Vaccinurile
![](images/user_woman.png)
Ce vaccinuri ati facut copiilor vostri? Numai cele obligatorii sau ati facut si altele? Care?
Raspunsuri
Florentina Roman spune:
Pana acum i-am facut doar Priorixul in locul vaccinului antirubeola si vreau sa il fac si pe cel impotriva hepatitei A. In rest, doar cele obligatorii.
Florentina & Tudor
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
raducu spune:
Florentina,
la cat timp a facut cel mic reactie de la vaccin? pentru ca si eu i-am facut lui Raducu tot priorix+meningita.
Multumesc!
quote:
Originally posted by Florentina Roman
Pana acum i-am facut doar Priorixul in locul vaccinului antirubeola si vreau sa il fac si pe cel impotriva hepatitei A. In rest, doar cele obligatorii.
Florentina & Tudor
Mamica lui Raducu
iuliana_2002 spune:
Buna!
Noi ia-m facut lui Claudiu pana acum la 1 an si 3 luni tot ce era pentru varsta lui: cele obligatorii, in plus Priorix, AcHib-anti rubeola, oreon, etc, si Varilix-impotriva varicelei.
Cele facultative, ultimele 3 nu dau nici o reactie adversa, chiar daca copilul face boala, face o forma usoara.
Sanatate!
Iuliana si Clauditu
teo1970 spune:
Si eu le-am facut copiilor (1,7 si 2,7) tot ce se gaseshte in Romania.
In plus fatza de schema obligatorie le-am facut: anti-hepatitic A (Avaxim), antigripal (Vaxigrip), anti Hemophillus influenze B (ActHib), antipneumococic (Pneumo 23), antivaricelos (Varilrix) - la amindoi si antimeningococic (celui mare/se face dupa 2 ani).
furni spune:
Bravo! Eu am aflat zilele trecute ca mai sunt si alte vaccinuri de facut copiilor. Vi le-a recomandat cineva (medicul lor) sau ati auzit de ele si le-ati facut? Fiecare vaccin se face la o varsta anume (cum sunt cele obligatorii)? Vaccinul antivaricela nu l-am facut si nu-l mai fac pt.ca ... a facut deja varicela (la 4 ani).Vreau sa i-l fac contra Hepatitei A, dar am inteles ca se face la 4 ani. Daca are 6 ani mai pot sa-l fac?
teo1970 spune:
Furni,
mie mi-a vorbit despre vaccinurile suplimentare (adica din afara schemei obligatorii) pediatra. [In alte tari, schema obligatorie este mult mai larga, variaza de la tara la tara].
Ea m-a informat,iar optiunea a fost, desigur, a mea - ca parinte. Tot ea mi-a prezentat shi variantele in ccea ce priveshte vaccinurile obligatorii: vaccinurile romaneshti (facute la Inst. Cantacuzino) - gratuite sau vaccinuri straine (facute de diverse firme), pe care le platesc din buzunar integral.
Vaccinul antihepatitic A se face shi la mai putin de 4 ani - eu l-am facut shi celui mic care are 1,7 ani.