Linguritza, bat-o vina...

Linguritza, bat-o vina... | Autor: edward

Link direct la acest mesaj

Am vazut mesaje cu bb-i care accepta mai greu alimente sub forma de bucatzele...Ei, al meu bebel (1 an) refuza CU INDARJIRE alimentele pasate (vezi tot ce se prezinta sub forma de piure)!!!Chit ca nu prea are maselutze in dotare,in schimb e ambitios. Se vede treaba ca nu mai vrea sa fie... hranit cu linguritza, ci prefera sa manance singurel, dar numai cu manutzele proprii si personale!Sunt curioasa cam cat va dura etapa asta, pentru ca, sincera sa fiu, as prefera ca macar din cand in cand sa-l pot "alimenta" cu linguritza, ca sa fiu sigura ca macar o parte din papica ajunge unde trebuie... Dragi mamici de bebici, v-ati confruntat cu o asemenea situatie???

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simonab spune:

Si noi la 1 an si o luna nu mai vrem lingurita. Treaba a inceput de pe la 11,5 luni cand aproape ca nu mai minca nimica, doar bucatele de carne/pui sau felii de mar (sau ii dau chiar un mar intreg si musca singura din el). Dar uite ca zilele/lunile trec si ea cand vede lingurita incepe sa urle si nu vrea sa pape nimica pasat. Cu furculita de copilas am mai reusit sa-i dau un pic dar in rest baga ea degetele si apoi duce la gurita. Nici noi nu stim ce sa facem ! Poate raspund fetele si ne dau sfaturi ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dede spune:

Un truc care a mers/merge la noi (desi suntem putin mai maricei, 1,4 ani) este sa-i dai si lui o lingurita si sa-l lasi sa incerce sa ia singur din castronel - Raducu e preocupat de mancarea care nu vrea sa stea in lingurita sa, astfel ca reusim sa-l indopam fara prea mult scandal. Va recomand barbitze multe, haine de schimb, servetele si lavete umede la indemana, si multa, muuuuuuuuuuuuulta, rabdare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Noi avem babetica de la chicco, din plastic, din aceea care aduna mancarea ce curge , asa ca am scapat de spalatul babetelelor. Lui Vladut (1 an si 3 luni) chiar ii place si o folosim de le la 7 luni.
In ceea ce priveste lingurita, lui Vladut ii dau in mana o lingurita din aceea stramba (nu stiu cum sa o numesc) speciala pt. bb cand invata sa pape singurei. Chiar reuseste sa pape de cele mai multe ori si e foarte incantat de ceea ce face. Si Vladut prefera alimentele taiate cubulete, pe care le pune cu mana in lingurita cu pricina si le papa. Incearca cu astfel de lingurita, poate ai succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tutus spune:

Buna!
Asa cu a facut "dede" am facut si noi si e ok (exceptie face dezastrul de prin jurul copilului dupa ce ne ridicam de la masa). Tot ce pun in castronel sa-i dau sa manance, trebuie sa-i pui si in castronelul lui ca sa aiba preocupare, ca altfel nu merge. Si piticania noastra de la un moment dat nu a mai vrut piureuri, asa ca i-am dat bucatele de banana, mar, para, ..., legumele in supa/ciorba/felul2 nu le mai pisam si s-a chinuit el, dar manca. Tot e mai bine decat nimic. Ce sa spun, eu is sluga, dar n-am ce face, noi suntem cei care trebuie sa ne adaptam nu ei - asta e in cazul nostru. Chiar daca lungim masa o jumate de ora, chiar daca dupa ce-i dau de mancare trebuie sa-mi schimb hainele, macar ma bucur ca a mancat. Eu zic sa-l lasi sa pape el si sa-i spui sa-ti dea si tie, iar tu tusti cu lingurita la el in gurita (noi asa facem) si uite ca pot sa fie impacate ambele tabere. Succes (ca ai nevoie)!
Toate cele bune!

Mergi la inceput