Despre lovituri la copii...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ira/Ira.jpg)
Buna seara,
as fi vrut sa va intreb daca copiii vostri cad
sau se lovesc des...
si cum reactionati dupa.
Sofia mea a reusit sa cada din carucior
cu centura de siguranta cu tot,
dar nu am vazut cum anume a cazut
eram in alta camera.
Avea o pata rosie pe cap, fara cucui,
dar noi ne-am speriat si am dus-o la urgente la spital.
Acolo ne-au spus asistentele
ca nu e nici un doctor disponibil
si chiar daca ar fi, i-ar face radiografie cerebrala
cu anestezie...
Ni s-a parut exagerat
si am plecat, fara macar sa o consulte vreun doctor.
Acum ma gandesc ca daca dadeam spaga
poate rezolvam ceva,
dar atunci nu mi-a trecut prin cap-de nervi.
Sunt foarte speriata pentru ca fetita mea este
excesiv de energica
si ar mai putea urma si alte lovituri...
Ce sa fac daca nu pot sta legata de ea permanent?
I-am cumparat si tarc, ca sa nu aiba unde sa se loveasca,
dar mai are putin si iese si din el
si in plus nu sta acolo mai mult de 1/2ora...
multumesc de eventualele raspunsuri,
Irina si Sofia cea jucausa
Raspunsuri
![](images/user_woman.png)
EDDY spune:
Sa-tzi spun experientza mea?Pai tero-chan(fetitza mea de 1 an shi o luna),a cazut pina acum numai de 4 ori zdravan,cel mai recent fiind incidentul de ieri,cind a vrut sa alerge sa se ascunda(cred)shi a cazut,izbindu-se cu fruntea de o margine groasa de lemn de la extremitatea balconului.Prima data a picat din patul mare cind avea 6 luni shi se rostogolea numai pe o parte,apoi a picat pe treptele ce coboara de la etaj shi s-a oprit abia la parter,asta cind avea 1 an shi o zi,apoi a cazut tot pe marginea balconului,ce este mai in interiorul camerei shi la 20 cm de podea,apoi a cazut cu soba shi burlan cu tot shi cam asta este povestea mea.Oricit ash incerca sa o pazesc,mai am shi eu nevoie sa cobor la wc,am de spalat shi intins rufe shi multe alte activitatzi ce nu mi le face nimeni.Acum,de cind s-au mutat socrii shi mi s-au eliberat 2 camere,i-am facut Naomiei camera ei speciala de joaca,camera fara mobila shi numai cu jucarii shi un cort cu bile.Crezi cumva ca sta acolo mai mult de 10 minute?Nu sta,caci vrea mereu sa umble in toata casa shi cel mai tare ii plac locurile cu scari shi bucataria sau balconul.Nu am alta solutzie decit sa stau cit mai mult cu okii pe ea,iar cind am ceva de facut in alta parte a casei,sa-i dau ceva ce shtiu ca vrea shi ar tzine-o ocupata macar pina termin sau pina apare taica-su.
Referitor la cum reactzionez dupa...cam mereu este la fel:pling shi ma invinovatzesc,ca nu am fost acolo sa o pot proteja,apoi incerc sa imi explic faptul ca shi daca ash fi linga ea s-ar putea intimpla sa cada(nu la fel de rau dar...)shi dupa ce-i fac controlul de rutina sa vad daca-i ok,ma ashez shi ma joc cu ea pina apare iar ceva de facut.
Shtiu ca m-am lungit dar crede-ma ca shi eu uneori simt ca nu mai fac fatza energiei ce o are Naomi shi ma intreb ce sa mai fac?Nimik inafara de a incerca sa elimin toate posibilele pericole din calea ei shi de a-mi face un program mai adaptat virstei sale.
Sanatate shi de la noi,
Eddy & Antonia Naomi
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/hannen/hannen.jpg)
hannen spune:
Draga Ira ,si eu tot din experienta proprie o sa-ti raspund.Fetita mea are acum 2 ani si o luna.Pe la noua luni a cazut zdravan cu capul de ciment ,fiind langa mine.Cum?Eu spalam geamurile pe balcon si aveam doua galeti cu apa.Ea dorind sa ma ajute a varsat o galeata si a alunecat pe cimentul ud.A cazut urat de tot.M-am speriat tare si am plecat imediat la spital.Acolo dr.m-a intrebat daca a plans cand s-a lovit.De plans ,plansese,si i-mi zice ca trebuie sa o urmaresc atent daca vomita,daca nu prea mananca ,daca miscarile ai sunt incete in comparatie cu perioada de dinaintea cazaturii.Daca observ lucrurile acestea atunci este cazul sa ai fac CT(computer tomoghraphy)Daca plange cand cade si se loveste la cap e semn bun,adica nu si-a pierdut memoria pe moment.
