papa noaptea la 6 luni

papa noaptea la 6 luni | Autor: anutze

Link direct la acest mesaj

nu stiu ce am facut dar la mesajul cu bronsita astmatiforma am raspuns de 2 ori sa le multumesc celor care mi-au scris.

Bebe mic a mea (Bianca 6 luni) se mai trezeste noaptea sa manance!
Voi cum a-ti scos mesele de noapte?
Bibi nu vrea cereale in lapte, si oricum nu se rupe cu mancatul (cel mult 180 ml lapte - in serile bune)
Am rarit mesele si tot degeaba-; nu mananca nici legume cu carne nici fara carne! Nu prea stiu ce si mai ales cum sa-i dau sa manace!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns acvi spune:

si la mine Alex -7 luni inca se mai trezeste noaptea sa manince dar nu-mi fac probleme,am citit si eu ca sint copii care de pe la 4-5 luni nu mai fac acest lucru dar depinde de la copil la copil.Si Alex seara la 22 cind ii dau ultima masa maninca in jur de 150-180ml lapte formula in care pun o lingurita -doua de faina de orez.Pt piureul de legume pt ca nici lui nu i-a placut morcovul de ex,i-am dat initial cartof pasat in care incet incet am inceput sa-i strecor si putin morcov.La fel pt brinza de vaci ii amestec cu iaurt danonino de caise sau capsuni si-l pacalesc!!!
Gabi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Fiti optimiste, s-ar putea sa implineasca anul si tot sa mai manace noaptea.
Mateiu meu sugea noaptea de rupea chiar aproape de un an, caci ii redusesem mesele de laptic ziua ca sa-l intarc. Si au inceput sa creasca dintii pe la 5 luni si parca ar fi supt si mai mult si pe la 8 luni a avut o tentativa sa nu mai suga deloc si eram stressata si il pacaleam numai noaptea sa suga. Dar numai trei zile l-a tinut, si si-a adus aminte ca el trebuie sa suga de 2-3 ori pe noapte (si atunci eram fericita) dar sugea si de 7-8 ori si atunci eram zombi dimineata.
Asa ca zambiti fetele si lasati copilul sa suga, daca vrea. La mine a fost rau ca nu a acceptat deloc suzeta si nici un fel de lapte, nici cu bieron nici cu lingurita, cu nimic.
Pupici si sa va creasca copilasii mari si voinici,
Gabriela si baietii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina Roman spune:

Tudor al meu are 1 an si aproape 4 luni si se mai trezeste si acum intre 4 si 6 dimineata ca sa pape laptic, desi seara mananca destul de bine: cu noi la masa si 300 ml de lapte inainte de culcare.Toate tentativele mele de a-l obisnui sa doarma pana dimineata au dat gres, asa ca ...asta e!
Poate voi aveti succes!

Florentina & Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Si al meu la 6 luni fara cateva zile se trezeste sa manance noaptea. El mananca seara lapte cu cereale. La pranz legume cu carnita si la 10 fructe cu branzica. In rest lapte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anutze spune:

SA MA LAUD!!!

Aseara nu stiu ce s-a intamplat, dar am luat hotararea brusca ca Bianca sa doarma in camera copiilor!
A mancat fff bine 200 ml lapte cu 3 lingurite cereale (ceea ce pt ea este super mult) si a dormit pana la 7 dim.
Pana acum mi-a fost frica sa o culc in camera cu Alexia de frica sa nu se intample cine stie ce, dar cred ca a fost o scuza in favoarea comoditatii mele (este mai usor sa ai copilul in camera cu tine - dar este un beneficiu pe termen scurt si un mare deserviciu pe termen lung)!

NU MANACA LEGUME SI NICI CARNE! voi vum a-ti facut?
Vreau si retete. De bors ce parere aveti?

Eu desi mai am un copil ( si nici nu a trecut mult timp de cand a fost "mica"- acum are 2 ani- nu am avut probleme cu mancarea, cu somnul( a dormit in camera ei inca de cum am ajuns acasa de la spital). Pentru Alexia nu a trebuit sa inventez combinatii aiurea de mancaruri (gen banana cu carne si morcov sau mar cu ou si branza de vaci).
Bianca nu vrea decat lapte si banana.
Am incercat si toate preparatele cu legume Nestle, Gerber, Hip, Hero si tot degeaba.
AM dus-o si la analize, am zis ca poate are cine stie ce probleme cu fierul - dar este mai mult decat bine (hemograma 14.5).
Medicul pediatru mi-a spus sa nu-mi fac probleme ca nu mananca cat scrie ca ar trebui dar ....eu tot sunt ingrijorata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanatari spune:

