Lapte praf - o nenorocire asa de mare?
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
roisin spune:
Nu stiu remedii miracol pentru cresterea secretiei lactate, dar pot sa-ti spun ca si la mine scazuse zdravan la un moment dat, insa si-a revenit de la sine.
Principalele conditii sa vina laptic mult sunt: mancarica buna si bogata in proteine (musai carne si oua si lactate), odihna cat poti de multa, lipsa stresului si muuuulte lichide. La mine, aparent, a mers si berea fara alcool, insa nu pot sa ti-o recomand, la unii copii poate da colici.
Mai poti incerca cu Galactogil sau Nutrinatal, eu am folosit din primul, dar n-am luat ca la carte si nu pot sa spun ca a avut un mare efect.
Oricum, stresul e principalul factor care scade lactatia...
Picaturile alea care ies de la tine sunt foarte bune, nu te lasa pagubasa, foloseste pompa pana trec ranile si pe urma continua sa-l pui pe bebe la san, chiar daca ii dai completare cu lapte praf. Ah, si daca vezi ca papa constant tot biberonul, mareste-i cate putin portia de laptic, astfel incat sa se sature bine. Insa, orice ar fi, da-i si picaturile alea de la san, sunt foarte importante!
Multa, multa bafta, iti tin pumnii! Si nu-ti face probleme cu laptele praf, nu te stresa din cauza asta, este foarte bun si el atata vreme cat tine de foame.
PS Daca tot n-au trecut ragadele, incearca Garmastan, dupa fiecare alaptat te ungi bine, acoperi cu o compresa sterila si-l lasi sa-si faca efectul. Nu te astepta la minuni, insa ai sa vezi ca ajuta destul de mult.
http://community.webshots.com/user/r0isin
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
oana_noemi spune:
am nascut prin cezariana si laptele a venit abia dupa vreo 3 zile! iti dai seama ca intre timp el mancase lapte praf la biberon. culmea e ca desi a fost un bb marisor cu 3600g, nu vroia sa suga de la san. ne-am chinuit in maternitate, inclusiv asistentele m-au ajutat sa il invat la san, dar aproape degeaba! m-a muscat de m-a zapacit! am dat cu crema de galbenele, cu garmastan si rezultate aproape nule. aparatorile de silicon il enervau la culme! il puneam la san, urma ditamai circul, dupa care trebuia sa ii dau completare cu biberonul ca nu sugea! cum mie imi venise laptele si mult, mi-am cumparat o pompitza de la avent si intr-o saptamana am renuntat la laptele praf.
si de 2 luni, ma mulg iar bb papa laptele meu de la biberon. este un pic dificil, trebuie sa sterilizez, spal, sa ma pompez si tot balamucu', dar n-am vrut sa il privez pe fiul meu de laptele matern, mai ales ca am suficient! medicul meu mi-a zis ca nu o sa rezist, dar ne-am obisnuit asa si cat o sa tina smekeria si nervii pe mine, asta e!
asa ca daca poti sa insisti cu bb si sa nu se invete la biberon pune-l la san si o sa vina si lapte suficient!
mult succes!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)