Recomandari despre restaurante

Recomandari despre restaurante | Autor: Catalin

Link direct la acest mesaj

Bun gasit tuturor!

Am gandit acest subiect ca o lista de aprecieri, pro si/sau contra, care sa cuprinda cat mai multe informatii despre restaurantele din Romania vizitate de catre membrii forumului, informatiile postate aici fiind diferite de cele furnizate de alte site-uri de profil.

Scopul subiectului nu este acela de a favoriza sau de a denigra un anumit restaurant, ci de a imparti experienta proprie celorlalti membri DC, pentru ca numai o persoana interesata de acest subiect stie exact care sunt amanuntele de care are nevoie in gasirea locatiei perfecte.

Pentru o cautare mai usoara in cadrul subiectului, ii rog pe cei interesati sa posteze doar recomandarile propriu-zise, neaparat insotite de argumente si de detalii despre organizarea unui eveniment, lasand eventualele comentariile in seama mesajelor private.


Cu respect,
Catalin


P.S.: Orice mesaj care nu respecta aceste cerinte va fi sters, pentru ca o simpla parere nu ajuta pe nimeni, in schimb o parere argumentata da.
________________________
Think pink!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Catalin spune:

MEDITERRANEO
Str. Icoanei 20, Bucuresti
http://www.restaurants.ro/mediterraneo/

Are doua sali, fiecare putand gazdui 30-35 de persoane, si un separeu pentru 8 persoane. Salile sunt dispuse pe doua niveluri, parter si subsol. De asemenea, restaurantul are si o terasa dispusa pe trotuarul alaturat cladirii.
Meniul cuprinde 3 feluri (stabilite de comun acord cu organizatorul petrecerii) si o cafea, totul la un pret echivalent a 12-14 $. In acest pret nu intra bauturile, care se cumpara separat dar numai de la barul restaurantului.
Se pot aduce de catre organizator sampania si tortul, ca si alte preparate care nu pot fi asigurate de catre restaurant. Tortul poate fi preparat si in laboratorul propriu.
Se plateste un avans de 30-50% din suma cu cel putin 3 zile inaintea petrecerii si se mai solicita 10% din suma ca "atentie" pentru personal.
Restaurantul acorda o marja de 2 zile in avans pentru anuntarea listei finale de participanti si este pregatit pentru +/- 5 persoane fata de numarul de persoane anuntate initial.
Locul de dans este limitat si depinde de amplasarea meselor intr-un spatiu destul de stramt.

Think pink!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalin spune:

MICA ELVETIE
Str. Icoanei 2, Bucuresti (vizavi de Scoala Centrala)
http://www.restaurants.ro/micaelvetie

Are o sala de 40 pentru persoane si un separeu pentru alte 20 de persoane, dispus ca un fel de prezidiu (un pic inaltat) si avand vizibilitate fata de sala principala. Exista si o terasa draguta si ingrijita in curtea interioara, un amanunt important in zilele de vara.
Exista 3 meniuri cu preturi fixe:
18 euro - gustare, sarmale, fel de baza
22 euro - gustare calda, peste, sarmale, fel de baza
26 euro - gustare, peste, sarmale, platou vanatoresc/gratar
Preturile nu cuprind bauturile si tortul, care se aduc sau se cumpara de catre organizator.
Se plateste un avans de 35% din suma cu 3-4 luni inaintea petrecerii si se mai solicita 10% din suma ca "atentie" pentru personal.
Restaurantul acorda o marja de 3-4 zile in avans pentru anuntarea listei finale de participanti si este pregatit pentru un numar mai mare de persoane decat cel anuntate initial, cu conditia sa nu se depaseasca capacitatea maxima a restaurantului.
Locul de dans este destul de restrans, desi proportional cu capacitatea restaurantului. Este dispus in fata mesei din separeu (masa mirilor) si are cam 12 mp, asa ca, daca aveti multi invitati cu chef de dans, trebuie sa ganditi bine daca aceasta este locatia potrivita.
La nevoie, se poate renunta la acest spatiu de dans, in cazul in care participa mai mult de 60 de invitati.



Think pink!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tilis spune:

Recomand din toata inima restaurantul Hotelului Caro. De fapt, Hotelul Caro are 3 sali: restaurantul propriu-zis, crama si sala de conferinte Damian (situate pe acelasi nivel). Serviciile sunt ireprosabile, mancare extraordinar de buna si rezonabila. Meniul nostru a costat in jur de 900.000 lei/pers (aperitiv rece, aperitiv cald, sarmalute cu mamaliguta, gratar de porc cu mititei si garnitura, 0.5l suc si 0.5l apa minerala) si a meritat toti banii. Meniul se stabileste de comun acord cu sefa de sala si in functie de ce intra in meniu => un pret.
Va pup!!!

