"Plimbari" nocturne

"Plimbari" nocturne | Autor: nasuc

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor!

Fetita mea, de 2 ani si 7 luni, a inceput sa se trezeasca noaptea; isi ia papusica sau ursuletul in mana, "escaladeaza" patutul si incepe sa se plimbe pe la ea prin camera, apoi vine la noi in dormitor unde asteapta cuminte sa o bagam in seama.

Ce-am incercat pana acum:
-s-o duc inapoi in patutul ei si sa-ncerc s-o conving ca trebuie sa doarma acolo, ca toata lumea doarme... n-a mers! a trebuit sa stau cu
ea pana a adormit (taaaaare greu)
-ne-am intins amandoua pe canapeaua din sufragerie, dar s-a foit si
s-a sucit vreo doua ore pana a adormit. Binenteles ca eu n-am inchis un ochi.

Pana acum vreo saptamana n-am avut probleme cu ea, dormea in patutul ei toata noaptea. E drept ca seara, pana adoarme, trebuie sa stau cu ea in camera ei, dar dupa aceea nu aveam probleme. O mai auzeam cateodata, in mijocul noptii, ca da sa planga (1-2 minute cel mult), sau se foia mult, insa nu era nevoie sa merg la ea ca se linistea singura si adormea la loc.

Oare cum s-o conving sa ramana in patutul ei chiar daca se trezeste noaptea, sa nu mai plece la "plimbare"?
Ea ar vrea sa doarma la noi in pat, dar nu vrem s-o obisnuim asa, a dormit singurica de la doua luni, n-am vrea sa cedam acum.

Poate v-ati lovit si voi de asa ceva si puteti sa-mi spuneti ce sa fac.
Va multumesc mult de tot.

Laura si mami

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cici spune:

o lumina de veghe este necesara la virsta asta.
pe de alta parte este virsta la care cpoii se sperie din te miri ce
asa ca n-ar fi rau daca ai incerca sa dormi citeva nopti in camera cu ea, nu neaparat in pat cu ea ,pentru ca altfel ai putea face mai rau.
probabil are ea un of daca pina acum era totul bine.
incearca sa intelegi ce o sperie si sa-i inlaturi teama pe care o are.

cici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadne spune:

in nici un caz nu accepta sa doarma cu voi, este suficient de mare sa inteleaga ce minunat este sa dormi intre mami si tati si apoi sa vezi "distractie".
din pacate noi prin asta trecem, pana in vara aceasta a dormit singurica in patut pana la vacanta din Ro. cand ne-am gandit ca este copilul obosit dupa drum si am acceptat sa o luam cu noi in pat desi cumparasem special pt.ea un patut de calatorie.
de atunci am senzatia ca avem al doilea bebe in casa, noptile sunt iar "albe" si oboseala la cota 100.
cateva sfaturi ( la noi din pacate nu functioneaza, cred ca este prea tarziu), incearca sa va faceti tabieturi de seara impreuna, inainte de culcare citeste-i intotdeauna povesti scurte , cantati impreuna , spune-ti o rugaciune si apoi nani.
eventual o lumina slaba in camera.
daca se trezeste in timpul noptii si o auzi imediat mergi la ea in camera imediat si incearca sa o linistesti pana incepe sa faca ture singurica prin casa, am observat si la noi ca daca o las sa se trezeasca bine nu mai am sanse sa o adorm foarte usor.

succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nasuc spune:

Cici, multumesc frumos, s-ar putea sa ai dreptate: sa aiba un of, ceva, dar nu pot sa-mi dau seama ce. De intuneric nu-i e frica, a dormit intotdeauna cu lumina stinsa, dar intr-una din noptile trecute a cerut sa-i las aprinsa lampa... n-am lasat-o, fiindca ei nu-i pasa atat de mult ca e sau nu lumina, ea de fapt voia sa se joace.
Aseara ne-am "inteles" ca nu se va mai da jos din patut, ca mami se supara si plange (n-am gasit alta metoda s-o conving) si ca, daca se trezeste si vede ca e intuneric, inseamna ca e inca noapte si toata lumea doarme, sa se intoarca pe partea cealalta si sa doarma si ea mai departe.... A fost de acord. Azi-dimineata (din fericire era deja 6:30) s-a trezit si s-a dus in sufragerie singura. N-a facut zgomot deloc. Problema e cand se trezeste in toiul noptii si se duce
sa se joace. sau umbla cand camere... a doua zi suntem amandoua obosite si nervoase.

Multumesc, Ari! da, ei i-ar place tare mult sa vina la noi in pat, am vazut asta. Se mai cuibareste ziua in patul nostru, uneori dimineata dupa ce ne dam noi jos din pat, ea se pune in locul meu si zice ca face nani acolo...
Cu o lampa de veghe n-am incercat inca... poate n-ar fi rau!
Si eu am observat ca daca apuca sa se trezeasca bine, nu mai adoarme decat foarte greu, dupa vreo doua ore. Insa cand o aud eu, ea e deja in camera noastra sau misuna prin camera ei, deci e treaza bine deja.
Mult succes si tie cu Celine.

Mergi la inceput