Spermograma-unde se face?

Spermograma-unde se face? | Autor: Ubi

Link direct la acest mesaj

Fetelor, trebuie sa refac spermograma sotului.
Pe prima am facut-o la Giulesti si nuuuuu mai vreau sa o repet acolo.
Am borcanas, as putea sa o aduc in timp util (vreau sa o fac acasa, sper ca ma intelegeti...) asa ca astept idei (undeva unde ati fost multumite si tratate bine).
La CMU nu se fac spemograme ci numai spermocultura (?????)- cel putin asa era acum un an.
La Medsana am vazut ca se fac recoltari dupa-amiaza (asa scrie pe site-ul lor).
Ptr. admini: Am cautat cu motorasul dar nu am obtinut nimic multumitor. Va stiu de frica ( - glumesc)
Mersic cu anticipatiune,
Cristina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

Ubi,

si sotul meu trebuie sa repete spermograma si o sa mearga la Medsana.

Intr-adevar probele se primesc intre orele 14:30 - 15:30, de luni pana vineri. Cei de la Medsana impun reguli stricte inainte de recoltare:
- abstinenta totala minim 2 zile - maxim 5 zile
- consum diminuat de cafea, tutun, alcool
- toaleta aprofundata (spalare cu apa, fara sapun)
- o ora pauza dupa ultima emisie de urina
- nu se recomanda recoltarea dupa contact sexual
- recoltarea se face intr-un recipient steril care se preda laboratorului in maxim 30 minute de la recoltare, proba mentinandu-se in acest timp la temperatura corpului

Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Ubi
sotul meu a facut spermograme la Medsana in conditiile pe care ti-i le-a descris Tia si la Puls,recoltare acasa,abstinenta 2-4 zile,duci proba in fiecare zii de luni pina simbata,pina in 10.30 dimineata.
Costa mult mai putin ca la Medsana dar nu stiu ce sa zic despre corectitudinea rezultatelor.Vezi ca au alte unitati de masura.
La Medicover se recolteaza la ei in laborator,numai miercurea cu programare inainte.
La Sabyc Center tot la ei recoltarea cu programare si cu un pret de dai pe spate:vreo 900000 de mii

Valentina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ubi spune:

Tia, Valentina mercic de promptitudine.
Stiam in mare parte conditiile. Problema este ca la Medsana nu ma avantajeaza ora.
Mi-a ramas un recipient de la spermocultura (e dintr-ala steril). As vrea sa fac recoltarea acasa:
O sa mai studiez problema. Am inca o luna si jumate la dispozitie sa ma hotarasc unde. O sa mai intreb si CMU - poate intre timp primesc si ptr. spermocultura.
Pupici mici si desi

Mergi la inceput

....CMU - poate intre timp primesc si ptr. spermograma am vrut eu sa zic mai sus....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

FOARTE IMPORTANT!

Spermograma daca se repeta trebuie facuta la acelasi laborator ca sa fie concludenta.
Asa ca daca schimbi locul, eu zic ca dupa 2 luni sa isi mai fac inca o spermograma in acelasi loc.

Stiti si voi povestea cu laboratoarele...eu una la cate analize am facut....le-am invatat....

Recent sotul si-a facut spermocultura la Medsana si eu secretia la Medicover....si a trebuit sa o fac si eu inca o data in acelasi loc.Erau diferente la rezulatat in primul caz, dar cand le-am facut in acelasi loc, s-a dovedit a fi ok.

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otau spune:

La spitalul Parhon.

Mergi la inceput

Aoleu....tot acolo? E adevarat ca la Giulesti costa 250.000 dar si conditiile sunt pe masura. O sa intreb daca primesc "gata ambalata" sau trebuie recoltata pe loc(Nuuuu vreaaaaau!!!!!!)
Mersic la toate fetele de raspuns.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Ubi, sotul meu prima spermograma, a facut-o la Giulesti. Si si-a recoltat sperma acsa , dupa care trebuie sa o tii la temperatura corpului si sa ajungi cu ea in maxim 30 de minute.
Mi se pare ca trebuie sa dai un telefon inainte.Uite un nr de la Giulesti 2215863.Parca iti trebuie programare inainte...nu mai stiu sigur, suna-i!

AniS

Mergi la inceput

Mersic Anis!

Mergi la inceput