Ce ma faaaaac????

Ce ma faaaaac???? | Autor: Alyssa

Link direct la acest mesaj

Ce ma faaacc???

Parca am toata greutatea pamintului pe suflet si nu stiu ce sa fac...
Am 33 de ani, casatorita de zece. Ne cunosteam de copii, din acelasi oras. Avem doua fetite pe care le iubim amindoi foarte mult. Una are 4 ami, cealalta 2 ani.
De prin luna mai anul acesta relatia dintre noi "nu mai mergea". Ma acuza pe nedrept ca am amanti, ma ameninta ca ma rmareste, ca a pus inverstigatori sa ma urmareasca, ba mai venea acasa si imi spunea ca are dovezi concrete, video-uri cu mine si cu amantul... La inceput am crezut ca e o gluma, nu l-am luat in serios, dar cind am vazut ca o tot trage intr-una am incercat sa il fac sa vada ca greseste. Dar degeaba... Cu cit incercam mai mult, cu atita el ma acuza mai mult... Am plins, l-am implorat sa se gindeasca la copii, la casa, la ceea ce am reusit sa facem impreuna de cind ne-am stabilit in Canada... Nimic!
Avind doua fete mici si lucrind "full time" numai timp de amanti nu aveam... Mi-a spus ca poate ma culc cu amantul la lunch...
In sfirsit, dupa ce am incercat zi si noapte sa trec peste problema asta, la inceputul lui August ne-am separat. Am ramas cu fetele in brate, cu o gramada de biluri de platit (mortgage si carduri) la care nu m-a ajutat cu nimic. Dupa un timp de o luna ma suna si imi spune ca si-a dat seama ca a gresit si ca ar vrea sa mai incercam.
La jumatatea lui Septembrie l-am vazut, am stat de vorba, si-a cerut iertare. Fetele i-au sarit in brate "DADDY!!", mi s-a inmuiat sufletul, m-am gindit la vremurile bune, am zis ca trebuie sa incerc macar de dragul copiilor... Pe 26 Septembrie am ramas insarcinata. Asta imi mai trebuia... Intre timp fac curat prin casa si gasesc bucatele de pai de baut taiate. Ma uit in el nedumerita, praf alb de jur imprejur. Gasesc al doilea pai la baia de sus, din dormitorul nostru. I-l arat si zice ca nu stie nimic. Cine stie, zice el, cine a fost pe aici cind am lipsit eu... Deci era vina mea...
Suspectez ca ia cocaina, el nu recunoaste. Sint insarcinata, relatia dinre noi nu s-a dres, nu sint cu sufletul impacat ca e "pe drumul bun"...
Ce ma fac? Ce sfaturi imi puteti da ca pling din Mai pina acum aproape tot timpl...
Nu am avut niciodata un avort, mi-e graza cind ma gindesc... Am fost insa la medicul ginecolog al meu si am programat avortul pentru 6 Noiembrie. Ce ma faaacc???

Alice

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

Fata draga, este cumplit prin ceeace treci...te rog, nu dispera, intotdeauna exista o portita de scapare din cele mai teribile incercari...ai doua fetite care au nevoie de tine, si pentru ele, si pentru tine si acele sufletel, ce poate nici nu se va naste, trebuie sa incerci sa te calmezi un pic si sa iti gandesti tare bine urmatorii pasi...am stat cateva minute si m-am gandit ce as face eu in locul tau...greu al naibii mi-ar fi...as incerca sa clarific fronturile clar cu el...sa merg la, nu stiu cum le zice la voi, dar precis exista, o asociatie de protectia familiei, unde sa stau de vorba cu un psiholog, si sa incerc, odata pentru mine, personal, dar si cu un eventual terapeut pentru problemele de cuplu, caci eu cred ca aveti nevoie de ajutor...mai bine zis el are nevoie de ajutor, si te trage si pe tine in acceasi situatie! Poate are probleme, nu stiu de ce fel, stress la servici sau asa ceva? Vezi ca se comporta altfel? Nu stiu ce sa zic, dar chestia cu drogurile mi se pare grava, si aici nu ajungi la capat decat cu un ajutor de specialitate.
Nu stiu, poate ai vreun prieten de -al lui, ruda ceva, de incredere, care poate vorbi cu el, sa il cvonvinga de necesitatea unui ajutor de specialitate.
Dar si tu ai nevoie de ajutor! Ca este acum gravida, asta complica enorm de mult o situatie deja incurcata rau...eu nu pot sa te sfatuiesc sa faci avort, dar nici sa nu il faci...este teribil de greu...incearca sa te gandesti, vrei acest copilut sau nu? Daca il vrei, esti pregatita sa iti asumi riscul-care, din pacate, exista-sa cresti 3 copii in loc de 2 singura?

