MembriI DC -o mana de ajutor pt Lilach!!!!!
Lilach vrea sa emigreze din Israel impreuna cu familia ei. Dupa cum bine stiti situatia nu e tocmai roza in israel- atentate peste atentate!
Lilach are nevoie de informatii legate de emigrarea in america. Ea a postat un subiect "??? ajutor fetele din SUA" dar nu cred ca a reusit sa atraga atentia.
Fac apel la omenia voastra, pe care stiu ca o aveti si haideti sa o ajutam, macar cu informatii... asa cum ne cere ea!
sa ne unima si sa o ajutam. asta e motivul pentru care eu iubesc acest forum. Omenia.
Lilach sper sa nu te superi pentru ca mi-am permis sa scriu si eu acest mesaj!
Raspunsuri
Laura _Oprescu spune:
ceea ce stiu eu este ca in luna noiembrie( parca si decembrie) se aplica pentru Loterie pe internet anul acesta...deci nu ar trebui sa scape oportunitatea asta..
o alta chestie e sa plice pentru un master sau un doctorat la o facultate..si atunci primeste viza de studii...
daca lilach e interesata de una din astea doua variante pe care le stiu eu, atunci ne apucam de dat detalii....pupici
Adela spune:
Poate si aici gasesti ceva informatii: (inclusiv despre Loteria vizelor)
http://www.greencard.com/
Succes!
Adela-
iubibubi spune:
lilach,
daca esti interesata de varianta H1B (viza de munca), te rog citeste aici:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=14589
iti stau la dispozitie pentru orice alte amanunte legate de aceasta varianta.
pupici.
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi
lilach spune:
Iubibubi,
da sintem interesati si de viza de lucru...dar nu stim cum am putea sa o obtinem...
"Un sfirsit e un inceput..."
ella& laura,andrei,andra
iubibubi spune:
ella,
din cate stiu, singura posibilitate ar fi ca tu si/sau sotul tau sa va gasiti un job aici, la o companie care sposorizeaza acest tip de viza. asa veti capata drept de rezidenta, dar temporar, pe o durata limitata (max 6 ani - cat "dureaza" viza de munca H1b). urmatorul pas ar fi ca acea companie sa va aplice pt. green-card, ceea ce ar insemna rezidenta permanenta si drept de munca pt. toti membrii familiei.
mai multe amanunte gasesti in topicul pe care ti l-am dat anterior (am postat acolo si niste link-uri utile, catre site-urile de emigrare). scrie-mi daca ai nelamuriri.
pupici.
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi
Lidia spune:
Lilach, de ce nu incerci Canada? este mult mai simplu de venit aici decat in US. Nu zic ca totul straluceste odata ajuns aici... dar....
Sa incerci sa-i multumesti pe toti... o tentativa ce se va dovedi imposibil de finalizat.
Lidia
mama de Dan Andrei (7 ani) si mitzi mic pe drum - 23 saptamani
ruxij spune:
Da, Lilach, pentru Canada a scazut punctajul la 67 si nu se stie cat va tine asta.
Poti sa ne spui si noua ce meserie aveti, cate ceva despre voi, pentru ca exista multe metode de a emigra in US si trebuie vazut la care te poti incadra. Pentru viza de munca trebuie sa obtii un job in US si angajatorul aplica pentru viza ta, H1b se cheama. Dc. unul din familie obtine H1b, pot veni si ceilalti, dar fara drept de munca. Dc. iti gasesti acolo de lucru, iti faci si tu, insotitorul, tot viza H1b. Mie personal mi se pare f. greu sa gasesti de lucru din afara US, adica sa iti cauti din Israel, desi nu este imposibil. Tocmai a cerut o fata din Germania sfaturi pentru ca a obtinut sotul ei job in US cu acest tip de viza. Din viza asta H1b poti sa aplici pentru green card, la categoria "skilled worker" sau asa ceva.
