Ati compus un cantecel pentru bebelusii vostri?

Ati compus un cantecel pentru bebelusii vostri? | Autor: ciufulici

Link direct la acest mesaj

Daca da, ce ar fi sa ni-l scrieti si noua, muzica nu o cerem doar versurile

La noi a fost cam asa la prima incercare:

Nani,nani Dodo mic, toata ziua ma buric
Toata ziua beau laptic si ma cheama Dodo mic.
Eu sunt Dodo mititel si fac pisu-n chilotel
Sunt gatita-n pemparus si fac pisu- acusi-acusi.

Se canta pe muzica le la "Nani nani puisor".

Compus in colaborare cu tati.

El ii canta cel mai tare "Ceata lui pitigoi". Si acum ii mai canta cateodata, iar Diana e numai urechi.

Cu drag de la Ciufulici

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

din pacate nu pot sa dau versuri pt unikul motiv ca le adaptez de fiecare data...adica pe melodiile de pe cutiute combin versurile de la cantece , mai pun si de la mine si mai bag niste lalala si ma scot pana la urma...iar Maria e inca mica si nu sesizeaza balamucul.

Oricum cea mai longeviva adaptare e cea de la ratustele mele...pe apa s-au dus, stau cu putza'n apa si codita'n sus...nu radeti stiu ca tehnic e imposibil da rima merge la fix.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bagoiu spune:

Vine calul la portitza
Si-l cauta pe Gabitza
Dar Gabitza s-a culcat
Si calutzul a plecat.
Si dupa asta adormea imediat.

apoi unul compus de o bunica:
La fereastra un pasarel
Il striga pe Gabriel:
Da-mi si mie un pic de paine
Ca sa cres mare ca tine.

Si unul compus de cealalta bunica:
Mierlitza, mierlitza
Pasare pestritza
Vino la portitza
Sa tzi dau o guritza
Ca io sunt mierloiu
Frate cu Bagoiu
Mi-a fost dor de tine
Si tzie de mine.

Mai avem si altele da' nu-mi amintesc acum.
Va pupam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raducu spune:

La noi s-a cantat asa:
"vine rata de la balta,
cu codita ridicata
si se aseaza-n cuibusor
si face un ousor,
pentru Raducu(Nicusor, varianta oficiala)"

Va pup,

Mamica lui Raducu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crism spune:

Sotul meu a compus un cantecel pentru biatul nostru cand era mic. Il canta la chitara.

It's sleepy time, for Connor
It's sleepy for you...
It's sleepy time, for Connor
It's sleepy time for you...

BUT tomorrow, we'll run and play
And have the best time of our lives,
Tomorrow, we'll run and play
And have the best time of our lives...

Suna FOARTE frumos cu chitara si e asa melodios pentru nani-nani...:)

Cristina, sotia minunatului Sean, mamica la doi pitici frumosi, Connor Ryan 3 ani siElena Maria 7 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

Cristinelu mamii mic,
Creste mare si voinic
Daca papa tot
Si face nanii un pic,
Si face pipi la olic...(n-am gasit alta rima)