A doua oara a cazut cu o zi inaite de prima ei zi de nastere,statea in scaunul de masina pe care il intepenisem intr-un scaun de bucatarie.Era legata si eu eram langa ea si tot a cazute drept eram cu spatele spalam vase.Am innebunit de teama cand am vazut ca-i curge sange din nas,am crezut ca si-a spart osul ...i-mi scapa acum cum ai zice.Si frica mare era sa nu se sufoce cu sangele ei.Dupa ce s-a oprit sangerea a adormit.Am stat langa ea si am pazit-o ,am dat tel.peste tel la spital,am putut face o rezervare si asa dormind am luat-o si am fugit.Slava lui Allah ,nu patise nimic.
Si eu ma invinovatesc mereu,dar asta e,se poate intampla intr-o fractiune de secunda iar noi pur si simplu nu putem reactiona,crede-ma mi s-a intamplat de n ori.
Nicole&Amira
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/tora97/tora97.jpg)
tora97 spune:
nu stii Ira proverbul "copii si betivii au un Dumnezeu al lor"? fereasca Domnu de lovituri cu urmari!
Thea a luat si ea vreo citeva lovituri, insa inmemorie mi au ramas vreo doua: a cazut de pe scaun si s a lovit cu barbia de masa (cu 3 ia o pauzari linga ea) de m am temut sa nu si fi sectionat limba... a avut noroc, numa si a capsat o oleaca..
apoi, cind s a trintit usa, s a inchis si i a prins minutza... mai exact degetelul mic in toata splendoarea lui...
de cazaturi "simple" pe podele, scara, etc... de ti sta inima.. nu mai vorbim.
cum reactionez? poate cel putin ciudat... o tratez cu "indiferenta" sa nu i arat ca sint speriata "ce-i draga, ce ai patzit? hai, ca n ai nimic...." da am inima cit un purec mic, mic...
nu ma invinovatesc, deoarece stiu ca, oricit mi as dori, nu pot fi non stop linga ea, sa o protejez... doar ma rog in momentul respectiv sa nu pateasca nimic grav...
iuliiuli spune:
Alex care are acum 3,6 ani a cazut prima oara din pat, pe la 4 luni cand s-a rostogolit, noi nu ne-am dat seama ca poate face asta (eram la inceput) si a picat ca o placinta pe spate, pe covor. Au inceput urletele de rigoare, i-am pus o compresa cu apa mai rece, cate un pic sa nu-i fie rece si ...a trecut pana pe la 8 luni cand a cazut pe gresie in bucatarie cu capatana. Atunci am ajuns de urgenta la spital, unde ne-a intrebat daca a vomat, i-au facut o radiografie, nu era nimic fisurat.... si de atunci a mai tot picat dar se mai marise si parca stia sa pice!!! (daca intelegeti ce spun, adica isi duce mainile in fata si pica pe ele , nu se mai loveste la cap). De invinuit... ne-am facut procese de constiinta atunci ca nu am fost suficienti de atenti, dar la un moment dat parintii mei au zis ceva de genul:'' asa cresc copii!"
iulia
diana904 spune:
Ouff si ai mei au cazut rau...nici nu mai stiu de cite ori...Catinca a cazut prima oara din patul nostru pe la 4 luni, pe spate. Tudor a cazut pe la 7-8 luni din carut,direct pe parchet, pe spate ca o pleasca. Am citit undeva ca trebuie sa-i duci imediat la spital daca isi pierd cunostiinta in momentul cazaturii, daca vomita sau se poarta "ciudat".
mamica dulce spune:
Marc,11 luni,a luat doar o tranta zdravana acum vreo 3 saptamani..fusesem cu el si cu tati la doctor( ca era prima raceala-si chiar fusesem la spital cu o noapte inainte ca nu mai avea aer-cica e o boala "la moda" aici..ok,venim de la doctor pe la 2 dupamasa si eu intru direct in bucatarie sa fac sticla de lapte si tati l.a dus in camera lui si il vad venind peste cateva minute relaxat,nu zice nimic ..ok eu termin sticla,ma indrept spre camera si cand deja aproape intram pe usa imi vad copilul plonjand in cap de pe masa de schimbat de peste un metru inaltime pe gresie!!!lovindu.se mai intai de piciorul de fier al patului!!!