Dc. nu crezi ca poti gasi job din Israel raman: viza student (cale pe care mergem noi, dar e f. greu si dureaza enorm de multi ani pana ajungi la Green Card), loteria vizelor, sau sponsorizarea din partea unui membru de familie. Din ce stiu eu, nu trebuie sa fie chiar ruda de gradul I neaparat, sigur, e mai bine, dar am mai vb. cu romani care au venit cu sponsorizare de la rude si nu erau de gr. I. Ruda tb. sa fie neaparat cetatean american. Nu stiu amanunte, dar poti gasi pe net. odata gasita ruda disponibila. Altii au venit pe motive politice, refugiati bla bla. Au venit unii si cu acte false, aratand ca au fost persecutati politic, inchisi ca dizidenti, dar asta nu mai tzine pentru Ro. Oare nu puteti pretinde ceva asemanator pentru Israel, ca e situatia care e? Sa aratati cum ca ati fi in pericol?
Pentru cei care se grabesc, personal recomand Canada, e mai usor de ajuns acolo. Si noi ne-am gandit la aceasta varianta, in caz ca ne este respins Green Cardul. Noi am venit ca studenti, tocmai iau eu Ph.D.-ul si dupa aia pot sa aplic ca "waiver of national interest", ceea ce merge doar dc. ai doctorat plus job in US. Povesteste mai mult despre cazul vostru, poate ne mai vin idei.
Numai bine!
ruxij
lilach spune:
quote:
Originally posted by ruxij
Da, Lilach, pentru Canada a scazut punctajul la 67 si nu se stie cat va tine asta.
Poti sa ne spui si noua ce meserie aveti, cate ceva despre voi, pentru ca exista multe metode de a emigra in US si trebuie vazut la care te poti incadra. Pentru viza de munca trebuie sa obtii un job in US si angajatorul aplica pentru viza ta, H1b se cheama. Dc. unul din familie obtine H1b, pot veni si ceilalti, dar fara drept de munca. Dc. iti gasesti acolo de lucru, iti faci si tu, insotitorul, tot viza H1b. Mie personal mi se pare f. greu sa gasesti de lucru din afara US, adica sa iti cauti din Israel, desi nu este imposibil. Tocmai a cerut o fata din Germania sfaturi pentru ca a obtinut sotul ei job in US cu acest tip de viza. Din viza asta H1b poti sa aplici pentru green card, la categoria "skilled worker" sau asa ceva.
Dc. nu crezi ca poti gasi job din Israel raman: viza student (cale pe care mergem noi, dar e f. greu si dureaza enorm de multi ani pana ajungi la Green Card), loteria vizelor, sau sponsorizarea din partea unui membru de familie. Din ce stiu eu, nu trebuie sa fie chiar ruda de gradul I neaparat, sigur, e mai bine, dar am mai vb. cu romani care au venit cu sponsorizare de la rude si nu erau de gr. I. Ruda tb. sa fie neaparat cetatean american. Nu stiu amanunte, dar poti gasi pe net. odata gasita ruda disponibila. Altii au venit pe motive politice, refugiati bla bla. Au venit unii si cu acte false, aratand ca au fost persecutati politic, inchisi ca dizidenti, dar asta nu mai tzine pentru Ro. Oare nu puteti pretinde ceva asemanator pentru Israel, ca e situatia care e? Sa aratati cum ca ati fi in pericol?
Pentru cei care se grabesc, personal recomand Canada, e mai usor de ajuns acolo. Si noi ne-am gandit la aceasta varianta, in caz ca ne este respins Green Cardul. Noi am venit ca studenti, tocmai iau eu Ph.D.-ul si dupa aia pot sa aplic ca "waiver of national interest", ceea ce merge doar dc. ai doctorat plus job in US. Povesteste mai mult despre cazul vostru, poate ne mai vin idei.
Numai bine!
ruxij
Ruxij,
Multumesc pentru raspuns...intre timp am reusit sa clarificam citeva chestii.
In primul rind noi nu avem in America rude...cel putin nu le-am gasit inca...deci asta cade.Avem insa prieteni dar din cite inteleg ei nu pot sa faca nimic.
"Pentru viza de munca trebuie sa obtii un job in US si angajatorul aplica pentru viza ta, H1b se cheama. Dc. unul din familie obtine H1b, pot veni si ceilalti, dar fara drept de munca."...acest lucru il stim si noi...am incercat de aici sa gasim de lucru dar pina in momentul de fata nu am gasit...sotul meu este arhitect si noi cautam in acest job.
