Copii autisti
http://www.romanialibera.ro/editie/index.php?url=articol&tabel=z29102003&idx=79
Va pup
Maria&Vladut
Raspunsuri
Julie spune:
Postat de casandra:Am un baietel de 3 ani care tocmai a fost diagnosticat cu autism. Poate cineva sa imi recomande un terapeut, psiholog sau logoped in Toronto, care eventual sa vorbeasca limba romana ?
AB
Nou venit
Curaj mult !
Nu sunt sigura ca e realmente de folos
si pentru limba romana, dar totusi
incearca la Centrul Hanen.
Suite 403 - 1075 Bay Street
Toronto ON M5S 2B1
CANADA tel: (416) 921-1073
fax: (416) 921-1225
e-mail: info@hanen.org
web site: www.hanen.org
Iza
Nou venit
Ce pot sa-ti dau este numele unui doctor de familie roman, eventual mergeti la el cu baietelul si poate va recomanda el un terapeut, psiholog sau logoped. Probabil o sa fie cam greu sa gasiti unul roman, dar puteti incerca. Eu am cautat un pediatru roman in Toronto si nu am gasit.
Uite datele despre care iti ziceam:
John Stoica
416 783 3933
2010 Eglinton Av. W #200
Mai stiu inca doi doctori de familie (romani) in Toronto, dar dr Stoica mi-a placut cel mai mult. Eventual poti sa ma suni la 416 443 9163 sa-ti mai zic ce mai stiu despre doctorii de aici.
casandra
Membru nou
Multumesc mult pentru informatii. Deocamdata noi suntem in Cipru, o sa ajungem in Canada in august, dar vroiam sa aflu dinainte unde sa ma adresez, ca sa nu pierd prea mult timp cautand, pentru ca in cazurile de autism, cu cat incepi terapia mai repede, cu atat sansele sunt mai mari. Aici, in Limassol, de-abia am gasit un psiholog specializat in lucru cu copii atat de mici. Era programat astazi sa faca prima sedinta, iar maine trebuia sa mergem la un neurologist pentru electroencefalograma, dar intre timp a facut o infectie la gat si urechea dreapta, asa ca deocamdata ne ocupam de problema aceasta. Am emotii si cu psihologul, pentru ca am vorbit tot timpul cu el in limba romana, si noi si bunicii. Sper totusi ca psihologul sa aiba metodele lui de comunicare.
roxy
Membru matur
nu-ti face probleme in privinta psihologului,si eu am fost cu al meu (are aproape 3 ani)si desi i-a vorbit in germana si engleza(noi locuim in Germania)si Cristi stie doar romaneste,s-au inteles de minune,au jucat mingea ,a aratat ce il punea sa faca ,iar ce nu se putea arata prin semne ,ii spuneam eu ce trebuie sa faca ,adica ce a zis doctorita psiholog.si el facea.Deci stiu ei cum sa se faca intelesi de copii .
Am si eu op rugaminte la tine ,dupa ce faci encefalograma imi spui si mie in ce consta si cum faci copilul sa coopereze ,asa incat sa nu modifice rezultatul ,am inteles ca trebuie sa stea nemiscat cu capul .Multumesc anticipat,sper sa nu ma uiti.
casandra
Membru nou
Roxana, azi am fost si i-am facut encefalograma. Ieri am trecut pe la doctorita si mi-a dat un sirop, pe care i l-am dat cu 40 de minute inainte sa-i faca testul. L-am trezit la ora 7 dimineata, dupa ora 10 nu a mai mancat nimic, la 11.20 i-am dat siropul si la 12.00 i-a facut encefalograma. Cel mai greu a fost cu adormitul, a trebuit sa il plimbam cu masina pana a adormit. Rezultatul a fost OK. Urmeaza sa facem acum MRI-ul. Ieri a trecut pe la noi sa-l vada o colega de servici, romanca, absolventa a facultatii de psihologie, dar care lucreaza in alt domeniu, si s-au inteles destul de bine. Marti o sa il ducem la un psiholog specializat in lucru cu copiii, dar care vorbeste engleza. O sa vedem cum se vor intelege.
