Hipotiroidism+sindrom Cushing in sarcina

Inaintea primei sarcini mi-a fost pus diagnosticul de mai sus, nereusind sa raman insarcinata m-am internat la clinica de endocrinologie pt. analize...Am fcut aproape un an tratament cu Iodid si Normoponderol dupa care am ramas insarcinata. Am pierdut sarcina la 9 sapt. prin avort spontan, apoi mi s-a schimbat tratamentul cu Eutirox, si la opt luni dupa avort, am ramas din nou insarcinata.Pe tot parcursul sarcinii am urmat acelasi tratament(100 u), oricum am avut o sarcina cu risc, tratata cu Gravibinon, vit. Prenatale ,etc.
Dupa sase luni dela nastere am facut o dozare TSH, care a dovedit ca nivelul hormonilor este normal , dar dr. mi-a zis sa iau trei luni L-Thiroxin dupa care repetam testul.Din cauza ca alaptam, si din comoditate nici nu l-eam luat, nici n-am repetat dozarea. acum la un an de la acel test sunt din nou insarcinata.Nu pot spune ca in anul ce a trecut am mai avut simptome suparatoare, dar nu am reusit sa scad in greutate.
Oare si in decursul acestei sarcini va trbui sa urmez tratament?Cum poate fi afectat bb. daca iau sau nu tratament?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Va dorim multa sanatate si fericire.
Anto, Sebi si bb. din burtica.
ACretoiu
Un an nou plin de sanatate si impliniri!
Raspunsuri

anchi spune:
Deoarece dupa prima nastere m-am ingrasat medicul meu a considerat ca este bine sa merg si la endocrinologul din policlinica.
am luat tratament pt tiroida (hipo), dar nici o schimbare. mi-a dublat doza de medicamente ...iar nimic. Ba nu, au aparut durerile de cap si hipertensiunea.
Dupa aceea mi-a spus ca am hipercorticism. Cind am vazut cum stau lucrurile am facut tot posibilul sa ajung la Parhon, unde am aflat ca nu am nimic (in urma unor analize si teste).
Asa ca eu te sfatuiesc sa gasesti un medic bun, care sa se bazeze numai pe rezultatele analizelor, eventual cere parerea la mai multi medici.
Intre timp am nascut si al doilea copil, cu toata hipertiroidia si hipercorticismul lor, si am revenit si la greutatea normala.
Eu m-am invatat minte si pot sa-ti spun ca nu mai cred tot ce-mi spune medicul daca consultatia se bazeaza doar pe pipaiala, fara analize, mai ales cind este vorba despre un diagnostic "delicat".
Si inca ceva, dar nu sunt 100% sigura, hipercorticismul da sterilitate. Daca te intereseaza am sa ma documentez.

romeostanescu spune:
Draga A.
Este bine sã faci o dozare de TSH, T3, T4 si in functie de rezultat se poate lua o decizie terapeutica.
Mult succes,
Dr. Romeo Stanescu