Acum ce nu inteleg este viza student...cu ce se maninca acest lucru?
Loteria vizelor am inteles ca se deschide pe data de 1.11.2003 deci ne vom inscrie...dar e totusi o loterie...nu toata lumea cistiga.
Acum intradevar ne interesam si pe calea de ...Canada...cu toate ca noi am dori ...sotul si-a facut punctajul si are 84 deci sanse ar fi...acolo avem chiar si rude.
Eu am lucrat aici in domeniul cosmeticii si make-up artist dupa care m-am reprofilat...adica am invatatun curs de 1 an de supervisers in domeniul hotelier sau la casa de batrini,spital...in acest domeniu am lucrat doar 2 ani...din pacate.
"Oare nu puteti pretinde ceva asemanator pentru Israel, ca e situatia care e? Sa aratati cum ca ati fi in pericol? "La aceasta intrebare cred ca stii singura raspunsul...pericol...continuu si stresant...dar nu numai pentru noi...pentru toti care traiesc aici,deci nu cred ca acest motiv sa-i impresioneza prea mult din pacate.
ella& laura,andrei,andra
ruxij spune:
quote:
Originally posted by lilach
Acum ce nu inteleg este viza student...cu ce se maninca acest lucru?
Acum intradevar ne interesam si pe calea de ...Canada...cu toate ca noi am dori ...sotul si-a facut punctajul si are 84 deci sanse ar fi...acolo avem chiar si rude.
ella& laura,andrei,andra
Draga lilach, viza de student se obtine dc. te inscrii la un Master sau Doctorat in US. Nu cred ca e cazul pentru vooi pentru ca aveti trei copii si dc. doar unul dintre voi se inscrie la doctorat, celalalt nu are drept de munca, iar bursele se ridica cam la nivelul de 1000$/luna, din care abia se descurca o singura persoana. Plus ca un doctorat dureaza 5 ani si milioane de nervi macinati. In timpul asta nu ai drept de munca altul decat pt. cei 1000$, in campus.
Dc. sotul tau are 84 de puncte, inseamna ca aveti mari sanse pt. Canada. Stiati ca dc. esti cetatean canadian ai dreptul sa lucrezi in US? Deci, fie isi gaseste sotul tau ceva de lucru in US de acum (ceea ce e cam greu), fie emigrati in canada si odata obtinuta cetatenia, puteti sa intrati in US, cautati de lucru si va mutati acolo. Unii asa au facut, cunosc personal o familie. O alta solutie ar fi ca prietenii vostri sa il invite pe sotul tau cu viza de turist si in timp ce e in US sa isi caute de lucru. Dar gasitul de lucru sa stii ca dureaza cam multisor, deci ar trebui sa stea luni bune in US. Altii au venit ca turisti, au ramas ilegal, peste termen si si-au angajat avocati pt. imigrare. Unii au reusit sa ramana. Am auzit ca un tip s-a dat homosexual, persecutat in Ro. Avocatii au mai multe idei.
Cam astea-s ideile mele la ora asta, sper sa gasiti cea mai buna solutie, nu e usor.
Numai bine!
ruxij
lilach spune:
Lix,
in primul rind doresc sa iti multumesc din tot sufletul...
Intradevar subiectul tau a juta mai mult decit orice...
Se pare ca incercam cu toate fortele spre "Canada" dar deocamdata facem doar "sapaturi"...totusi inainte de a ne inscrie...eu imi fac temele de casa...sau asa cum spunea sotul meu sint mai pragmatica.
Pe undeva asa este...cu toate ca atunci cind am venit aici ,am venit cu ochii inchisi si l-am luat si pe el cu mine. Dar asta era singura posibilitate in timpul lui "ceasca".
Asa ca fetelor din Canada...primiti din partea mea
si sa nu va suparati pe mine ca va bombardez cu intrebari...citeodata pe mesaje private.
La toate care a-ti raspuns...
ella& laura,andrei,andra