Cadou returnat
Dragi mamici,
Astazi am fost la gradi sa-mi iau puiutul(e la grupa mare) si am ramas masca atunci cand una din mamici imi spune ca asta vara dupa serbarea de sfarsit de an, a primit inapoi cadoul pe care noi parintii il facusem uneia din educatoare.
Eu am fost cea care m-am agitat, am asteptat parintii vreo doua zile, prima oara sa le propun si apoi sa strang banii, in ideea ca un cadou comun e mai de valoare decat un sampon, deodorant, bomboane, etc...ce se primeste de obicei. Gestul m-a dat efectiv peste cap, mai ales ca pt doamna respectiva aveam un deosebit respect vizavi de comportamentul ei fata de copii.
Deci atunci am strans banii, am cumparat pt copii doua torturi si suc pt a sarbatori si ei sfarsitul anului, iar pt doamnele educatoare am luat niste cadouri. Mi-am permis sa le intreb inainte, gandindu-ma ca e mai bine sa primeasca ceva util si din ceea ce-si doresc, decat ceva care au si sa nu foloseasca. (si la fel procedasem si in iarna de Mos Craciun). Acum, atunci cand am intrebat-o, d-na respectiva mi-a spus ca si-ar dori un robot de bucatarie , dar de marca. I-am spus atunci ca nu avem bani de asa ceva si mi-a spus sa uit ce a zis. Toate bune si frumoase, i-am cumparat o geanta din piele, pe care am dat destul de multi bani si acum nu inteleg totusi de ce s-a suparat. Nu i-a placut cadoul? E drept ca cealalta si-a dorit oale de bucatarie si avea un pachet mai voluminos, dar...oare asta conta? Oricum geanta era mai scumpa...
Ce credeti ca ar trebui sa fac? Sa le spun si celorlalti parinti? Nu stiu daca vreunul din ei nu i-ar spune si s-ar isca un scandal de proportii si bineinteles ca puiul meu va avea de suferit.Cu geanta pana la urma gasesc eu sa o dau cuiva si cu banii returnati luam prajiturile pt copii si sucul la serbarea de Craciun, dar gestul in sine nu il inteleg.
Sa am o discutie cu ea? (e o doamna in varsta si am simtit-o aproape ca o mama)Sau sa las totul balta?
La inceputul anului am vazut-o ca se poarta f. rece cu mine si am intrebat-o daca e suparata si mi-a spus ca nu. Saptamana asta parca mi s-a parut putin mai vorbareata, dar in afara de buna ziua si f. putine cuvinte nu prea mai schimbam.
Astept o parere de la voi,
Sanatate si pupici,
Gabriela si baietii
Raspunsuri
adda spune:
"Calul de dar nu se cauta la dinti", nu? Mi se pare de prost gust sa returnezi un cadou (indiferent de motiv: ca nu ti-a placut, ca ai vazut ca altii au primit mai mult si faci asta in semn de protest). Daca nu i-a placut, putea foarte bine sa arunce geanta (asta in caz extrem) si voi nu ati fi aflat niciodata ca ea nu a fost incantata de cadou. De prost gust mi se pare si faptul ca v-a sugerat sa-i luati un robot de bucatarie. Asta e cadou???? Prin cadou inteleg o esarfa, o cutie de bomboane fine, un obiect decorativ, eventual un album plin cu poze de-ale copiilor din clasa (in care sa fi scris/desenat chiar copiii cate ceva...inimioare, floricele, mutritze )ar fi o amintire draga, ma rog, ceva simbolic, dar deosebit care sa-i arate ca v-ati gandit la ea, dar in nici un caz un robot de bucatarie
Sincera sa fiu, nici nu mi-ar pasa ca s-a suparat din acest motiv.
Dragostea e intotdeauna gata sa ierte, sa aiba incredere, sa spere si...sa indure orice urmeaza.
Lauraa spune:
NU pot sa cred! In primul rand ati fi scapat voi de umilinta daca nu ati fi intrebat-o ce-si doreste?Pai ala e cadou sa intrebi omul? Mai bine ii dai banii in mana si gata sa-si ia singur. Cred ca si voi ca parinti ati avut partea voastra de vina. Daca meritele ei au fost chiar asa de importante si v-ati simtit obligati sa-i luati un cadou puteati sa-i luati un cadou adevarat: o vaza frumoasa, o cutie de bomboane, un pomisor in ghiveci (care sa aminteasca de grupa mica (mijl. sau mare), un parfum mai scumputz ,etc. Roboti de bicatarie si seturi de oale nu mai sunt cadouri, eventual pt. nunta..
