AJUTOR...HISTEROGRAFIE...CE URMEAZA?
Salut fetelor,
Sunt una din "aspirantele" la rolul de mamica..dar din pacate ma confrunt cu o groaza de probleme si intrebari...
Pe scurt, de trei ani incerc sa fac un bebe dar fara rezultat.in toata aceasta perioada am facut analize peste analize( chipurile toate ok), o inseminare artificiala dar fara rezultat, si intr-un final m-am hotarit sa merg la prof. Ancar.Surpriza... de fapt analizele nu erau chiar ok adica se parea ca trompele nu ar fii permeabile si ca nu ar fii trebuit sa fac inseminare( concluzie trasa de Prof. Ancar dupa ce a vazut HSG facut la inceputul acestui an)
Deci m-a trimis la Sf. Pantelimon sa repet HSG si mare mare dezamagire..se pare ca una din trompe este infundata complet, cea de a doua foarte putin permeabila iar uterul "varza" , peretii uterului cica ar fii lipiti.Prin urmare mi-a dat un tratament dupa care sa fac o HISTEROGRAFIE.
Intrebarea mea este daca a mai facut careva din voi sau daca a fost in aceeasi situatie, si daca dupa aceasta HISTEROGRAFIE ( bineinteles dupa interpretare) ce urmeaza...??? in cazul in care intr-adevar peretii uterului sunt lipiti mai exista vre'o sansa sa ramin insarcinata...???
Va rog sa ma lamuriti daca puteti ca simt ca inebunesc!!!!
Va multumesc ca existati,
si va multumesc anticipat
Raspunsuri
Tia spune:
Camy, povestea ta este identica cu a mea... mai putin partea cu "uterul varza", mie Ancar mi-a spus ca s-ar putea sa am uterul malformat sau sa am un nodul... in fine! Pentru asta mi-a recomandat histeroscopie.. care se face prin introducerea unei camere de luat vederi in uter pentru "evaluarea pagubelor"
Acum fac instilatii pentru desfundarea trompei din dreapta, ca cea stanga se pare ca ar fi inchisa. Daca dupa 3 luni de instilatii nu isi face aparitia minunea , trec la aceasta histeroscopie.
Despre histerografie nu am auzit. Daca afli mai multe, sa ne povestesti si noua, a mai intrebat cineva mai demult...
pupici si sa auzim de
Tia spune:
Crinuta, iubita, merg.. merg.. numa' roti sa le pun si o iau la vale Astept cu interes a doua runda, in prima s-a lasat cu dureri, dar cica ar fi semn bun.
hai pupici si sa auzim de
LICUTA1 spune:
Buna Camy
Si eu am trecut prin HSG, Laparoscopie,, si in final mi-am zis sa incerc si cu tratamentele balneo .
De curand am fost la Sovata si acolo majoritatea persoanelor erau cu trompe infundate, uter hipoplazic(mic) sau cu peretii partial lipiti.
Erau si persoane cu acelasi diagnostic care veneau pentru o a doua sarcina si care au avut rezultate tot cu tratamente baleno si la prima sarcina, asa ca nu cred ca este vreo problema sa nu ramai cat timp esti pe mainile umui medic bun si renumit ca dr. Ancar.
Bafta!
Licuta
camy bus spune:
Va multumesc mult fetelor...m-am mai linistit....
Va doresc multa bafta...
P.S. Poate facem o gasca si mergem impreuna la Sovata....fiind gasca mare poate obtinem reducere...
andrruzza spune:
camy,
eu am facut histeroscopie, asistata laparoscopic, adica histeroscopie cu camera introdusa prin vagin si alte camere prin burtica.
aveam o malformatie a uterului...s-a rezolvat...
dupa histeroscopie, probabil o sa ai cateva luni in care e interzis sa ramai insarcinata dupa care...verde:)
da, o sa poti ramane insarcinata, o sa desfaca peretii si o sa ai un uter normal
bafta
Noroc tzie, mie...tuturor!!"Neasteptatul se produce intotdeauna"
Costi spune:
Eu am facut histeroscopie saptamina trecuta. Este dureroasa dar in timpul "vizionarii" au aparut rezultatele, "camera" a avut puterea in circuitul ei sa desfaca "lipitura "uterului si acum sint OK, fara sa mi se interzica sa incerc in primele luni, ba din co ntra mi s-a urat spor la treaba.
camy bus spune:
Salut Costi...
Multumesc pt. informatii..
O intrebare histeroscopia nu se face cu anestezie???/ mie Ancar mi-a spus ca ma adoarme????
Spor la "treaba" si sa auzim vesti bune!