cum a constatat pediatrul...?
![](images/user_woman.png)
buna,
am citit cite ceva legat de intoleranta copilului la lactoza. am o vaga banuiala ca bebe a mea (de 6 saptamini) ar putea sa sufere de asa ceva. i-am introdus completare milumil 1 pentru ca nu se satura cu laptele matern si de atunci are dureri mai mari de burtica (colici) si e mai agitata,elimina gaze puternice si plinge cind are o criza.
asa se manifesta intoleranta la lactoza? intreb ca sa stiu daca e cazul sa contactez pediatrul cit mai repede. sau pur si simplu are ea colici mai puternici acum ca a mai crescut?
m-ar ajuta sa imi spuna mamicile care s-au confruntat cu asta, cum a constatat pediatrul vostru ca bebe nu tolereaza lactoza , cum si ce analize se fac ca sa fie un diagnostic clar?
va multumesc,
M
Raspunsuri
tutus spune:
Buna!
Nu ma pricep eu la biologie-chimie, dar cred ca lactoza e si in laptele matern. Daca acum cu milumil1 face fetita figuri, poate inseama ca pur si simplu nu-i place, sau nu-i prieste si poate e bine sa incercati alta formula de lapte praf.
Oricum e bine sa consulti pediatrul.
Toate cele bune!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
monaz. spune:
da tutus, nici eu ,asa este insa, lactoza exista si in laptele matern, dar am citit (si acum povestesc din amintiri, deci poate nu spun exact cuvintele stiintifice)ca in laptele matern exista anumite substante care neutralizeaza lactoza si deci nu exista copii cu intoleranta la laptele matern pentru ca ea ori e diminuata cit sa nu faca rau la bebeii sensibili , ori e distrusa de tot. se poate insa sa nu ii placa laptele dar am si indoieli in privinta asta , pt ca prima data l-a mincat cu placere si apoi treptat a inceput sa aiba tulburarile de care aminteam in mesjaul de mai sus. deci gustul cred ca e ok pt ea.
merci oricum.
numai bine.
M
gabrielat spune:
I-am dat si eu copilului lapte praf in completare dar numai dupa ce am consultat medicul pediatru si i-am dat ce tip de lapte mi-a recomandat acesta.
Tu ai consultat medicul cand i-ai dat copilului lapte praf in completare?
Daca nu, trebuie neaparat sa consulti pediatrul iar daca da iar laptele praf nu-i prieste trebuie sa il schimbi dar numai dupa ce consulti medicul.
Colici au copii pana la 3 luni, dar exista ceaiuri in comert care mai pot atenua durerile.
Sanatate!
gabi
dddd spune:
are scaune mai multe decat de obicei si urat mirositoare? plange de foame dar nu vrea sa manance?
ca test ai putea sa-i cumperi nan fara lactoza, sa vezi cum reactioneaza. fetita mea a avut intoleranta la lactoza, dar ea de cand s-a nascut a refuzat chiar si sanul.