lista, si sa o aducem in prim plan:
Lista:
-Cornelia
-Gabela
-Madalina
-Cali ???
-Anis(intre 13 -15 noiemb. ,nu stiu inca)
-Codri
-Corina (Noiembrie 9 sau 10)
Pupici
AniS
anis spune:
Gabi,
Eu am facut HSG in septembrie la Medsana. Am facut-o in ziua a 11-a, Ancar a zis ca e Ok.Am facut-o mai tarziu pt ca tineam tratament pt candida.
Din ce am inteles se poate face HSG pana in ziua a 11, uneori chiar si a 12-a, daca tii tratamente...dar de preferat sa fie ca ziua ultima,ziua a 11-a.
Poate ii iese spermograma buna si incercati si asta!Al meu sot incheie acum cele 3 luni de tratament ,cel al Lui Ancar. Pe 17 ma duc la el, cred ca o sa ne dea tratament.Pana una alta fac inseminarea in alta parte, ca nu am innebunit sa dau 500Euro la Medsana, cand peste tot e 100 EURO.
Gabi, tu stii ceva , el face FIV sau inseminari si la spital? Ma intereseaza mai mult inseminarea..dar banuiesc ca tot un embriolog o face..ca peste tot!
AniS
anis spune:
Corina, tu ai auzit ca in State sa se practice o stimulare mai puternica pt inseminare, pt a avea mai multe sanse?? Am descris la pagina precedenta ce si cum!
Multa bafta , se pare ca o faci azi sau maine faci inseminarea! Sa dea Dumnezeu sa iasa bine!
AniS
gabid spune:
Fetele care mergeti la dr Cocei!
Vreau si eu telefonul cabinetului ei particular si adresa.M-am hotarat sa incarc inseminare.Luna aceasta s-a dus pt ca maine este ziua 11 deja.In decembrie vreau sa fac HSG.Deci in ziua 10 e bine,nu?Sper sa fie bine spermograma sotului meu,adica sa aiba 30 % mobilitate minim ca nr il are.
Gabi si Simonica de 2 anisori .
Corina G spune:
Buna fetelor, inca nu am ovulat si deci continui sa fac testul de ovulatie (detectarea hormonului LH) zilnic, si cind iese testul pozitiv sun la clinica sa ma programeze a doua zi. (Eu fac natural, fara medicatie de stimulare.)
Anis, sa iti raspund la intrebare cu exactitate nu stiu. Intradevar, am auzit ca se practica si o stimulare mai puternica la unele femei pt. inseminare, dar depinde de diagnosticul infertilitatii. Ma refer la medicatie in genul celei pt. FIV, sau o combinatie - cred ca Cloe a facut un fel de combinatie din aceasta, daca imi amintesc corect, poate ea ar vrea sa explice mai in detaliu. In cazul meu,(eu ovulez bine-merci), am facut 4 inseminari la inceputul anului, si mi s-a dat doar clomifen (nu stiu care este echivalentul la medicamentele din Rom) incepind din ziua a 3-a de ciclu (uneori se da si dintr-a 4-a sau a 5-a). Clomifenul nu iti produce hiperstimulare (decit f.f.f. rar), doar 2-3 foliculi. In ziua a 12-a mergeam la eco si daca erau maturi imi facea o injectie (trigger shot) de HCG, apoi in urmatoarea zi mergeam la inseminare.
Va pup pe toate si numai bine!!
P.S. Fetelor cind aveti intrebari referitoare la medicatii, ar fi bine daca ati putea sa le numiti dupa ingredientul activ, cum ar fi "clomiphen" sau "hcg", etc. In felul asta, putem si noi aici in State si Canada sa le recunoastem.