Bine v-am gasit. Eu sunt noua pe aici si am niscaiva emotii, dar am gasit un subiect arzator. Mihai al meu are 1 an si 2 saptamani si se scoala de doua sau trei ori pe noapte. nu stiu cde sa ma fac pentru ca mananca destul de bine seara si ceva solid si lapte cu cereale (cam 250 ml). Daca se scoala mai devreme de 4 dimineata, ii dau apa sau suc, iar dupa 4 ii dau lapte. oare pana cand mai dureaza cosmarul asta? Din cauzaasta mi-am angajat bona pentru noapte. o adevarata nebunie. Vreau un sfat cum sa scap de belea

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ungureaa spune:

Dragele mele,
Fiul meu doarme singur in pat si toata noaptea de cam o luna (are sase luni).
Factori care m-au ajutat :
- Culcat in pat singur, fara suseta (asa nu mai exista riscul sa o scape din gura si sa urle dupa ea)
- Facut o rutina care sa includa igiena gingiilor si pupat pe fatza apoi plecat din camera si lasat sa adoarma singur (bine-inteles dupa masa si schimbat scutecul)
- Dat si putina apa inainte de culcare ca sa nu se scoale de sete
- Camera lui sa fie linistita si calduroasa
- Daca se scoala noaptea, nu trebuie nici vorbit cu el, nici luat in brate (doar in cazuri-limita cind a avut vreun cosmar)
- Cind se scoala noaptea trebuie dat ceai sau apa, caci nu de foame se scoala ci de sete sau din cauza ca sistemul lui nervos nu e inca matur.
- Dimineata trebuie sa aiba o ora stabila de mincare, cit si seara. Daca se scoala o ora inainte de masa de dimineata trebuie lasat si dat mincarea la ora care trebuie. Al meu vorbeste inainte de a cere de mincare (ora 7 dimineata). Deci daca se scoala la 6:30 va vorbi o jumatate de ora, si apoi va incepe sa scinceasca, deci ii voi da papa.

Sper ca acestea sa ajute !
Ah si inca ceva : eu am RENUNTAT la cereale seara, caci atunci cind ii dadeam se trezea noaptea, mai ales de sete. Cerealele contin fibre si fac ca sa lucreze stomacul. E perfect pentru dimineata, dar nu si pentru seara...

Adina si Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_ spune:

bb Andy papa seara inainte de culcare 250 ml lapte si se trezeste o data pe noapte cam dupa 6-7 ore si mai papa inca o data laptic.(acum are 8 luni jumate)

Dana&bb Andy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Augutini spune:

Va transmite cele mai bune urari un tatic incepator si in ale forumului, dar si in ale copiilor.
Am ales ca prim subiect acesta al meselor noaptea pentru ca impreuna cu sotia am gasit o rezolvare. Am urmat o recomandare si de la 2,5 -3 luni nu mai mananca noaptea.
Am inlocuit masa de lapte cu ceai BABY DRINK. Contine glucoza si alte substante hranitoare care ii iau senzatia de foame, dar il obisnuiesc fara gustul de lapte, mancare.
In cateva zile nu sa mai sculat de loc sa manance.
Subscriu si la dormitul in patut singur. Doarme mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anutze spune:

Dupa 2 nopti in care Bibi nu s-a mai trezit, azi noapte la 4 s-a trezit sa manance. Acum vad ca nu sunt printre putinele care au "probleme" cu chestia asta. la noi totul se desfasoara in cea mai mare liniste, apa calda este in termos, laptele praf este deja in biberon, nu aprind lumina, de abea ma uit la ea... ca sa nu se trezeasca dea binelea, mananca si apoi doarme. Dar dupa ce ii apar dintii ce facem? Apa nu vrea, ceai neindulcit nu vrea.

Ioana eu cred ca nu ar trebui sa-i dai suc noaptea, doar ceai neindulcit si apa.
Sunt niste pilule homeopate de la Boiron care sunt pentru somn agitat. Daca are 1 an si 2 luni le poti da linistita - se pot da de la 6 luni. Incearca sa te uiti pe un site de homeopatie ( chiar al lui Boiron) sa vezi ce trebuie sa cumperi, sau astepta pana maine ca o sa-ti spun eu. Eu am gasit la o farmacie la intersectia Baba Novac cu Dristor.

Eu Biancai nu i-am dat pt ca nu are somnul agitat, se trezeste doar sa manance, dar Alexiei i-am dat cand ii apareau dintii (chamomilla vulgaris care este buna pt dureri si linistire si cele pt somn dar nu stiu acum cum se numesc - am mai folosit bella donna -pt febra, si pulsatilla pt rinite (muci). Chiar au avut rezultate!

Mergi la inceput