Va multumesc, alaturi de ceilalti membri ai forumului pentru timpul si sprijinul pe care ni-l acordati.
Eu sunt in a 15-a saptamana de sarcina si ma confrunt de vreo saptamana cu niste secretii mai mult decat abundente, insotite de usturime. In urma analizelor facute, a reiesit, se pare, o dezvoltare mai accentuata a bacilului Doderlein (sper sa nu scriu gresit) plus cativa spori (nu mi s-a precizat tipul). Mi s-au recomandat urmatoarele: Aliestrenol (10 zile, 1 tab/zi), No Spa (5 zile, 1/zi), spalaturi cu Femigin B si aplicarea unguentului MYCOHEAL (5 zile).
Problema mea e legata mai ales de acest din urma medicament, caci am citit pe prospect ca efectele nu sunt bine studiate in cazul sarcinii sau al alaptarii.
Va rog, sfatuiti-ma daca e bine sa urmez acest tratament sau daca imi puteti recomanda altceva in conditiile prezentate.
Va multumesc anticipat.
Ela
Draga Ela,
Despre Alilestrenol si alte progestative am mai precizat pe forum ca sunt inutile incepand cu trimestrul 2 (saptamana 13). No-Spa este un antispastic si nu are legatura cu secretiile vaginale. Recomand spalaturi vaginale cu Tantum Rosa + ovule Mycoheal 5 zile (nu crema). Mycoheal-ul (miconazol), este permis in trimestrul 2 de sarcina + Panderm unguent- aplicatii locale.
Mult succes !
Dr. Romeo Stanescu
PS Nu ai cumva usturimi cand urinezi ? Pentru ca atunci este nevoie si de alt tratament.