Dar poate, si eu SPER, nu este dracul chiar asa de negru, poate o sa se linisteasca sotul tau, si sa accepte ajutorul unui psiholog...

Draga mea, eu sunt convinsa ca multe fete sunt alaturi de tine aici, si o sa primesti mai multe sfaturi, tu stai si asculta-le dar pe urma asculta-ti INIMA, caci acolo vei gasi solutia...
Si mai ales, NU DISPERA, sunt convinsa, vor veni vremi bune si la voi, ai 2 fetite care au nevoie de tine!

Cu drag, Mirunda

"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tunad spune:

Alyssa, buna! in primul rand
Ai stat aproape 5 luni fara ajutorul lui, descurcandu-te destul de greu cu fetitele, sentimental mai ales, financiar, plus munca de la serviciu si cea de acasa. Ce a facut el in acest timp?
Tu, primindu-l inapoi inseamna ca-l iubesti, dar el se pare ca nu realizeza acest lucru. Si-a schimbat cumva in bine comportamentul fata de tine? Daca nu...cu toate ca nu este recomandat, gandestete cum vei face fata singura cu trei copii daca pleaca iarasi. Daca esti sigura ca te vei descurca, "mergi inainte". Studiaza-l si vezi ce vrea cu adevarat de la tine. Deci, el face ceea ce face si te acuza pe tine?! Asta nu-i treaba.
Ai grija, tu stii cel mai bine ce este de facut, mai ales ca acum fetitele sunt micute. Ele trebuie sa aiba o viata frumoasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reliana spune:

Am o rugaminte mare la voi!

Daca nu aveti de raspuns la subiect, va rog sa va abtineti de la comentarii rautacioase!

Btw, pt exprimarea opiniei vis-a-vis de credebilitatea subiectului s-a deschis un thread la forumul "Probleme si sugestii"!

Va multumesc,

Tot ce-ti doresti se poate realiza, atunci cānd vrei cu adevarat!
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=117&cid=16

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

quote:
Originally posted by ad_risnov

Prea e cusuta cu ata rosie... Miroase a poveste de adormit copii.

Acum,din cauza celorlalte subiecte "contrafacute" ,nu putem trata toti autorii subiectelor mai "delicate" drept "animatori"...Eu una o cred pe Alyssa,mai ales ca povestea ei pare extrem de reala si dureroasa...
Draga Alyssa,mi se pare ingrozitoare situatia prin care treci.Stiu ca in State,Canada,etc,se poate descoperi un consumator de droguri prin analize (par sau unghii)-nu sint sigura ca ceea ce spun e corect,dar tu fiind acolo te poti interesa,mai mult ca sa te linistesti si sa vezi ce sanse mai sint ca sa va recuperati casnicia.Cu privire la un posibil avort,numai tu poti decide...
Trebuie sa ai multa incredere in Dumnezeu,in tine si intr-un viitor mai bun pentru tine si copii,si mai ales putere sa poti trece prin toate necazurile cu capul sus.