Adaugiri:
- adresa: Str. Barbu Vacarescu nr. 164 A, sector 2, 020285, Bucuresti, Romania, www.carohotel.ro
- noi am adus de acasa: vin, bauturi alcoolice, suc + apa minerala, tortul miresei si cam atat.
- noi am avut 130 pers. in doua sali (restaurant + sala Damian)
- Daca vin mai multi invitati ei nu pot sa-ti asigure decat 5 portii in plus. Daca ai mai putin invitati tu platesti exact nr. de tacamuri pe care l-ai comandat (asta e cel mai nasol)
- avansul a fost de 15.000.000lei dat in martie (nunta a fost in oct)
- peste 12.00 noaptea se mai percepe 1.000.000lei ptr fiecare ora (noi am stat pana la 5.00 si am mai platit 5.000.000lei peste meniu)
tilis

P.S.: Mey, copii. Am postat poze cu restaurantul cum a aratat el la nunta si cu felurile de mancare (cred ca doar doua dintre ele).
Cata, e cineva mai explicit ca mine?
Va pup!!!

Viata e prea scurta ca sa fii normala!
http://community.webshots.com/user/tilis100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina constantin spune:


noi am facut nunta la "pescarus", in herastrau, au fost ~140 de persoane. meniul a costat 23$/pers. fara bautura, fructe, tort. mancarea a fost super, multa si f. f. gustoasa, totul a fost proaspat.in afara de mancare ei mai ofereau cafeaua si apa minerala.
important este ca nu ne-au furat...prea tare, pt. ca, se intampla ft. des lucrul asta, din pacate. am dat un avans de 500$ cand am facut rezervarea,adica in nov. anul trecut, care s-a scazut la sfarsit din suma totala. chelnarilor si bucatarului le-au revenit 10% din consumatia totala.
restaurantul este foarte incapator, are si terasa, iar privelistea este ft. frumoasa. exista si posibilitatea de a face o plimbare cu vaporasul pe herastrau. anul asta costul era de 100$. noi nu am optat pt. aceasta varianta, pt. ca nu am fi avut timp suficient si ar fi trebuit sa ramana cineva sa intampine invitatii care au venit mai tarziu.
la pescarus exista si o formatie de dansuri populare, dar nu pot sa dau detalii pt. ca noi am avut dj, dar e bine de stiut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalin spune:

LOCANTA JARISTEA
Str. George Georgescu 50-52, Bucuresti (zona Bd. Regina Maria)
http://www.jaristea.ro

Avand in vedere existenta unui site propriu care pune accent pe ambianta si unde se pot vedea poze ale interioarelor, trec repede peste acest capitol. Spun doar ca atmosfera cu iz istoric este deosebita, fiind plina de lemn, fier forjat, zeci de tablouri si obiecte de arta (exista chiar pian cu picior si gramofon!). Aer conditionat.
Exista meniuri cu preturi pornind de la 36 de euro si pana spre 50-55 sau chiar mai mult, dupa dorinta.
Un meniu de 36 de euro ar arata cam asa (nu este batut in cuie!)
- gustare rece (chiftelute, telemea, vinete in rosii, zacusca, rulada de pui si de ciuperci, tartine icre crap, galantina curcan, jambon afumat, cruditati);
- salau cu cartofi natur;
- sarmalute cu mamaliga si ardei iute;
- fel baza: ciocanel pui, mic, ceafa porc, muschi vita, cartofi taranesti, salata asortata;
- tort, sampanie (la intrare - cu piscoturi si saratele - si la tort), fructe (mere, portocale, banane);
- bautura: 50 ml. whisky/gin tonic/Campari orange, 1/2 l vin la carafa, 3 cafele, apa minerala/plata+Cola/Fanta la discretie.
Se pot aduce orice alta mancare si bautura neinclusa in meniu, pe cheltuiala proprie. De asemenea, pretul meniului pe persoana devine discutabil la un numar de invitati de peste 100, situatie in care organizatorul poate asigura bautura, reducerea fiind de 5 euro.
Numarul de invitati variaza intre 80 si 120, sub limita minima existand o taxa de inchiriere variabila (cam de la 300 de euro in sus).
Se incheie contract cu cateva luni inaintea evenimentului - ocazie cu care se plateste si un avans din suma totala - iar numarul de tacamuri poate varia fata de numarul anuntat, cu conditia platirii tacamurilor anuntate. Restaurantul acorda in principiu o marja de o saptamana pentru trimiterea listei finale a numarului de invitati. In orice caz, toate detaliile se discuta cu managerul restaurantului dupa semnarea contractului.
Se percepe o taxa separata pentru personal, in valoare de 150 de euro.
Locul de dans este dedicat (nu s-ar putea muta in alt loc sau inlocuit de mese) si este foarte bine plasat pentru o vizibilitate buna din orice colt.
Restaurantul are taraf propriu pentru care se plateste, optional, o taxa de 250 de euro pentru toata noaptea.
Intrucat restaurantul are un specific propriu, se amenajeaza pentru nunta doar masa (cu flori), nu si scaunele sau sala. Restul amenajarilor (baloane, ornamente) sunt optionale si pe cheltuiala organizatorului.


