Posibile efecte ale consumului de droguri ...

Posibile efecte ale consumului de droguri ... | Autor: Catalina

Link direct la acest mesaj

... asupra nou nascutului.
Nu, nu este o gluma, nici vreun studiu din vreo carte, este o intrebare pe care eu mi-o pun in legatura cu nepoata mea de 3 ani si jumatate.
In momentul in care cumnata mea a ramas insarcinata, fratele meu era dependent de heroina. Nu stiu de cat timp sau cum isi administra drogurile, imi este si foarte greu sa ma gandesc la acele vremuri in care aproape renuntasem sa cred ca il vom mai avea printre noi.
Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, fratele meu e mai bine acum, am reusit sa il scoatem din cartier, sa plece din tara, nu putem baga mana in foc pentru nimic dar macar putem spera ca fetita lui ii da un motiv sa vrea sa traiasca.
Cumnata mea a nascut prematur, la 7 luni, fetita e mica, dar sanatoasa dupa cum spun doctorii. Cum spuneam, ea are acum 3 ani jumate si locuieste cu bunicii, parintii mei, fratele meu si cumnata mea fiind plecati la munca in strainatate.
Alexandra (fetita) merge la gradinita unde este foarte cuminte si invata foarte bine dar acasa are probleme destul de mari de comportament: este foarte nervoasa, plange des - credem noi de nervi, se trezeste de multe ori noaptea, este deosebit de energica.
Eu nu am copii, nu stiu ce sa o sfatuiesc pe mama, asa ca apelez la ajutorul vostru, intotdeauna gata sa dati un sfat bun la nevoie.
Ceea ce am povestit despre ea, suna anormal, poate fi ceva din cauza fratelui meu sau mai aveti si voi probleme din astea cu minunile voastre ?
Astept cu sufletul la gura un raspuns.

Catalina, o viitoare mamica

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sylvie spune:

Din ce povesteti tu, reiese ca doar tatal a fost consumator de droguri. Daca mama nu a fost consumatoare de heroina/alt drog (inclusiv nicotina), nu exista nici o legatura cu comportamentul fetitei. Probabil ca exista alti factori (de natura psiho-afectiva cel mai probabil) care determina nervozitatea si agitatia fetitei. Daca te linisteste cu ceva iti dau exemplul fetitei mele Irina, care la gradinita e foarte cuminte si calma si cooperanta, iar acasa este agitata, plangacioasa, se trezeste noaptea, etc. Noi punem comportamentul ei de acasa pe seama faptului ca petrecem prea putin timp cu ea fiind foarte ocupati la serviciu, iar ea petrece 9 ore la gradininta.

Sanatate multa!

Silvia si Irina (4 ani si 1/2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Sylvie, iti multumesc din suflet pentru raspunsul tau prompt. Da, intr-adevar, cumnata mea nu a pus nici macar tigara in gura sau alcool. Este vorba numai despre fratele meu.
Si nepotica mea sta la gradi de la 7:30 la 16:00, deci destul de mult, m-ai mai linistit.

Dragii mei / dragele mele, astept in continuare raspunsurile voastre, daca aveti putin timp. Si eu si mama (bunica fetitei) punem mare pret pe opiniile membrilor acestui forum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tutus spune:

Buna!
Nu stiu prea multe de droguri, stiu doar ca nu e bine sa concepi un copil in stare de ebrietate, oricare dintre parteneri, dar despre droguri nu stiu. Dar faptul ca fetita e energica acasa nu cred ca are prea mare legatura cu comportamentul tatalui. Cunosc un baietel care e hiperenergic iar parintii lui nici macar alcool/tigari nu consuma/consumau, dar cu varsta s-a mai potolit el. Nu stiu cat de bine stie fetita cine ii sunt parintii, dar daca ii stie, poate ii e dor de ei, poate va dispera pe voi (tusica si bunica) ca spera ca asa o sa o duceti la parinti. Nu prea stiu ce sa spun. La medic ati fost cu ea? Daca sunteti ingrijorate incercati un neurolog (cred ca acolo a fost mamica cu copilul hiperenergic). Sau cine stie, poate e si ea la varsta cand copiii ii duc la disperare pe parinti.
Toate cele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

o ajutati pe catalina cu ceva informatii despre efectul consumului de droguri asupra copiilor? Am vazut intr-o discutie cateva linkuri interesante dar nu mai reperez subiectul.

