anestezie generala la copii mai mici de 1 an

anestezie generala la copii mai mici de 1 an | Autor: moana

Link direct la acest mesaj

Am o fetita de 10 luni jumatate care, din cauza unei arsuri de gradul trei, trebuie sa suporte o operatie de grefa ceea ce implica anestezie generala.

Am inteles ca acest tip de anestezie genereaza o suma de neplaceri dupa operatie. Nu stiu exact la ce sa ma astept? Nu e periculoasa pentru copii ata de mici? Nu exista si alta varianta? Anestezistii de la spitalul Grigore Alexandrescu sunt ce trebuie?

moana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Imi pare tare rau pentru fetita ta, nu pot sa-ti spun decat ca fetita mea de 1 an si 5 luni a facut luna trecuta anestezie generala (cu intubaj) pentru operatia de strabism. In ziua aceea, dupa operatie a fost foarte agitata si nu a putut manca nimic (vomita din cauza anesteziei, desi ii era foame, dar fusesem avertizata...), dar a si dormit mult si a doua zi si-a revenit. A redevenit vioaie si a inceput sa manance, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat!
Cat despre "a fi periculoasa anestezia", nu cred, pentru ca erau si copilasi sub 1 an care erau anesteziati in acelasi mod. La fetita mea singura problema a fost ca i-au gasit greu venele si au cam chinuit-o intzepand-o de mai multe ori...
Cam atat, daca mai vrei alte amanunte, intreaba-ma...
Sanatate multa fetitei tale si ... fii tare!

Laura si bebitele: Bianca (4 1/2 ani) si Ramona (1 an + 5 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petruta spune:

Baiatului meu , pentru a face un examen TC la Grigore Alexandrescu, i s-a facut anestezie generala, la 4 luni. Practic i-au administrat un siropel. Nu am avut probleme cu el dupa ce s-a trezit. Normal ca ei te avertizeaza cu ce ar putea fi dupa, daca ii va fi rau, vomitat etc !
Bafta !

Petruta & bb Mihai
http://community.webshots.com/user/gabrielmil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

Și Ioan a fost anesteziat general la 6 săptămîni (operație pentru stenoză pilorică) și nu au fost nici un fel de probleme nici în timpul, nici după anestezie.

Mi-aș permite să-ți spun că în cazul vostru nu anestezia ar fi problema, ci arsura de grad mare. Bănuiesc că o operați la dr. Dan Enescu, nu? Dacă este așa - este cea mai bună alegere.

Moana, nu-ți mai face griji, că totul se va rezolva cu bine ! Sănătate multă!

Mergi la inceput