Think pink!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalin spune:

Restaurantul CONTESA
Str. Sibiel 5, sector 4, Bucuresti


Subiect initial: "Restaurant mic pentru nunta"
raspuns postat de bebetica, 14/10/2003, 09:47:39

Noi am facut botezul la rest. CONTESA (vis-a-vis de piata Timpuri Noi, mai exact fata in fata cu centrala telefonica Piscului) cred ca este la distanta de 10 min. cu masina plus ca este metroul f.f. aproape.

ce pot sa spun : este un restaurant cu doua saloane si terasa, de un bun gust extraordinar, renovat de curand cu conditii de aer conditionat, cu eter, cu parfum, cu vesela personalizata cu o bucatarie moderna si foarte curata iar patrona este o tipa foarte volubila si locuieste chiar in vila de langa restaurant.

Cand am facut eu botezul, adica in ianuarie anul acesta am optat pentru salonul din fata care este foarte select. In cazul in care ai mai multi invitati poti salonele comunica prin intre ele daca vrei. Noi am fost cam 28 de persoane. evident ca atunci cand am facut invitatiile am fost intrebata cum sa vina imbracati avand in vedere ca era miezul iernii. Eu le-am spus ca este select si foarte placut. Cand au venit la botez mi-au reprosat ca acesta este restaurant de lux pentru ca au ramas foarte placut impresionati sub toate aspectele.

Aveau dreptate. Este drept ca acest rest. Contesa nu este un restaurant obisnuit in sensul ca aici se organizeaza numai mese la comanda si nu la intamplare.
Va recomand sa mergeti sa-l vedeti. Preturile sunt absolut la fel ca peste tot (cam un milion lei pentru un meniu cu 4 feluri traditionale + tort + 2 cafele). Se pot aduce bauturile de acasa.

Toata lumea de la botezul BB-lui meu a plecat multumita si placut impresionata.

Pe patroana o cheam Gena. (Eugenia Scutelnicu - managing director)

Petrecere frumoasa si multa sanatate va doresc !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalin spune:

Restaurantul NICORESTI
Str. Maria Rosetti 40, Bucuresti


recomandare de la zizee, 30/09/2003, 12:30:54

crama e foarte agreabila, spatiul e mai degraba mic, pentru maxim 50 de persoane. dar ceea ce e cel mai important e ca bucataria este excelenta si preturile sint normale la cap. cind spun excelenta, vreau sa spun cu adevarat EXCELENTA! am probat-o in nenumarate ocazii, festive ori ne-, alaturi de romani si alaturi de invitati straini si toti au fost de fiecare data super-incintati!
de fiecare data cind ne intoarcem in tara dam fuga si la nicoresti macar o data pentru o masa pe cinste!


recomandare de la mirela.mustaciosu, 30/09/2003, 12:57:54

La Nicoresti am facut noi botezul, am inchiriat un separeu (16 persoane) si am optat pentru un meniu liber (fiecare a comandat ce a vrut, doar platourile cu aperitive ni le-au bagat pe gat, dar a fost chiar bine, pentru ca nu erau platourile standard cu salam, cascaval, sunca etc., ci platouri taranesti, parca le spun ei, cu ciupercute pane, icre, zacusca etc. foarte bune. La Nicoresti de cate ori am mers am fost multumiti. Trebuie doar sa vorbesti inainte sa faci rezervarea si sa platesti un avans. Distractie placuta!