Raspuns categoric DAAAAAAAAAA

Roxy si Cristi cel vorbaret

huianur
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=366&page=1
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Da... si ce-mi mai placea sa-i cint! Da' s-a dus... ca acum, in 99% din cazuri isi pune miinile pe urechi si zice (sfisietor de trist): "Mami, te rog eu, nu mai cinta!", ori (raspicat si ca sa-mi intre bine in cap): "Mami, n-ai zis chiar tu ca n-ar trebui sa cinti nici cind esti singura?" Eu raspund "Ba da, am zis" si el ma pune la punct: "Pai, atunci, de ce cinti?"
Si, revenind... am versificat Scufita rosie - cred ca pe melodia de la "Trandafir de la Moldova" si inca ceva, nedefinit, ca ati priceput deja ca nu le am cu cintatul ; am versificat "Cei trei purcelusi" - cu asta, cintata pe melodia de la "Podul de piatra" am avut un succes monumental, am cintat-o luni in sir de citeva ori pe zi, cine face ca mine, ca mine sa pateasca! - si alte citeva povesti cu care n-am avut acelasi succes, asa ca le-am cam uitat; am cintat "10 negri mititei" adaptata la "Radutzi mititei"; am cintat incurajator: "Tiki-tiki-taka/ Radu face kk/ si cu putza lui draguta/ face pipi la olita"; am cintat si ceva din care acum imi amintesc doar: "Radu mamii doarme acuma/ doarme bine si frumos/Si pe geam se uita luna/Si clipeste dragastos" (asta era pe melodia lui "Mos Craciun cu plete dalbe", cintata foaaarte la relanti si avea vreo 10 strofe). Si multe altele.
Cel mai tare ma amuza acum, privind in urma, ce idee fiza aveam cind stranuta Gutunarel... Nu era cintec, erau doar o serie de urari inlantuite si care rimau, dar ajunsesem (inca nu-mi trecuse baby-bless-ul, e clar, ca gindeam ca ) sa nu pot sa-l aud ca stranuta fara sa insir, la repezeala: "Norocos/Destept si frumos/ Bun si generos/ Mare si voios/Cu succes la fete/ Si sa nu... se imbete".
Cind ma auzea, sotul meu, ca el n-avea baby-bluess, evident! , dar s-ar fi dus la o bere cu baietii, mormaia: "Aha, stim, n-a gasit alta rima!".
Cu drag, Simonna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toni spune:

Bine e sa ai bebel/
frumusel cu capul chel;
Bine e sa ai bebel
sa te chinuie nitel.

In timpul hranirii:

Zurgalai , zurgalai, hai veniti cu toti
pentru ca nu mai pot absolut deloc.

Sa pape bebeii mult si sa creasca voinici !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofiabebe spune:

Si noi am adaptat versuri la cantece deja existente. Primul il cantam inca din perioda de burtica - dupa "Secretara mica"de Ada Milea:
Buburuza mica
Cat o furnica
Vine la mamici
Plina de pupici
Iar in prima zi la maternitate cand ea tipa iar eu nu aveam lapte am inceput in disperara sa agit copaita aia si sa-i cant si sa indrug verzi si uscate ca nici eu nu stiam de unde imi veneau ca la examenele alea la care scoteam informatii si faceam conexiuni pe loc, lasand si profesorul dar si pe mine, masca. Si a mers, a tacut fiindca si-a adus amnite ca asta era cantecelul nostru din burtica.
Si-am mai adaptat, inainte sa ne luam cutiutele, "Somnoroase pasarele":
Somnoroase puturoase
Prin patuturi se adune
Se ascund ca sunt pufoase
Noapte buna

Puturoasa mea suspina
Ca a plans si-acuma tace
Dormi ca florile-n gradina -
Nu vrea sa doarma si pace
Sau dupa "Agentu' 008":
Sunt agentu' 002
Sunt foarte mica
Am doua luni si mama mea
Imi zice furnica

Sunt agentu' 003
Nu mai sunt mica
Am trei luni si ceva da' mama-mi
Tot zice furnica

bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura _Oprescu spune:

si noi am avut cantecele..unul in mod special care incepea cam asa:
".are mama un baietel frumos
are mama baietel frumos
nimenea nu e ca e el
puiul mamii frumusel
......................"
e lung ..inventam pe parcurs in speranta adormirii puiului..melodia era una somnorooasa,dar e linistitoare ...si povestesc tot ce pot eu despre el in cantec..dua ce a mai crescut il laudam sau il certam in cantec ..e mult mai receptiv sa afle ce e bine sau rau ..cumva din afara...pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciufulici spune:

Va multumesc pentru raspunsuri. Foarte originale cantecelele. Mai asteptam si alti "compozitori".

Ciufulici

Mergi la inceput