Va multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Nu cred ca are efect asupra copilului ca tatal a consumat droguri. Daca era mama ,atunci copilul se nastea dependent si trebuia sa i se administreze doze mici si inceputa dezintoxicarea. De tata nu am auzit nimic.Nu cred ca afecteaza...

Laura si iubirea mica din burtica (14 saptamani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Din ceea ce scrii tu nu rezulta nici un fel de cum sa spunem repercursiuni ale consumului de droguri efectuat de tatal copilului candva.
In schimb ceea ce eu personal sesizez este cu totul altceva. Instabilitatea familiei. Tatal fost dependent de droguri puternice. Mama naste prematur. Fetita creste la bunci. Parintii sunt plecati din tara, practic nu exista in relatia cu copilul lor. Dupa mine acest copil se comporta normal pentru scenariul care l-a si il traieste. Nu vreau sa spun Doamne fereste ca bunicii nu au grija de ea ci doar ca este un copil ratacit.
Faptul ca se comporta normal in relatiile cu altii, ca asimileaza cunostinte cu usurinta denota o capacitate normala. Este nervoasa,plange usor sunt notuni relative. Probabil ca ar trebui mult, mult mai multa atentie, rabdare, deschidere din partea celor din jurul ei. Mai multa joaca, in aer liber, iesiri cu alti copii sau contacte noi cu alti copii si alte medii care sa duca la provocari fizice si intelectuale potrivite varstei ei. E greu de dat un raspuns insa cele mai bune persoane sunt cele din jurul ei. Nu stiu cata descarcare fizica are in 24 de ore. Lipsa miscarii fizice in aer liber poate duce la lipsa somnului sau un somn chinuit. Un copil aerisit, mancat, "obosit" de joaca in aer liber, sanatos fizic si mental doarme bine toata noaptea. In caz contrar trebuie cautate motivele reale nu inchipuite si solutionate in timp util.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Multumesc din suflet Admin pentru ajutorul dat, inca o data mi se confirma convingerea ca sunteti un grup de oameni cu adevarat deosebiti. Pretuiesc foarte mult sfaturile voastre pentru ca sunteti oameni inteligenti si cu experienta.

Da Marius, ai foarte mare dreptate si noi am avut impresia ca este un copil absolut ametit (inainte ca parintii mei sa o ia la ei si sa o duca la gradi, era "pasata" intre doua bunici si o femeie care avea grija de ea - groaznic). Desi cu totii realizam ca stabilitatea pe care i-ar putea da-o parintii ei si a locui cu ei in aceeasi casa mereu este extrem de importanta, am realizat ca fratele meu nu va mai putea avea niciodata o viata normala. Se lupta din rasputeri sa isi refaca viata dar amenintarea drogurilor este mereu dupa colt. De aceea toti i-am incurajat sa plece chiar si pentru un timp indelungat din tara si sa lase copilul aici (nu ca ar fi avut posibilitatea sa o ia cu ei ...). Ne-am gandit ca, decat sa creasca cu un tata vesnic ametit de droguri sau in sevraj, sau sa creasca fara tata,mai bine are cativa ani de stat fara ei (ei se vor intoarce cel tarziu la vara, au plecat anul trecut in decembrie). Nu stiu daca am procedat bine, se pare ca efectele asupra Alexei incep sa se vada dar impreuna cu sfaturile voastre vom incerca sa indreptam lucrurile. Mama, bunica fetitei, pretuieste foarte mult opiniile voastre si ii duc subiectele printate ca sa le citeasca.
Va multumesc inca o data din tot sufletul si sper sa imi mai puteti impartasi din ideile voastre minunate.

Mergi la inceput