bebe nu mai vrea sa pape!!!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Yasmin/Yasmin.jpg)
dragele mele
de vreo doua saptamani, bebe Asli, 10 sapt, nu mai vrea sanul. Plange, se lupta sa isi intoarca capul in alta parte, scuipa. Doar cand e pe jumatate adormita reusesc sa o alaptez. Si laptic am, nu e din cauza ca nu gaseste nimic pe acolo. Pediatrul mi-a spus ca unii bebei fac figuri din astea si ca am de ales intre a ma lupta cu ea (ceea ce imi recomanda) sau formula. Evident ca nu vreau sa ii dau formula inainte de a fi absolut necesar, dar ma si doare inima sa o vad cum se lupta sa scape de tzitzi.
Voi ati avut experiente din astea? Ce ati facut? Yasmin
Raspunsuri
![](images/user_woman.png)
mamica dulce spune:
saracuta Asli..eu zic sa insisti,formula ai tot timpul sa.i dai.
Nu am avut probleme din astea,pe Marc abia il saturam si doctorul a zis ca am avut lapte cat pt gemeni...cand am vazut subiectul ma gandeam ca pica vreun sfat si pt mine
Marc are 10 luni..aproape 11,si are crize de personalitate in care NU vre sa pape nimic.zile intregi...de ma inchin la el si.mi scuip sufletul pt doua linguri de mancare..cate trasnai fac atunci copiii..ai sa vezi si tu..dar sper sa n.ai parte de "bafta " asta..
pana atunci multi pupici la micuta si sper din suflet sa pape tzitzi..daca ai spus ca suge cand e somnoroasa sau chiar in somn fa sa fie atunci mesele principale...macar pana la 2-3 luni sa.i dai numai piept.
..poate are dureri de burtica?Mie mi.a zis doctorul ca din prima saptamana sa ii dau inainte de fiecare supt SAB SIMPLEX care la mine a ajutat enorm,sper sa se gaseasca si la tine..e ceva legat de fermentatia laptelui,sa stii ca ajuta.
bafta si sa auzim de bine!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Yasmin spune:
Am cumparat sab simplex, dar nu ii dau de trei ori pe zi 10 picaturi, cum a spus pediatrul pt ca pana acum nu a avut astfel de manifestari si nu vreau sa o 'medicamentez' mai mult decat necesar. Nu a avut deloc colici si cred ca cam tarziu sa inceapa acum. Mai ales ca nu plange ca de durere ci ca de nervi. Se supara ca o fortez sa ia sanul si daca o las in pace totul e in regula. Nu sunt una din mamicile acelea obsedate sa pape bebe mult si sa fie gras. Dar trebuie sa traiasca cu ceva totusi. Acum s-a trezit (doarme de la 6 pm, ceea ce inseamna ca nu a adormit chiar flamanda) a papat dormind si inapoi in patut, nu a scos o vorbulitza. Dar ziua, cand e treaza bine, s-a dus prietenia.
Yasmin spune:
tare e rau ca nu sunt sfaturi dar tare ma bucur pt voi ca bebeii vostrii nu au astfel de probleme
carrie spune:
draga Yasmin, am trecut prin aceeasi experienta.tot la 8-9 saptamani au inceput pb de genul asta cu fetitza mea si am fost nevoita sa-i dau si formula pentru ca urla de foame desi aveam lapte dar facea crize de nervi cand vedea sanul.mici pin in ziua de azi nu stiu de ce...insa ea a avut colici la greu
am alaptat in paralel cu lapte praf pina la trei luni jumate cand a refuzat sanul definitiv.acuma Theodora are 5 luni, si am inceput diversificarea desi sufar tare mult ca nu mai alaptez.insa sa stii ca pb cu mancarea persista, eu am fost ff stressata legata de acest aspect.
daca vrei sa mai discutam pe tema asta trimite-mi un mesaj pe private.
pupici
cristiana si bb Theodora Alexia
http://photos.yahoo.com/thea_alexia
oana_noemi spune:
eu pe erik il hranesc la biberon cu laptele de la mine. voinicul meu a facut figuri la tzitzi inca din spital, desi eu aveam laptic. n-am vrut sa renunt la laptele de mama si de asta am ales solutia asta de compromis.