Iren&Bogdanelu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Alyssa, foarte grea situatia prin care treci tu...Dovezile cam arata ca el e consumator de cocaina din cate crezi tu. Din experienta mea personala in legatura cu persoane care consuma droguri, dar mai ales cocaina ce iti pot zice... Nici nu stiu cu ce sa incep..sunt prea multe de spus, dar cred ca diferenta brusca in comportamentul lui de la inceputul anului se datoreaza acestui drog. Daca nu stii si vrei sa afli mai multe de comportamentul persoanelor ce consuma cocaina iti pot trimite un PM cu mici amanunte. Dar oricum daca el nici macar nu e la stadiul de a vorbi sincer cu tine ca e consumator, trebuie sa stii ca e cale lunga si grea sa ajunga sa recunoasca ca ar fi dependent si ce e mai grav, consumatorii de cocaina in general o considera un drog al luxului(avand in vedere si pretul mult mai piperat in comparatie cu celelalte droguri, bine asta in functie de calitate, dar pana si cea mai ieftina cocaina e de cateva ori mai scumpa decat heroina de ex),multi consumatori o considera inofensiva, ba chiar am auzit si cazuri cand unii consumatori o pun la acelasi nivel cu un medicament! Ei si deci pana sa inteleaga ca acesta e un drog si ca nu e asa inofensiv cum crede e drum lung si apoi alt drum si mai lung al renuntarii... Ca sa nu mai zic ca iti poate recunoaste viciul si promite ca se schimba numai“de dragul tau ca in sinea lui sa continuie drumul drogurilor. Deci toata chestia asta e treaba foarte complicata. Tu stii daca poti sau nu incumeta la un asa drum. Dar acum nu e o persoana pe care te poti baza prea mult, ba din contra, are nevoie el de ajutor chiar daca nu stie. Asa ca nu vei avea doua fetite+bb din burtica in grija ta ci poti fi sigura ca vei avea 4 suflete de ingrijit, 3copiii si sotul. Eu pana acum nu am auzit de vreo vindecare miraculoasa peste noapte si fara ajutor de specialitate in asemenea cazuri. Si neaparat trebuie sa vb cu dr tau sa vezi ce te sfatuiestie in privinta pastrarii unui bb care ar fi putut conceput cand sotul tau a consumat cocaina. Din cate stiu eu, cocaina ramane in sange cam 2-3 zile de la consumare in functie de cantitatea consumata bineinteles. Si daca ai dubii ca el e sau nu consumator, incearca sa fii precauta si sa analizezi prietenii lui, eventual pe cei mai noi, daca observi ceva "altfel" in comportamentul lor. De obicei e un drog consumat alaturi de alcool, "nopti albe", locuri de distractie, discoteci, baruri...si in anturaj. Cam atat, mult succes si intelepciune in decizia pe care o vei lua

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Samsara7 spune:

De cand cu povestile cusute cu ate de toate culorile, toata lumea sufla si in iaurt de frica. In viata am auzit destule si am patit eu insami destule. Am o vorba : "realitatea depaseste fictiunea"... din pacate uneori.
Ma gandesc ce consecinte are neincrederea pt o persoana care are nevoie cu adevarat de un sfat. Sau de o incurajare, de prieteni, fie ei si virtuali.
Si in fond, daca va "riscati" sa va scrieti parerea si sa dati niscaiva sfaturi ce se poate intampla? Cati dintre noi am putea participa la un sondaj de opinie si sa ne simtim aiurea doar pt ca subiectul este deschis de un jurnalist care nu are nici in clin nici in maneca cu tema sondajului? Sunt multi care nu si-ar expune in ruptul capului problemele in public, iar cei care o fac au nevoie de curaj de asemenea! Nu e usor sa iti deschizi viata intima ca pe o carte .
Stiu ca timpul este pretios,ca ne pare rau sa il pierdem cu nimicuri dar cred ca este riscant sa intram cu bocancii in sufletul cuiva. Exista oameni care trec prin experiente grele si nu avem dreptul sa dam cu pietre numai din pricina unor glume proaste! Si cred ca cei ce au inceput aceste glume nu vor sta sa isi stoarca creierii la infinit inventand povesti lacrimogene.

Trecand la subiectul alyssei
...eu zic sa il convingi pe sotul tau, pt binele copilului, sa faca un test din care sa reiasa daca a consumat sau nu droguri. Daca se dovedeste ca da, e grav! Si poate ca raspunde la nedumeririle tale in ce priveste comportamentul sotului dinaintea separarii. Trebuie sa incerci sa stai de vorba cu el, sa lamuriti nu numai problema cu cocaina . Cine iti spune ca mai tarziu, daca i s-au nascut in minte suspiciuni, nu o va lua de la capat cand ti-e lumea mai draga!? Nu se poate sa construiesti ceva pe neincredere, mai ales cand se pune problema unui alt copil.

