Afectiunile uterine ovariene
Raspunsuri - Pagina 4
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Tia/Tia.jpg)
Tia spune:
quote:
Originally posted by gabriela_tutuianu
tocmai am fost la medic pentru dureri mari in zona ovarelor.am fost diagnosticata cu distrofie ovariana bilaterala si microchisti ovarienei.eu am menstruatie o data la 4 luni de vreo 2 ani perioada in care m-am ingrasat 28 kg si m-am schimbat total.controalele pe care le-am facut gineco si endo nu au dus nicaieri.adica nu am nimic.acum fac tratament ci zinnat-2 pastile zilnic(7 zile) polidin-2 injectii zilnic(7 zile) diclofenac-2 injectii zilnic(7 zile) si medroxiprogesteron-2 pastile zilmic(7 zile).medicul meu spune fara a vedea niste eco sau analize de vreun fel ca trebuie operatie si ca nu am nimic endocrinologic.
ajuta-ma te rog.
am impresia ca sunt la capatul puterilor.dureaza asta de 9 ani. si toti medicii ma pun sa fac analize scumpe si nu ajung la nici un rezultat.de fiecare data me trimit in alta parte.de la gineco la endo si de la endo la gineco.m-am saturat.
sunt disperata.ajuta-ma te rog!
iti voi fi recunoscatoare!
Gabriela, am deschis un subiect nou la
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=21569
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
CODRINA spune:
Fetelor,
Iata hormonii mei in ziua a 3-a:
LH 7,91
FSH 4,25
E3 197
Dupa cum vedeti, estradiolul este foarte mare pentru faza foliculara, desi ceilalti hormoni sunt in limite normale. Din cate am citit, exista 2 cauze:
1. Rezerva ovariana diminuata (Estradiolul mare mascheaza un FSH ridicat - indicatorul rezervei ovariene; deci s-ar putea ca FSH sa fie foarte mare, dar din cauza estradiolului ridicat, pituitara limiteaza secretia de FSH, mascand astfel un FSH mare)
2. O posibila tumoare generatoare de estradiol
Oare sa-mi fac un marker tumoral?
Ajutati-ma fetelor, ati mai auzit de o valoare asa mare de estradiol in ziua a 3-a? Care ar mai putea fi cauza? E posibil din cauza micropolichistilor ovarieni?
Va pup si va multumesc,
Codrina
Tia spune:
Codrina, eu te-as sfatui sa mergi la un endocrinolog... nu te speria inainte sa stii despre ce e vorba!
dianna spune:
draga livia
am intrat de curind pe acest forum si mare mi-a fost bucuria sa vad cum se dezbat problemele aici
inca nu stiu cum sa ma folosesc de forum prea bine
am si eu o problema, un diagnostic prezumtiv de ovar micropolichistic
simt nevoia sa vorbesc neaparat cu un medic, o persoana avizata despre consultatzia care mi s-a facut si recomandarile date
am temeri si indoieli in multe privintze si as dori daca se poate sa ma contactezi pe mail
imi cer scuze pentru indrazneala dar problema este arzatoare
daca se poate sa imi dai un semn ti-as fi recunoscatoare
si asta cu atit mai mult cu cit vad steagul germaniei in dreptul tau,,la rindul meu si eu locuind in germania (Ingolstadt, linga München)
adresa mea diana_8@yahoo.com
sanatate si numai bine tuturor
Tia spune:
Diana, bine ai venit printre noi Livia intra destul de rar pe forum, trimite-i un e-mail.
o zi buna si sa auzim de
anca ivan spune:
Dragi viitoare mamici aspir si eu la acest minunat statut si va rog sa ma primiti in mijlocul vostru.Va multumesc anticipat.
As vrea sa-i raspund Codrinei si sa discutam pe aceasta tema pt. ca se pare ca avem acelasi profil hormonal.
Draga Codrina, analizele mele in ziua a 3-a facute la Medicover, sunt:
-FSH:6,95 mUI/mL;
-E2 (estradiol):173,3 pmol/L
Valorile normale pe care le da laboratorul:
-FSH in faza foliculara:3,5-12,5 mUI/mL;
-E2 (estradiol)in faza foliculara:46-607 pmol/L
Tu care stii ca sunt valorile normale? Eu suspectez o menopauza precoce pt. ca am si modificari de menstruatie.
Va sarut.
Anca
dodo24 spune:
Anca, in ce sens ti s-a modificat menstruatia?
Te intreb pt. ca si pe mine ma intereseaza subiectul. Eu am ajuns de la un ciclu de 5 zile la unul de trei, cantitate diminuata si inchis la culoare. Nu stiu ce inseamna asta.
Dodo.
anca ivan spune:
Dodo, dupa nasterea copilului mi s-a scurtat de la 30-32 de zile la o medie de 25 de zile.
Cu drag,
Anca
daniella spune:
Dragi colege de suferinta,
Sunt in febra analizelor hormonale pentru un diagnostic de "sterilitate primara" pus acum 5 ani.
Ce va indica voua urmatoarele valori pentru ziua 14:
FSH - 4.8
LH - 6.7
Estradiolul e curs de analiza (se pare ca la Brasov lucrurile sunt mai incete sau chiar nule).
Pupaturi voua si mai ales
Daniella
claudia_a spune:
quote:
Originally posted by daniella
Dragi colege de suferinta,
Sunt in febra analizelor hormonale pentru un diagnostic de "sterilitate primara" pus acum 5 ani.
Ce va indica voua urmatoarele valori pentru ziua 14:
FSH - 4.8
LH - 6.7
Estradiolul e curs de analiza (se pare ca la Brasov lucrurile sunt mai incete sau chiar nule).
Pupaturi voua si mai ales
Daniella
Mie valorile astea imi zic ca luna asta la tine a fost anovulatorie...uite valorile normale pentru ziua 14 (faza ovulatorie):
LH: 24-105
FSH: 5-22
Estradiol: 94-508
Valorile tale sunt chiar sub limita inferioara...interesant de vazut totusi progesteronul din ziua 21....pentru ca poate fi si un deficit de progesteron!
Conteaza mult ciclul tau: este regulat? sau poate fi doar o intamplare ca numai luna asta sa nu ai ovulatie...se intampla...oricum ar fi valorile hormonilor zic ca ai o insuficienta ovariana!!! Se poate repara cu stimulari ovariene! Mai da detalii despre istoricul tau: cum este ciclul, HCG, trompe....????
Claudia