URGENT: cineva din BELGRAD !?!
Am nevoie de niste informatii despre Belgrad - trebuie sa ma duc acolo dupa viza. Ma poate ajuta cineva care eventual locuieste acolo?!?
Va multumesc mult de tot, Adi
"Where there's a will, there's a way!!!"
Raspunsuri
lai spune:
Adi,
Prietenul meu e din Belgrad - el e acum aici in America, dar "da" cu intrebarea, o sa i-o transmit lui si poate te poate ajuta!
Lai
adimercedes spune:
Lai, trebuie sa mergem la Belgrad sa ne "tragem" viza in pasaport (eu si sotul). Ne gandeam noi sa ne ducem cu masina, dar am auzit tot felul de... "povesti nemuritoare", gen opriri de masini, jafuri armate etc.. Si am zis ca mai bine intreb, ca sa stim direct de la sursa . Cum ar fi mai bine sa mergem:
1. Cu masina pana in Belgrad si inapoi (precizez inca o data ca mergem doar noi doi)?
2. Cu masina pana in Timisoara si apoi cu trenul pana la Belgrad?
Multumesc de mii de ori pentru orice informatie, Adi
bubi spune:
Adi,
am fost eu saptamana trecuta la Belgrad in varianta cu avionul Bucuresti-Timisoara si de acolo cu o masina pana la Belgrad. Totul a fost absolut normal, drumul, vama , orasul. In Belgrad e foarte mare aglomeratie, se circula cam haotic, sunt niste intersectii cam ciudate, se mai fac greve, se lucreaza la drumuri, dar asta e ca la noi,nu?
Varianta 1 mi se pare taaaare lunga si obositoare dar daca vreti neaparat... Drumul de la Timisoara la Belgrad nu e rau, adica nu are gropi, dar e destul de denivelat si cam ingust.
daca mai pot sa te ajut cu ceva, spune.
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=bubi
adimercedes spune:
Bubi, crezi ca ar fi mai bine sa mergem pe varianta 2, adica masina pana in Timisoara si apoi tren??? Cum e oare transportul in comun la ei???
P.S. Bubi, pentur ce tara ai luat viza?
Pupici, Adi
adimercedes spune:
Bubi, am uitat sa te intreb cu ce fel de masina ati mers la Belgrad (autoturism, microbus sau autocar). Cat de repede treci prin vama? Si de cati bani/persoana as avea nevoie ca sa pot sa ies din RO linistita?
Merci, Adi
bubi spune:
Adi,
eu am fost in interes de serviciu. Ne-a asteptat o masina (turism-e adevarat ca avea numar de Belgrad) la Timisoara, am trecut granita repede, fara probleme, fara spaga, etc. Am inteles ca dureaza mai mult cand se schimba tura in vama(in jur de ora 18.00, parca). Nu stiu daca varianta cu trenul e mai buna, s-ar putea sa fie pentru ca am observat ca pana in Belgrad nu prea sunt indicatoare, iar in Belgrad e destul de greu de circulat.
Bafta!
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=bubi
adimercedes spune:
Bubi, cati bani trebuie sa "arat" la granita - stiu ca e o suma minima in Euro si apoi o alta pentru fiecare zi, minim pe 5 zile (?!?)... Nu stiu exact cum e legislatia.
Multumesc pentru raspunsuri, Adi
lai spune:
Adi,
Prietenul meu e de parere ca din cele doua variante de transport ar fi mai buna cea cu mersul cu masina tot drumul pana la Belgrad. Singura chichita de care trebuie sa te interesezi (din pacate nu stiu care sunt detaliile..) e de ce acte speciale ai nevoie la masina pt. calatorit in afara Romaniei, daca ai nevoie de ceva gen carte verde/asigurare internationala/permis international. In cazul in care astea te-ar costa mult atunci ar merita luata in consideratie varianta cu trenul.
De suma de bani pe care trebuie s-o arati la granita nu stiu..
Calatorie placuta si bafta la viza! (ce fel de viza luati?)
Lai
adimercedes spune:
Lai si Bubi, merci mult de tot pentru ajutor!!!
Lai, esti a doua persoana care imi zice ca e mai bine cu masina tot drumul. Asa o sa facem, e cel mai bine! In privinta vizei, e cea de rezidenta permanenta pentru Australia!!! Yupiiii!!!!!
Inca o data multumiri, Adi
lai spune:
Adi,
Felicitari si mult succes!!
Eu am fost zece zile in Sydney in iunie si m-a surprins extraordinar de placut, din toate tarile pe care le-am vizitat (si am avut norocul sa calatoresc destul de mult) mi s-a parut cel mai bun loc de trait din lume, un cumul al plusurilor altor tari, si fara minusuri.. Acum perfect n-o fi, ca nicaieri nu e, dar e
Fie ca noul drum sa va fie presarat cu !
Numai bine,
Lai