tratamentul laparoscopic al ovarelor
A avut cineva rezultate dupa efectuarea tratamentului laparoscopic al ovarelor micropolichistice?
Daca da astept discutii pe aceasta tema.
Raspunsuri
crinuta spune:
Eu am inteles ca chisturile reapar dupa operatia de laparoscopie. Este o solutie temporara. Se inlatura numai efectul, dar cauza ramane.
pupici
Crinuta
anis spune:
Mai...solutia care se ofera prin decorticare este ca sa se obtina ovulatia. Si pana la refacerea lor sa poti ramane insarcinata. Asta e solutia, ca de vindecare nu se pune problema..are si medicina limitele ei....dar dupa mine se poate rezolva cu tratament naturist!
AniS
claudia_a spune:
Draga Monn, spune-ne mai multe despre tine, ce tratamente ai facut, care este diagnosticul tau exact, care sunt dereglarile tale...? De ce te intreb? pentru ca sunt femei care au ovulatie cu ovare polichistice si femei care n-au avut niciodata ovulatie si au complicatii de genul: lipsa menstruatie (5-6 luni), in unele cazuri obezitate, hirsutism (par pe corp si pe fata)...acesta din urma este sindromul Stein Leventhal si apare inca de la pubertate cand feed-back-ul intre hipotalamus si ovare a inceput sa nu mai functioneze (s-au blocat functiile glandelor si nu au mai produs anumiti hormoni: LH, FSH, estradiol, progesteron...)dar in schimb a produs in exces hormon androgen (masculuin). In situatia sindromul acesta, tratamentul este lung, costisitor si de cele mai multe ori medicamentos si laparoscopic (doar pentru a incerca obtinerea unei ovulatii urmarite)!!!
Daca tu ai doar ovare polichistice aparute de putin timp si ciclul este normal eu cred ca se poate obtine ovulatia ori natural, ori naturist sau medicamentos!!!
Spune-ne mai multe despre investigatiile tale! si incearca si alte tratamente inainte de a face laparoscopia (care nu ca ar fi o operatiune traumatizanta, in schimb poate sa nu aiba efectul asteptat!!!).
Pupici la viitoare mamici!
monn_roe spune:
Multumesc fetelor
Cred ca este vorba de sindromul Stein Leventhal, ma rog aproximativ, eu nu sunt supraponderala, am pilozitate accentuata (la limita inferioara deocamdata) si am menstre rare. Aceasta stare am avut-o dintodeauna, adica de pe la 16 ani. Acum am 30 si sunt la fel. Ovulatia nu am monitorat-o decat cu termometrul si .... nu am mai mult de 36.5 (chiar daca am schimbat 4-5 termometre).
Asta e ...
Intrebare: Ce stiti despre acest blocaj intre Hipotalamus - hipofiza - ovare, am cautat peste tot sa citesc despre chestia asta dar nu am gasit mare lucru.
Multumesc.
Pupici
claudia_a spune:
Am dat cautare pe dupa Stein Leventhal: www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/000369.htmgle
Poti gasi mai multe pagini, daca stii putina engleza, te descurci...ca se citeste usor!!! zice multe chestii interesante...macar iti faci o idee!!
Pupici la viitoare mamici!
claudia_a spune:
Scuze : http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/000369.htm
Si am cautat pe google!