Ureaplasma-POZITIV da sterilitate??!!

Ureaplasma-POZITIV da sterilitate??!! | Autor: laura miu

Link direct la acest mesaj

Rog fetele care s-au confruntat cu aceasta problema sa-mi impartaseasa si mie cateva informatii..
am luat rezultatul analizelor ieri de la Giulesti si:
-Chlamydia - NEGATIVA
- MYCOPLASMA - NEGATIVA
- UREAPLSMA UREALYTICUM - POZITIVA; concentractie germenii >10.000 UFC
tratament si eu si sotul cu OFLOXACIN...
stiti cumva daca acest rezultat poate fi o cauza a sterilitatii..??!!
ca eu am inteles ca doar provoaca avortul..
dr. meu intra intr-o operatie si nu mi-a dat prea multe explicatii decat reteta..si eu mor de curiozitate..
a zis ca 'spera sa nu fiu insarcinata acum' si sa iau pastilele cand imi vine ciclul..
multumesc din suflet...laura

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Eu cunosc pt cineva careia i s-a descoperit ca are ureoplasmna pozitiv cand era insarcinata. I s-au prescris antibiotice, insa ea nu a vrut sa ia. Copilul a iesit normal.

pupici
Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Eu am facut analiza, tocmai pentru ca mi s-a spus ca daca e pozitiva e un factor de sterilitate. Dar poti face copii...numai ca ramai mai greu !Parerea mea e ca ar fi bine sa faci un tratament pentru ca exista posibilitatea ca sa dea malformatii fatului daca esti sau ramai insarcinata....nu e o regula, dar mi se pare un risc prea mare!

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Eu mi-am facut testul si inainte de ramane insarcinata, tocmai pentru ca nu reuseam sa raman. Se pare ca infectia netratata este o cauza destul de frecventa pentru sterilitate, in sensul ca produce inflamatii care conduc la infundarea trompelor.

Din pacate, testul mi-a iesit pozitiv dupa ce am ramas insarcinata si am facut 2 runde de tratament cu antibiotice. Mai bine sa faci tratamentul acum, daca nu esti insarcinata, pentru ca antibioticele permise pe sarcina nu dau rezultate prea bune si te poti trezi in situatia mea de repeta tratamentul. Probabil de aceea ti-a zis medicul ca e mai bine sa iei tratamentul acum.

Pe perioada sarcinii, riscul nu este de transmitere la BB ci de avort spontan (fiind o infectie localizata in col).

Numai bine.

Rox

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura miu spune:

Multumesc f mult ptr raspunsuri..
eu nu sunt insarcinata si urmeaza ca de azi sa incep tratamentul ptr ureaplasma cu Ofloxacin..
sigur ca nu o las netratata..dar am fost uimita de rezultatul analizei..nu ma asteptat..
eu eram curioasa si in acelas timp cu speranta ca dupa ce tratez aceasta infectie sa raman insarcinata..
ma gandeam ca poate da sterilitate si asta este unul din motivele ptr care eu nu am ramas..
oricum, acum sunt mult mai informata si asta datorita voua si ptr care va multumesc f mult..
pupici

Mergi la inceput