Laura
Cristina spune:
Draga Gabi, eu zic sa o lasi balta. Doamna respectiva (zici ca este mai in varsta) a ramas fidela ideii (de pe vremea lui Noe) ca trebuie sa primeasca cadouri costisitoare. Am auzit de educatoare care pretind lanticuri de aur, inele si alte chestii valoroase. Brrrrrrrr, ma ia durerea de cap.
Trebuie sa le spui si celorlalti parinti pentru a nu fi tu banuita ca ti-ai insusit geanta.
Si iti mai dau un sfat: nu te mai baga in asa ceva. Ia-le tu cate un buchet de flori, o cafea, o cutie de bomboane.. si gata.
Eu in locul tau n-as mai deschide discutia asta cu educatoarea respectiva. As discuta cu ea numai strict si la obiect despre "performantele" copilului. Si.. fara prietenie ci pe un ton neutru, poate va intelege ca si tu esti deranjata de gestul ei ...oribil.
Banti spune:
Bine ca n-a cerut si mobila de bucatarie ca cea din casa e prea veche! Eu detest astfel de practici, sint de acord ca au salarii mici, dar trebuie sa se multumesca cu ce le ofera parintii, care nici ei nu sint miliardari. Iar daca nu ii convine cadoul, foarte bine atunci, sa nu-l primeasca. Eu zic sa o lasi in pace o vreme, ca
o sa-i treaca. Dar nu o mai intrebati niciodata ce ar cadou ar prefera, luati-i ce considerati voi ca va puteti permite.
Ioana
craciunitza spune:
Gabriela,
Din experienta iti spun ca situatia ar putea fi mult mai grava decat iti imaginezi. In primul rand nu inteleg cui a inapoiat educatoarea cadoul. Daca tu i l-ai dat de ce l-a inapoiat altcuiva? Si de ce ai aflat abia acum? Daca i s-a dat cadoul in cadru festiv de l-a inapoiat pe ascuns?
In fine, din experienta iti spun ca gestul educatoarei (despre care spui ca e o doamna) ar putea fi dictat de anumite comentarii ale parintilor. Fii sigura ca stie ce continea celalalt cadou voluminos si nu cred ca asta a fost motivul. Poate voi parintii ati discutat despre varianta cu robotul de bucatarie si cineva a vorbit mai mult decat trebuia, o fi aflat directoarea, cand e vorba de barfa stii si tu ca se intinde ca saracia.
Parerea mea este sa discuti deschis cu ea si sa nu ascunzi faptul ca te-a durut gestul ei care, indiferent de motive, a fost un gest urat.
Nu certati copiii cand viseaza!
iuliacm spune:
quote:
Originally posted by craciunitza
Gabriela,
Din experienta iti spun ca situatia ar putea fi mult mai grava decat iti imaginezi. In primul rand nu inteleg cui a inapoiat educatoarea cadoul. Daca tu i l-ai dat de ce l-a inapoiat altcuiva? Si de ce ai aflat abia acum? Daca i s-a dat cadoul in cadru festiv de l-a inapoiat pe ascuns?
In fine, din experienta iti spun ca gestul educatoarei (despre care spui ca e o doamna) ar putea fi dictat de anumite comentarii ale parintilor. Fii sigura ca stie ce continea celalalt cadou voluminos si nu cred ca asta a fost motivul. Poate voi parintii ati discutat despre varianta cu robotul de bucatarie si cineva a vorbit mai mult decat trebuia, o fi aflat directoarea, cand e vorba de barfa stii si tu ca se intinde ca saracia.
Parerea mea este sa discuti deschis cu ea si sa nu ascunzi faptul ca te-a durut gestul ei care, indiferent de motive, a fost un gest urat.
Nu certati copiii cand viseaza!
Cred ca craciunitza are dreptate. S-ar putea sa fie o problema mai complicata. Ced ca ar trebui sa discuti cu ea.
Dar tot mi se pare inadmisibil din parte educatoarei sa ceara mixer sau oale sau altceva.
Iulia
GabrielaG spune:
Multumesc mult de sfaturi.
Cadoul a ajuns la alta mamica pt ca noi dupa serbare nu am mai fost la gradi. Iar mamica respectiva si-a adus puiutul cu vreo 3 saptamani mai tarziu, decat inceputul normal al gradinitei.
Va pup si va multumesc inca o data,
Gabriela si baietii