flaviutza
Membru junior
Cassandra, in caz ca mai umbli pe site...am inteles ca vei ajunge in canada..asta e foarte bine, pt ca in canada exista un sistem foarte eficient in ceea ce priveste autismul .uite adresa unui site foarte interesant, canadian, dedicat autismului, in lb franceza
http://www.autisme.qc.ca/...vezi ca au si forum.
in caz ca nu intelegi franceza, te ajut cu placere .
ce forma de autism are bebelul tau? poti sa imi ceri orice info pe tema asta, nu de alta dar tocmai am aflat la 22 ani ca as fi avut o forma f f usoara numita hiperlexie, ma rog, nu autism in toata regula, dar pe-aproape :))
Julie spune:
La noi in ce orase sunt centre de tratament,scoli,fundatii pt copii autisti,daca stie cineva adrese,emailuri va rog frumos.O cunostinta m-a rugat ,are fetita de 13 ani cu problema aceasta si nu mai este primit la scoala unde mergea pana acum ,fiindca a devenit foarte agresiva,
Postat de ili, Romania
Ingala
Nou venit
Am cautat pe net dupa vreun site de autism. Am gasit doar urmatoarea adresa si persoana de contact: Liuba Toader, Autism Romania - Asociatia Parintilor Copiilor cu Autism, e-mail: autism.ro@k.ro
Am mai gasit faptul ca in Bucuresti este o gradinita care are o clasa speciala pentru copiii cu autism. Se afla in Drumul Taberei. Te sfatuiesc sa mai cauti totusi pe net, eu am gasit pe www.google.com
gio
Membru junior
Stiu o fundatie, Reninco, din Bucuresti, unde ai putea primi un raspuns. NR. tel 3129605.Acolo sun persoane care lucreaza in domeniu si cred ca stiu mai bine sa-ti dea informatii
FlorentinaE
Nou venit
Privind sindromul autist sunt multe de spus...
Ar fi bine sa ajungeti cu fetita la Centru de Sanatate Mintala la Policlinica Titan ,la d-na dr.URZICEANU RODICA -un om deosebit.Acolo e un stationar de zi,copilul vine la un program 9,00 -13,00 si este studiat.In jur are personal calificat si deosebit de amabil.D-na doctor este in mijlocul copiilor.Luati si o trimitere de la medicul pediatru la care e inscris copilul.D-na dr.Urziceanu in colaborare cu cineva din Franta are chiar o fundatie pentru copii cu aceste probleme ,parca se numeste "APA".
In luna mai a avut loc un congres pe teme neoropsihiatrice ,care s-a desfasurat la Timisoara.Cu aceasta ocazie s-a inaugurat si "Casa Faenza" pentru copii cu autism.
Un alt medic cu rezultate incurajatoare in sindromul autist este dr. Constantin Barabolski -coordonatorul Laboratorului de Sanatate Mintala din Iasi.
Luati legatura cu incredere si speranta cu d-na Liuba Toader de la Asociatia Parintilor Copiilor cu Autism.
Pentru integrarea copilului intr-un anumit centru poate reusiti integrarea intr-una din filialele fundatiei "Trebuie".
amik spune:
stiu ca despre autism nu se stiu multe lucruri in general.e privit ca o afectiune iremediabila,etc.
personal salut initiativa unui parinte care a infiintat www.autism.ro.
nu numai ca se doreste a fi un sprijin pentru parintii copiilor care sufera de aceasta problema,dar se dovedeste a fi un adevarat ghid.
cu speranta ca va va fi de folos,
alexandra mare & alexandra mica.
casandra spune:
Multumim pentru sistematizare si pentru link-uri, care sunt foarte utile, mai ales ca am gasit si forumul in limba romana...