Mi.a stat inima in loc,am imbatranit 10 ani in clipa aia,am luat copilul(aveam in cap numai imagini de gat rupt,coloana fracturata sau afectiuni ale creierului )..Marc a inceput sa planga tare,eu am urlat ca o leoaica la barbatu.meu care sa o zic pe bune cam are unele deficiente la calitatea de daddy.
..imi curgeau lacrimile si tremuram,o clipa daca veneam mai repede il prindeam...
Bine ca el zice ca nu poate realiza cum a lasat un titirez de copil singur pe masa si nici nu a spus nimic,ok,marc a adormit -era rupt de oboseala ca nu dormise in noaptea precedenta si cand s.a teezit fuga la spital,ne.au internat doua zile si i.au verificat pupilele din ora in ora(asa se vede imediata daca ceva este in neregula)
Nu am stat doua zile doar pt cazatura ci si pt raceala dar spaima ca aceea sper sa nu mai am in viata mea.
Mamici din toata lumea ...curaj...stiu ca nu e ultima data cand ia printzul/printzesa trante (sper sa nu semene cu mine care am stat mare parte din copilarie cu cate ceva in ghips-degete,coate,genunchi,chiar si nasul era sa.l imbrac odata de harnica ce eram
m.am cam lungit dar sper sa nu va fi plictisit cu aventurile lui Marc
Anca si Marc 11 luni
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/hannen/hannen.jpg)
hannen spune:
Mai fetelor frumoaselor,daca tot ne "laudam "la
capitolul cazaturi mi-am mai adus aminte una.De pe la 10-11 luni.A cazut de la tobogan.de suuuus ,in spate fiind o scara in cadere si-a agatzat piciorul intr-o treapta si a mai atenuat cazatura,norocul mare a fost ca era un loc de joaca amenajat in fata unui supermarket si aveau pe jos covor de acela cauciucat,adica stiti voi cu tepi in sus.Iar la 2-3cm de unde ia aterizat capul era o tzeava.Doamne ce spaima am tras si atunci.
Mare noroc am avut!
Pupici multi la prichindei si cazaturi cat mai putine.
Nicole&Amira
nadina spune:
Fetele,mi-a mai venit inima la loc citind povestile voastre.Ieri m-am aplecat sa indrept nu stiu ce la pantalonii mandarinei sa nu se impiedice de ei si sa cada. Mandarina s-a dezechilibrat si a cazut pe spate,dand si cu capul de gresie. Am luat-o repede in brate, aplans cateva minute si dupa aceea a uitat. Nu a vomat,nu a avut nici un simptom ca ar fi ceva in neregula. Dar tot ma simt ca un rahat in ploaie.
Nadina
"Poate pentru lume esti o singura persoana, dar pentru o anume persoana esti intreaga lume"(Marquez)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ira/Ira.jpg)
Ira spune:
Va multumesc, dragele mele pt. incurajari...
Adevarul e ca nu intotdeauna avem ce face
insa momentul se depaseste greu de catre mamica...
De cand am mai deschis subiectul
a mai cazut o data in cap
dar nu asa grav ca prima oara.
De fapt cred ca si faptul ca sunt obsedata
sa nu se loveasca
ma streseaza si mai mult!
Hai sa fie la toata lumea bine
si BB-ii nostri sa fie protejati de cel de sus!
cu drag,
Irina si Sofia cea jucausa
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Marina/Marina.jpg)
Marina spune:
din pacate ne inscriem si noi pe lista asta...
mariutza e mare pofticioasa asa ca atunci cand m-a vazut mancand inghetata a facut ce a facut si a ajuns pe masa sa pape si ea. I-am dat de gust un varfulet . Probabil ca i-a placut tare pt ca s-a repezit sa manance si din linguritza mea, eu m-am ferit ea dupa linguritza si poc jos de pe masa. Am intins un picior si am mai atenuat ceva din viteza dar oricum a aterizat pe spate si cu capul de gresie. Nu si-a pierdut cunostinta, nu a lesinat..desi un moment dupa mi s-a parut ca ar fi avut intentia...a urlat instantaneu si doua ore nu s-a oprit. Am tot urmarit-o si nu are nimic suspect si o sa mergem azi la dr.
as insista pt o radiografie pt ca e a doua lovitura la cap pe saptamana asta dar aveti idee ce implica asta? Cum se face? O sa o chinuie tare?si bebei fara cucuie