Pana la urma daca nu esti convinsa ca relatia voastra se insanatoseste, nu schimba raul pe si mai rau. Tu stii mai bine daca ai puterea si merita sa lupti pentru a-ti recastiga sotul si tatal copiilor.
Cum spunea "vikinga", sigur are nevoie de ajutor de specialitate, cu atat mai mult cu cat cei ce incep sa se drogheze au tendinta sa minimalizeze riscurile. Argumente au intotdeauna pt a spune ca nu e periculos, ca se pot opri cand doresc, ca e doar o curiozitate... Si din una in alta se ajunge la dependenta.
Daca nu stii de cat timp consuma droguri si ce cantitate, ma intreb cum te poate ajuta medicul! E clar ca este nociv pt copil cu atat mai mult cu cat primele luni conteaza foarte mult .

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns klavier spune:

draga Alysa,

am stat mult si m-am gandit ce as putea sa iti scriu ca sa te ajute macar un pic.
totusi un gand nu imi iese din cap: parca e prea vaga dovada cu prezenta unor paie taiate si praf pe langa ele, intr-o casa cu doi copii, ca sa crezi ca sotul ia cocaina. bineinteles ca numai tu poti sa stii daca ai mai observat si alte lucruri suspecte la el, dar gandeste-te ca si fetitele puteau sa inventeze vreo jucarie noua si sa se foloseasca de paiele respective.
ar fi fost bine daca puteai lua o proba cat de mica din praful respectiv si sa il duci la o analiza.

in privinta bebelusului, esti sigura ca vrei sa avortezi? indiferent de relatia ta cu tatal lui, ca va veti desparti daca nu va merge bine, e o viata noua si cu siguranta te vei descurca cu toti trei copiii, chit ca la inceput o sa iti iasa obisnuitii peri albi si va fi foarte greu. ia in considerare si remuscarile de dupa un avort, care tin si dor mai mult decat se recunoaste.

da-i si lui sau ei o sansa la iubirea ta.

te rog sa ma ierti ca vorbesc asa fara sa iti cunosc situatia grea decat dintr-un mesaj, stiu ca poate nu e exact ceea ce iti doresti sa auzi, dar e un punct de vedere care nu a aparut in celelalte raspunsuri.

mai scrie-ne ce s-a mai intamplat, si curaj!

Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimitete spune:

Iti tin pumnii sa fii in stare sa ai taria de a lua decizia cea mai buna pt tine si copiii tai.

Daca situatia nu s-a imbunatatit asa cum spui tu si mai ales
daca nu crezi ca are sanse sa se imbunatateasca ...

Daca tu l-ai primit pt. ca inca il mai ubesti atunci poate merita sa te bati sa-l "recuperezi", daca l-ai primit numai pt ca e tatal copiilor tai si ti s-a rupt inima pt ei ... eu n-as mai face alt copil cu el ... dar asta e o parere bazata p edate foarte putine.

Din pacate nimeni nu poate stii mai bine decit tine ce e de facut, asculta-ti sufletul ....

Mult noroc,

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Alyssa, eu una nu mi-as dori sa fiu intr-o asemenea situatie! si inca atat de departe de familie si poate parinti cu care sa te sfatuiesti sau sa aiba cine-ti intinde o mana de ajutor! Delicata situatie!
In fine, parerea mea ca doar TU trebuie sa iei hotarari in privinta sarcinii si mai departe a viitorului sau sfarsitului casatoriei voastre.
Fii tare si nu uita :" Stai stramb si gandeste drept!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aliada spune:

Foarte dificila situatie.Drogurile astea pot distruge pe langa viata lui si pe a voastra.Esti sigura ca la o adica esti in stare sa te descurci cu fetitele si cu inca un bb?Daca da fii cu ochii in patru la el si urmareste-l insistent.Daca mai gasesti vreo urma de praf alb ia-l la o discutie serioasa si spune-i ca daca nu cauta ajutor profesional pentru problema lui atunci vei iesi categoric din viata lui.Probabil de asta era asa de paranoic de prima data.
Doamne n-as dori sa fiu in pielea ta!Mult curaj!

Mergi la inceput