Sarbatorim Halloween?
Sunteti pro sau contra acestei sarbatori in Romania?
Cum arata noaptea de Halloween pentru voi?
Catalin
Nu suport sarbatoarea asta pagana. Azi, la scoala unde predau eu, un copil a facut un atac de panica din cauza mastilor. Mi se pare atat de oribila sarbatoarea asta...
Crinuta
crism spune:
Nici noi nu o sarbatorim...
Cristina, sotia minunatului Sean, mamica la doi pitici frumosi, Connor Ryan 3 ani siElena Maria 7 luni.
Lauraa spune:
MIe imi place. Daca e motiv de bucurie si de chef,de ce nu? Azi era multa lume prin oras, copii mascati,adulti mascati, erau foarte frumosi si buna lor dispozitie e molipsitoare. Lumea isi orneaza ferestrele cu ghirlande din dovleci (de hartie) cu siruri de beculete in forma de stafii, su vrajitoare,etc. Carduri de copii vin la usa dupa bomboane si sunt mascati frumos, se vede ca si-au dat silinta. Am vazut si bebei in carucioare cu palariute haioase sau mascati in diverse chestii. Sunt foarte dulci si dragalasi. E un simplu motiv de distractie, de ce va oripileaza?
Laura
maudi spune:
si ce sa fac, scumpele mele? sa ma uit pe vizor la dragalasi si sa nu le deschid pentru o idee gresita despre religie? cate paganisme nu comite un crestin practicant? colindele de craciun nu difera, in esenta, de halloween ;)
asa si unii dintre vecinii mei, nu si-au trimis copchilasii dupa bomboane, nu-i nimic, i-am vazut jucandu-se in fata casei tanjind la ceilalti care erau mascati si m-am dus eu sa le dau si lor...cred ca aici nu mai e despre paganism, ci despre copii, se simt exclusi de la o joaca, nimic altceva si nu cred ca e drept. noi suntem crestini ortodocsi si sunt absolut decisa sa imi las plozii sa se bucure de orice sarbatoare posibila, duminica asta de exemplu e un festival al amerindienilor, adica o sa comit un pacat daca dansez si eu nitel in jurul focului cu fo doua desene pe obraz si o pana de fazan in plete? sa fim seriosi :)))))
adriana spune:
Nici noi nu o sarbatorim.
Sarbatoarea dracilor si a vrajitorilor nu ma incanta cu nimic.
ellaalba spune:
Eu cred ca e o traditie care nu va prinde in Ro! Ca si Sf. Valentine care e un fiasco. Romanii au alt mod de a simti si a trai o sarbatoare, mai cald si mai aproape de suflet. Eu zic ca asta cu Halloween-ul ne e profund straina.
Parerea mea!
maudi spune:
ce sa spun! Sanzienele noastre ce sunt altceva? dar noaptea Sf. Andrei cu usturoiul la feresti? dar dansul Calusarilor? asta ca sa dau numai rezumatul listei de paganisme respectate cu patriotism :))haideti mai, rilax.
khristin spune:
Toata Nord America si o parte din Europa de Vest are sarbatoarea asta considerata pagana pentru noi, dar nu si pentru ei...e adevarat ca in Romania exista o tendinta puternica de a copia tot ce vine din occident, dar cred ca e vina selectiei numai...deci cine vrea sa sarbatoreasca go ahead...cine nu, nu!!!! Puteti gasi mai jos detalii despre originea si obiceiurile sarbatoarii pagane:
http://encarta.msn.com/encyclopedia_761572079_112/Halloween.html
Cristina