si la biberon face la fel ca asli a ta! pediatrul spune ca sunt colici, eu zic ca sunt nervishori. uneori si cand e adormit se zbate de zici ca il jupoi! si sa stii ca medicamentez la el cu bonnisan! geaba! astept si perioada cu dintii, ca sa ii duc dorul asteia de acum!
ligiacobalt spune:
Buna Si eu am patit la fel A inceput prin faptul ca nu mai vroia deloc la san ..dadea din cap cum punea gura pe el parca o ardea .M-am chinuit asa vreo 2 zile( pot sa spun ca nicibiberon nu vroia).Am fost la pediatra si m-a trimis sa-i fac analizele( sper sa nu fie cazul tau) si a iesit cu anemie ca urmare m-a pus sa ii dau Fe picaturi in asociatie cu VitamiaC . dupa asata am inceput sa ii dau la biberon ata formula cat si lapte de al meu ca nu a mai vrut la san.Bineinteles ca in ritmul asata intr-o lunajumate am ramas fara lapte.Nemaisugand lactatia a mai fost stimulata. in final mananca din biberon si tot nu mananca bine Imi manaca la o masa la 4 lkuni doar 95-100 ml .Asta este nu am ce sa fac, creste in greutate.
Laura T spune:
La fel am patit si eu, cu cea mare la 2 luni si cu cea mica la 3 luni, nu au mai vreut deloc laptele meu, la inceput le-am mai pacalit punandu-le in biberon lapte muls amestecat cu formula, dar in scurt timp au ramas numai pe formula...Poate nu am luptat suficient, imi pare rau, dar atunci nu stiam ce sa le fac sa manance, ca nu mai voiau deloc lapte de la san. Tu incearca si lupta, nu fa ca mine, poate reusesti...
Laura si bebitele: Bianca (4 1/2 ani) si Ramona (1 an + 5 luni)
Yasmin spune:
am luptat vreo trei saptamani in disperare ca aseara sa constat ca nu am laptic. M-am panicat rau, am fugit la farmacie si am cumparat formula Milumil. I s-a facut greata din prima picatura si mai mult nu mai pune guritza pe bibe, sa o tai(acum vreo trei zile i-am dat biberon cu lapticul meu si a papat tot, deci bibe e ok). Am baut vreo doi litrii de lapte, ceai apa, suc, toate alea si in final a stors cateva picaturi si a adormit. Acum parca e mai binishor lapticul si parca si ea a fost mai intelegatoare. Probabil a experimentat foamea si s-a hotarat sa renunte la figuri. Sa speram, ca am inceput sa ma stresez enorm si asta sigur nu face bine la productia de lapte.
Tare e greu cu puiutii astia, ca depind in totalitate de noi si cand noi nu stim cum sa ii ajutam, ne deprimam rau
livia spune:
Asa am patit si eu,pe la trei luni nu mai vroia sa suga deloc,nici tzitzi nici biberon.Ce sa fac fiindca aveam laptic muuult...L-am adormit si apoi l-am pus la tzitzi si a suuuupt pana ia iesit laptic pe nasuc deci...se poate!Am incercat ,tot in somn cu formula si nu a vrut sub nici o forma...i-am dat iar tzitzi(dupa ce l-am adormit binenteles)si s-a repetat figura...a suuuuupt intr-o veselie si de atunci numai in somn manca si a supt asa pana la un an si trei luni cand l-am intarcat fortat fiindca tot mai vroia tzitzi in somn si devenise obositor ca noapte de noapte sa prestez de cateva ori.
Totul a fost ok,nu a supt niciodata din biberon si nici formula nu a vrut...Am inceput diversificarea la 7 luni si de la 11 luni primea laptic numai noaptea.
Eu zic,daca ai laptic sa nu renunti, poate vrea in somn sa manance,incearca ;unii bebei se plictisesc la san si din cauza asta nu sug.Si ca sa pastrezi lactatia dai sa manance regulat,la cateva ore, (chiar si noaptea)pt.inceput iar tu sa bei ceaiuri de anason,fenicul si chimen (2 litri pe zi)pt.marirea productiei de laptic.Plantele astea mai fac bine si la colicii bebeilor fiindca efectele lor trec in lapte.
Iti urez rabdare si perseverenta!!!
Sa ne spui la ce solutie ai ajuns!
pupicei