recomandare de la danat, 06/10/2003, 09:16:10

La Nicoresti tacimul este 600.000 lei (include trei feluri de mincare, doua cafele si tortul) iar bauturile alcoolice avem voie sa ni le aducem singurei. La cei 600 de mii se vor adauga sucurile si apa minerala ce se vor consuma de acolo.
V-am spus toate astea ca sa stiti si voi, orientativ, poate mai ajuta si pe altcineva informatia.
Au un salon rustic la etaj, tocmai bun pt aprox 30 de poersoane ca sa ramina si loc de dansat. Muzica iti poti aranja singur, au scule performante, care citesc si mp3-uri, si minidiscuri, etc, nici nu ar fi loc de tam tam cu orchestra sau dj, este destul de intim si placut.
Sper sa fie ok si servirea si toata lumea sa fie multumita!



recomandare de la bibi, 04/02/2004, 17:23:39

in salonul rustic, de la etaj, la botezul lui david au incaput lejer 50 de persoane.
Meniul a fost 650.000 lei/pers.si a constat in :
aperitiv(super bogat cu tot felul de rulouri si rulade, si fff gustos)
peste cu cartoif natur ( portie super mare si ff gustos)
sarmale cu mamaliguta ( la fel portie mare si gustoase)
friptura de porc si de pui cu cartofi prajiti( abia incapeau fripturile in farfurie)+salata de sezon
cel mai bun tort de ciocolata care l-am mancat in viata mea

...plus alte recomandari de la florina, iuliana_2002, MariaM, cori, mnicol, Dianne, oanaesn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalin spune:

Restaurantul CASA BANIL
Str. Petre Ispirescu 95, Bucuresti

recomandare de la Indra, 24/07/2003, 22:41:43

Noi am facut botezul pe 11 ianuarie la Casa Banil pe str. Petre ispirescu, nu este foarte pretentios, au avut loc lejer vreo 40 de persoane, cu loc de tzopaiala cu tot. servire a fost impecabila, in meniu am avut aperitiv, peste, sarmalute, friptura, desert, cafele de vreo 2 ori, toate aste la 19$ de persoana. Bautura am adus-o noi, fructe de la ei, un cintaret haios (1oo$) care a tinut lumea in picioare...

Cam asta a fost la noi

Dana & Anisia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalin spune:

CLUB 80
Str. Jean-Louis Calderon 80, Bucuresti


recomandare de la brindu, 02/08/2003, 21:44:35

Noi am dat petrecerea la Club 80, chiar in stinga teatrului Bluandra, sala Icoanei, ne-au propus un meniu, am adaugat, taiat dupa chef, e la alegerea ta..muzica de care am vrut,a fost super, bun si mult, toata lumea multumita.
Costuri 600.000 mii de persoana, cu tot cu bautura.

Pupici
Brindusa si Mihail



Patru separeuri legate intre ele, cam pentru 12-14 persoane fiecare, atmosfera de club, foarte mult lemn...
Personalul amabil si deschis, iti lasa loc pentru multe idei proprii, pacat totusi ca nu este mai generos in spatiu.
Important este ca pretul mediu al unui meniu a ramas aproape neschimbat, tot 6-700.000 de lei era pentru o nunta de acum o saptamana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

RESTAURANTUL CASA RUSTIC:
BLVD. C-TIN BRANCUSI NR. 8, in parcul IOR.

Restaurantul are o sala inauntru, terasa cu separeu pt ocazii afara. la intrarea din parc au amenajat o mini cascada, care are un efect extraordinar. la intrarea dinspre strada este o carutza, care...e foarte rustica! inauntru este din lemn si este decorat cu obiecte artizanale:ulcele, farfurii, cani de lut, tablouri rustice.
au o orchestra, insa noi am preferat un dj.
servirea excelenta! 5 ospatari si un sef de sala.
tacamul ne-a costat in final 650000 lei, doar mancarea, deoarece bautura, dulciurile, fructele si cafeaua le-am adus noi.
tacamul a continut: aperitiv (foarte consistent):salam de sibiu, pastrama de porc, pate de ficat, pasta de branza, icre, casacval, rosii, ardei gras, castraveti, ornament de sfecla rosie si salata verde; gustare calda: carnati cabanos 100 g si 3 mititei, cu garnitura de piure de cartofi; sarmalutze (5 buc.) cu mamaligutza si ardei iute; friptura (file de porc) cu cartofi prajitzi si salata de castravetzi muratzi.
persoana de contact este Joe, seful de sala, tel.:0722137786.

ariel
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc1
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc2
http://community.webshots.com/user/alinanunta

Mergi la inceput