intarcarea

intarcarea | Autor: hi_lara

Link direct la acest mesaj

dragi mamici bine v-am regasit dupa o absenta de citeva luni de pe forum.intru direct in subiect: horia are 13 luni si inca suge laptic; deja se alinta caci cere sa pape cind ti-e lumea mai draga.se supara rau daca nu-i dau titica cind ma trage de bluza si cred ca a venit vremea sa-l intarc.
va rog mult sa-mi dati sfaturi cum ati procedat voi atit cu copilasii cit si cu scaderea lactatiei. exista vreun medicament care trebuie luat?am mari emotii caci, cred ca va fi foarte dificil sa trecem la biberon de unde am papat doar apa si ceai.
asteptam sa ne ajutati cu sfaturi, ligia si horia (13 luni)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dalina spune:

Buna si succes la intarcat!

Eu l-am intarcat pe Daniel la un an si singura metoda a fost sa il trimit la mama mea care a reusit sa il obisnuiasca cu canita cu cioc - nu a suportat niciodata tetina. Din pacate cu toata medicatia (nu mai stiu cum se numea medicamentul dar cred ca la orice farmacie iti poate spune) m-am chinuit cam o luna pana s-a oprit aproape de tot...
Mi-a fost foarte greu in luna respectiva pentru ca in prima saptamana nu l-am vazut deloc (cred ca as fi cedat si i-as fi dat sa suga la cat de tare ma dureau sanii) dar dupa aceea am inceput sa il vizitez in fiecare seara pana a uitat de "titi" si am putut sa plecam la mare toti trei.
Daca ai avut mult lapte nu va fi prea usor, mai ales daca BB nu a inceput inca sa manance si altceva.
Iti doresc mult succes!
Dalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danza spune:

Draga Ligia,
In primul rand innarmeaza-te cu multa rabdare si nervi de otel, caci perioada ce va urma intarcarii va fi una destul de dificila, atat pt bebe, cat si pt tine.
E mai bine sa-l lasi cu alta persoana ca sa nu fii mereu in preajma lui, altfel va avea sentimentul ca l-ai tradat. Ideal ar fi sa-l lasi pt cateva zile la mama ta. Si tot din proprie experienta iti zic ca e mai bine sa intarci brusc, mai ales daca bebele e atat de maricel si suptul e un alint, un desert dupa mesele principale.
Danut a suportat destul de greu acest soc. Si, acum, dupa aproape jumatate de an, inca mai baga manutza la tizti mai ales noaptea sau la culcare. Daca ii refuz sau ii spun ca ma doare, se supara tare si incepe sa planga. Imediat dupa intarcare a refuzat orice fel de lapte si i-am dat de cel cu aroma de fructe pe care il bea si acum cu paiul.
Cat despre medicamente, eu am luat niste pastile pe baza de brom care ajuta la incetinirea producerii laptelui, bromcriptina parca se cheama.

Uite, mai poti gasi si aici ceva ce sa te ajute>
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=8448
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=8076
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=8679

Mult succes, rabdare si, chiar daca te doare sufletul sa-l vezi suferind, nu da inapoi ci mergi inainte cu intarcatul!

Cu drag,
Dana, mamica lui Danutz
Album:http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Danut+la+2+ani&mid=1214&cid=2250

http://www.yamafoto.com/?ref=6599

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Draga Ligia,
Eu am reusit sa-l intarc pe Matei la 1 ani si doua luni. A durat cam vreo 6 saptamani toata operatia, dar neavand mamica la care sa-l las, am luat-o cu multa rabdare si treptat. Rau era ca ii ieseau si maselute in perioada aceea si tot timpul i se nazarea sa suga, adica sa se alinte mai mult.
Deci in prima faza, a inceput sa doarma sotul meu in camera cu el si cum se trezea, cum il legana.(faza cu biberon cu alt lapte sau cu ceai nu a mers pt ca nu a acceptat nicioadata suzeta sau alt fel de lapte; si am incetcat vreo 3 feluri, si in combinatii cu cacao, fara, cu zahar, etc si Nan si Bebelac, etc).Iar eu pe la 4 dimineata sau 5 cand incepea sa planga ma duceam sa-i dau sa suga (asta tinand cont ca de obicei sugea de 6 ori pe noapte). A durat cam o saptamana sa renunte la desele mese de noaptea, dar in timp stomacul lui s-a obisnuit sa nu mai ceara asa des. Deci ii dadeam dimineata sa suga si noaptea la culcare(sistasem suptul de pranz).
Apoi am sistat alaptatul de dinainte de culcare; tot sotul meu il adormea si tot pe picioare (aici e o greseala, dar asta e deocamdata). Si o data m-am hotarat ca gata (asta cand scazuse cantitatea de lapte considerabil). Sa-l fi vazut ce se lipea de mine si ce se enerva si cum dadea de piele pe la gat sau decolteu, cum ar fi vrut sa suga!. Ideea este ca trebuie sa fii tare si sa rezisti, daca ai sti ca de multe ori mi se rupea sufletul si ziceam ca hia sa-i mai dau, sotul zicea sa plec din camera...offf. Dar a trecut, acum am baietel de 1 an si trei luni care manaca de toate, mai putin lapte de altfel. Mananca lapte de alimentara, dar cu biscuiti sau cu cereale, dar in nici un caz nu il bea gol.Mai suplinesc cu iaurt si cam asta e. Si acum se mai trezeste noapte si ii dau apa sa bea din canita sau il mangai pe spate si se linisteste.Si ii place sa se lipeasca de mine, dar am scapat de stress. Sfatul meu e sa o iei treptat, caci brusc cu medicamente, este mai greu pentru tine.Asta e parerea mea, din punctul de vedere al unei mamici care a intarcat doi BB-i treptat si nu brusc. E posibil ca si cealalta varianta sa fie mai usoara; nu vorbesc despre ce nu cunosc.
Sanatate multa, rabdare de fier si citeste si celelelte link-uri ca s-a scris mult pe tema asta,
Gabriela si baietii

Mergi la inceput