probleme nerv optic si auz...

probleme nerv optic si auz... | Autor: flavius

Link direct la acest mesaj

buna tuturor
am mai scris aici despre micuta noastra, irina. despre problemele cu papatul si cu spitalul si cu anemia si cu o oarecare hipercalcemie. dar in spital fiind, la sugestia unuia sau altui medic. asa am ajuns in oras la un cabinet unde i-am facut niste investigatii la vedere si auz. (se urmareste reactia la stimuli vizuali- cu niste ochelari ca cei de inot care emit niste semnale rosii, si cu senzori pusi pe cap - si auditivi- cu niste casti cu semnale audio). potrivit computerului si a... diagnosticului neurologului, fetita ar avea acuitatea vizuala slaba, semnalul ar fi modificat si s-ar produce foarte lent, ca urmare a unei afectiuni a nervului optic. si la auz ar fi o problema in partea stinga... acestea sunt primele rezultate ale aparatului respectiv care urmareste activitatea cerebrala. acest raspuns ne-a facut sa uitam aproape de problema lipsei poftei de mincare si sa vedem, mai ales mamica, totul in negru, si la propriu si la figurat!
totusi noi vedem cum fetita ne urmareste cu ochisorii in toate directiile chiar daca uneori mai lent, cum o deranjeaza soarele, si cum tresare la zgomote intorcindu-?i capsorul inclusiv cind zdranganim cite o jucarie.
totusi la teste fetita era "aproape sedata" din spital si sa nu uitam care are doar trei luni.
suntem oarecum in ceata si bineinteles aproape disperati si deprimati: medicul, "profesor", care se ocupa de alimentatia fetitei a avut "tactul" sa ne citeasca cu glas tare verdictul calculatorului si sa dea aproape o sentinta: "e grav si o sa vedem...". in schimb o neuroloaga si o alta doctorita ne-au spus ca aceste teste nu pot fi relevante la aceasta virsta, c? dezvoltarea creierului si a nervilor este in desfasurare si poate fi mai lenta sau mai rapida functie de fiecare copil si ca oricum, la nevoie, astfel de afectiuni ar putea fi indreptate prin felurite stimulari, exercitii sau operatii.
cunoasteti cumva situatii de acest fel?
asteptam raspunsurile voastre

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Nu cunosc situatii de acest fel, dar mi se par de bun simt afirmatiile neuroloagei si a celeilalte doctorite. Iar pe domnul doctor "profesor" va sfatuiesc sa-l evitati pe viitor si cu problema alimentatiei si cu orice alta problema. Nu pot sa adaug decit ca si eu, adult fiind, am momente si momente... Uneori sint mai atenta, alteori mai molesita.. Daca as avea si anemie pe deasupra.. Ca sa nu mai zic - daca-i faci teste unui bebe de 3 luni cind e programul lui de somn...

Sanatate la bebei si mamici.
http://community.webshots.com/user/parpalak

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielat spune:

Cred ca fetita este cam mica ca sa se poata da asa un diagnostic.
Eu stiu din experienta ce tare te pot baga in sperieti medicii. Am facut baiatului meu toate analizele posibile: tomografie, encefalograma, auz, vedere si toate celelalte si l-am sedat saracul de am crezut ca nu se mai trezeste. Mi-a spus si mie ca nu ar auzi chiar bine cu urechea stanga dar nu este asa.
Eu te-as sfatui sa nu disperi si sa astepti sa mai creasca fetita si o sa vezi pe masura ce creste ce evolutie are si bineinteles sa consulti mai multi medici, dar cum am mai spus si in alta parte sa te informezi si tu asupra diagnosticelor pe care ti le da doctorul.
Multa sanatate la fetita si multa putere tie!

gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Buna,

Nu e cazul sa va speriati. Parerea mea e urmatoarea: aveti grija de fetita (ma refer la mancare si nu numai), urmariti-i evolutia si repetati-i testele peste cateva luni.
Cred ca la o varsta atat de mica testele nu pot fi concludente.

Multa sanatate bebitei,
Manuela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danab spune:

Flavius eu vreau doar sa-ti spun ca in Olanda testul de auz la copii se face la 9 luni.Cred ca fetita este prea mica ca sa fie supusa unor astfel de teste si rezultatul acestora sa fie si concludent.Va doresc sanatate tuturor si e bine sa ganditi pozitiv chiar daca stiu ca unui parinte nu-i este usor sa treaca peste astfel de probleme cu copilasul lui.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zizee spune:

nici eu nu cunosc cazuri similare. iti spun doar ce as face eu daca as fi in aceasta situatie: as reface imediat testele dar intr-un alt spital, as cauta sa primesc pareri de la diferiti medici.
sintem diferiti si reactionam diferit. eu una n-as putea indura incertitudinea timp de mai multe luni asteptind sa creasca fetita ca sa i se refaca testele.
daca cumva, atunci, a doua oara, as afla ca problema (daca e vreuna) e irecuperabila, fiind prea tirziu luata in seama?

parintii care vin aici si raspund 'nu e cazul sa va speriati', 'lasati-o in pace timp de citeva luni' etc, sint oare acreditati sa o faca? isi pot asuma responsabilitatea in cazul unei situatii fara iesire descoperita prea tirziu?

e doar parerea mea.
flavius, va doresc din toata inima sa fie totul bine cu micuta voastra irina si s-o aflati cit mai curind!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zizee spune:

quote:
Originally posted by danab

Flavius eu vreau doar sa-ti spun ca in Olanda testul de auz la copii se face la 9 luni.Cred ca fetita este prea mica ca sa fie supusa unor astfel de teste si rezultatul acestora sa fie si concludent.Va doresc sanatate tuturor si e bine sa ganditi pozitiv chiar daca stiu ca unui parinte nu-i este usor sa treaca peste astfel de probleme cu copilasul lui.

Dana

si dana, da, poate ca in olanda testul auzului se face la 9 luni, dar e probabil vorba de un test minor care se face din oficiu tuturor copiilor ai caror parinti n-au semnalat pina atunci vreo problema. in belgia, de exemplu, parintii sint incurajati sa urmareasca reactia copilului la diverse tipuri de zgomote inca din primele saptamini de viata. si tin minte ca pediatra lui snoopi a incercat ea insasi asta cindva inainte de 2 luni...
in skimb daca vreo problema din timpul sarcinii sau nasterii poate conduce la banuiala ca ceva e in neregula, testul de auz (la fel ca si altele) se face inca din primele zile de viata. a fost cazul baietelului colegei mele de camera din maternitate - mama fusese depistata cu CMV in timpul sarcinii - care a doua sau a treia zi dupa nastere a fost supus unei serii de teste de auz si neurologice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

In Germania testele de audiometrie sunt facute inca din primele zile de viata.Cred ca e bine sa consulti si alti pediatrii.
Sanatate multa va doresc!

Alina

Mergi la inceput