Intrebari - copil de 8 zile!!!

Intrebari - copil de 8 zile!!! | Autor: MariaM

Link direct la acest mesaj

Am cateva intrebari pt o mamica ingrijorata, de copil de 8 zile :
1. Varsa destul de des, si are o culoare galbuie..varsatura...
dr. ia dat Colistin...mie mi se pare destul de tare pt un bb-eu de 8 zile??
2. spune sa ii dea ceai de musetel la greu..cica ar fi constipat...dar nu este...nu ii face rau totusi?
3. Tot dr i-a spus sa-i dea ceai de sunatoare, dar eu stiam ca acest ceai nu este prea indicat.

Rugaminte catre moderator..:)..
Imi dati si mie niste indicii unde pot cauta ce ma intereseaza...
sau fetele care stiu ceva despre asta...sa-mi dea niste sfaturi...
Eu una nu am avut probl din astea cu Vladut, ceaiul nu ia placut deci nu prea i-am dat...
si nu prea stiu ce sa-i zic...

va pup si astept...

Maria&Vladut

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dede spune:

Nici noi am avut astfel de probleme cu Raducu - pe la cateva luni, a luat si el Colistin, din ce imi aduc aminte, este, intr-adevar destul de puternic, l-a luat vreo 3 zile, cate o jumatate de pastila.
8 zile, uffff - ceai de musetel, ceai de menta ??? - cred ca ar trebui sa mai ceara si o alta opinie. Imi pare rau ca nu pot ajuta cu mai multe informatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eleni spune:

Maria, nu e deloc normal sa verse asa des. Eu cred ca ar trebui sa mearga cu bebe la un spital de copii, de ex. Budimex (vezi ca s-au dat niste nume de doctori foarte buni pe site) si eventual poate ii fac si o radiografie, sa nu existe vreo cauza mai grava care sa fie trecuta cu vederea. Eu sunt patita cu varsaturile, si din cauza asta sunt poate mai panicoasa sub aspectul acesta.
Multa sanatate bebelui!
Cu drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Pana cand am inceput diversificarea si Vladut varsa foarte mult laptic dupa ce papa, dar nu avea culoare galbuie, cateodata aveam impresia ca a varsat mai mult decat a mancat. Varsaturile erau din cauza ca Vadut era foarte lacom, papa mai mult decat ii trebuia. Si eu eram foarte speriata, dar medicul mi-a zis sa stau linistita, nu e nici o problem, dar eu , imi era groaza cand venea ora mesei.
Daca nu e constipat nu cred ca are rost sa-i dea ceai de musetel, provoaca diaree baut des.
Imi pare rau ca nu-ti pot da mai multe informatii, ti-am spud prin ce am trecut eu.
Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tutus spune:

Buna!
Daca bine imi amintesc, bebeul meu varsa si uneori lapticul era unpic branzit si cu tenta galbuie. Multi (nu medici) au spus ca e din cauza ca e lapticul meu gras ... . Eu nu stiu ce sa-ti spun, nu stiu de ce e asa. Noi pe la 3 luni (dupa tot felul de tratamente) am fost cu el la echo si endoscopie si i-a dat un tratament care a dat rezultat (i-a pus diagnosticul "boala de reflux"). Faza cu vomatul e din cauza sfincterului care e unpic mai lenes, dar in general isi revine odata cu varsta. Oricum o vizita la medic nu strica, iar daca nu te multumeste raspunsul unui medic, mai mergi si pe la altii.
Toate cele bune, sanatate ingerasului si felicitari a 2-a oara mamike!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisa spune:

Diana a varsat si ea, de fapt regurgita, avea culoare galben-maroniu cand bea ceai. Nu cred sa fie nimic anormal. Trebuie batut pe spate sa eructeze. Eu ma plimbam noaptea cu ea prin casa si o jumate de ora ca altfel cum o puneam in pat cum dadea tot afara. A trecut pe la vrea 2 luni.
De ce il considera constipat? Face rar sau tare? Se chinuie sa faca? Noi aveam saptamani cand faceam doar de 2 ori/sapt, dar usor. A fost o perioada, si eu m-am impacientat, dar dr. nostru a zis sa nu ne facem probleme daca nu e tare si sub forma de bilute.
Da-i ceai Baby Drink e bun contra colicilor, contra constipatiei, etc.. Se poate da din primele zile.

Sanatate,
Denisa si Diana (4.5 luni)

Denisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaM spune:

Care-i treaba cu "caca in forma de bilute".??,..pt ca asa face bb-ul??

Maria&Vladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

E constipat, de asta pediatrul i-a recomandat ceai de musetel la greu.
Face kk in fiecare zi?
Asa face mereu, in forma de bilute?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaM spune:

:))...sincer...nu stiu daca numai asa face...
eu l-am vazut de 2 sau 3 ori...si in forma de pietricele arata...
este ceva grav??
si face caca in fiecare zi...

Maria&Vladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisa spune:

Da e constipat, ai grija ce mananci daca il alaptezi. Tu nu esti constipata?

Denisa

Denisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dede spune:

quote:
Originally posted by Denisa

Da e constipat, ai grija ce mananci daca il alaptezi. Tu nu esti constipata?

Denisa

Denisa

Denisa, e vorba de alta mamica..deci Maria poate sa manance orices si sa fie si constipata .

Mergi la inceput