Alaptatul dupa 9 luni
Buna fetelor!
V-as ruga sa ma ajutati si pe mine cu cateva sfaturi in ce priveste alaptatul dupa 9 luni. Baietelul meu a implinit 9 luni si de acum o saptamana il alaptez doar de 3 ori pe zi (dimineata, la amiaza si seara).Pe langa asta ii dau si mancare bineinteles.Ii alaptam si noaptea o data, dar m-am gandit ca e mai bine sa ii dau lapte praf ca sa se dezobisnuiasca de san macar noaptea.Totusi dimineata ma trezesc cu sanii tare plini si poate ca ar fi mai bine sa il alaptez si in timpul noptii.Ce ziceti?
In ideea ca la 1 an vreau sa-l intarc, cum ar trebui sa reduc mesele de lapte matern? Trebuie sa incep de-acum sau pot sa mai astept?
Nu as vrea sa intrerup brusc alaptarea asa cum am auzit ca se mai face.
Din pacate nu sunt in Romania si nu pot discuta pe viu cu mame de acolo,iar cu cele de aici,din Coreea,ma descurc mai greu din cauza limbii (la fel si cu medicii). Asa ca imi pun speranta in voi ca ma puteti ajuta cu experientele voastre.
Va multumesc dinainte pentru timpul pe care mi-l veti acorda.
Raspunsuri
GabrielaG spune:
Bine ai venit in marea noastra familie.Poti citi mai jos http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=15946, pt ca s-a tot discutat pe marginea acestui subiect.
Si eu cu greu am reusit sa-l intarc pe cel mic, dar am reusit, fara sa-l duc la bunici. Ne crestem singuri copiii si chiar daca ne e greu uneori, am razbatut pana acum.
Sanatate multa,
Gabriela si baietii
Dana_ spune:
Draga Tareia,
eu zic sa-l alaptezi si seara,eu asa faceam cu bb Andy,imi era si mie mai bine si mai usor.Copilasul tau cere papa seara?Daca da atunci sa-i dai,daca nu atunci inceara sa-ti iei lapte cu pompa macar odata la 6 ore si poti sa-l pastrezi la frigider pt a doua zi.Apropo de intarcat,eu am intrerupt alaptatul cand avea bb 6 luni.De la 4 luni i-am dat si lapte praf si laptele meu insa la la 6 luni nu i-am mai dat numai lapte praf.Eventual incearca inainte sa-l intarci cu vreo luna sau 2 sa-i dai si lapte praf ca sa nu-ti fie greu mai tarziu.
Dana&bb Andy
Tareia spune:
Fetelor, va multumesc mult pt. sfaturi.
Gabriela, din cate am inteles tu ai redus pe rand fiecare masa. Cam asa m-am gandit si eu, de aceea am scos masa de la ora 18 si pe cea de noapte. Pe cea de noapte am inceput sa o inlocuiesc cu lapte praf,pt. ca asa cum zice Dana m-am gandit sa nu fie greu mai tarziu ,in caz ca bebe nu-l va accepta. Acum nu am probleme, ii place laptele praf din biberon.Am doar mustrari de constiinta la gandul ca pot sa-i dau laptele meu si nu o fac.
Deci urmatorul pas ar fi scoaterea alaptatului de la pranz.Cred ca o voi face luna aceasta,candva, ca sa ajunge sa manance numai dimineata si seara (apropo Dana, baietelul meu cere lapte si seara si noaptea).
Va multumesc fetelor inca o data si sa va (ne) traiasca baieteii.
aquariusrpro spune:
eu n-am avut lapte suficient nici pentru 5 luni..Hm.. probabil n-ar trebui sa ma pronuntz cu privire la acest subiect.. Dar tot nu ma pot abtine: daca tot esti printre norocoasele care au lapte suficient, mai alapteaza-l cat poti, chiar daca este doar o masa pe zi. Chiar daca laptele tau il dai cu biberonul. Dar laptele matern are cea mai buna protectie antialergii si este perfect compatibil cu puiul.
Pupici la pitici!
Roxana&Ruxandra(Minunica)
lilach spune:
Tareia,
am sa-ti spun cum am procedat eu...tot pe la 9 luni...am lasat alaptatul doar la masa de dimineata si de seara inainte de culcare asa pe la ora 21:00. Dimineata cind se trezea ea singura cerea asa ca nu era ici o problema dupa un timp...doua, trei saptamini am renuntat la masa de dimineata si i-am dat numai seara aprox. 10 zile.
Bun sosit la www.desprecopii.com
"Un sfirsit e un inceput..."
ella& laura,andrei,andra
Tareia spune:
Buna din nou,
Roxana,ai dreptate laptele matern este cel mai bun pt. copil,dar pt. mama nu este prea comfortabil sa aiba tot timpul sanii plini sau sa se mulga. Poate suna egoist,dar cred ca majoritatea mamelor care alapteaza mult timp simt mai tarziu un incomfort.De aceea m-am gandit sa impac si nevoile mele si ale copilului si sa oprim alaptatul la 1 an. Pana atunci,cu siguranta ii voi da macar o masa pe zi din laptele meu. Dupa parerea ta ar trebui sa ii dau si mai tarziu,dupa 1 an ?
Lilach,am o intrebare: cu ce ai inlocuit laptele matern de dimineata si seara?
Sa aveti un inceput de saptamana frumos!
GabrielaG spune:
Daca mananca lapte praf atunci e foarte bine. In loc de san ii dai lapte praf. La baietelul meu cel mare asa am procedat si nu a ripostat in nici un fel, mi-a fost foarte usor sa-i tot scad treptat cate un supt si apoi deloc. Cu cel mic a fost mai greu caci nu a vrut deloc biberon sau altfel de lapte.
Sanatate multa si pupici,
Gabriela si baietii
lilach spune:
Pentru ca eram in Romania...am folosit Nan,dar nu prea i-a placut.
Cind am ajuns acasa am folosit vreo 2-3 luni Similac...dupa care lapte de 3%.
"Un sfirsit e un inceput..."
ella& laura,andrei,andra